Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Lokálpatrióták: ne csak lakjanak, éljenek is a lakótelepen az emberek!

2019. október 8. 13:00
A kampány hajrájára fordulva a Lokálpatrióták összegezték programjukat és eddigi tapasztalataikat. A civil szervezet összesen hét körzetben indít önkormányzati képviselőjelöltet a vasárnapi választáson.

A Lokálpatrióták múltja Veszprémben több mint 20 évre nyúlik vissza, 1997-ben alapították az egyesületet, ezt követően három önkormányzati választáson keresztül delegáltak képviselőt a közgyűlésbe, igaz, az utóbbi két ciklusban már nem voltak jelen a döntéshozatalban. Ettől függetlenül civil tevékenységükben továbbra is aktívak maradtak – kezdte az értékelést Molnár Ernő az egyesület elnöke a Halle utcai irodában tartott sajtótájékoztatón.

Molnár Ernő a Lokálpatrióták elnökeMolnár Ernő a Lokálpatrióták elnöke

Molnár Ernő szerint a politika továbbra is hátrányosan kezeli a lakótelepet, az ő programjuk pedig erre próbál megoldást találni. Elsősorban a társasházak felújítására koncentrálnának, uniós és saját források bevonásával. Ezen kívül zöld beruházásokat is terveznek, fát ültetnének minden kisgyermek születése alkalmával, ismét bevezetnék a lombtalanítást a lakótelepen is, továbbá megoldanák a kutyaürülék problémáját is még több erre alkalmas hulladékgyűjtő kihelyezésével.

A Lokálpatrióták a 12-ből összesen 7 körzetben fognak jelöltet indítani - javarészt a lakótelepi részeken - a vasárnapi választáson. Közülük többen jelen voltak a sajtóbemutatkozáson.

Jung Edina a 4-es számú körzet Lokálpatrióta jelöltje elmondta, hogy a legnagyobb problémának a kisközösségek eltűnését látja, ezért fejlesztené a parkokat, újabb zöld-szigeteket hozna létre, hogy legyen tere ezeknek a helyi baráti társaságoknak a találkozásra, az újjászerveződésre.

Jung Edina a 4-es számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltjeJung Edina a 4-es számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltje

Majorné Vörös Anna az 5-ös számú körzetben indul, bemutatkozásában kifejtette, hogy már 40 éve él a lakótelepen, nyugdíjasként látja, hogy milyen problémákkal küzdenek az idősek és gyermekei, unokái példáján keresztül ismeri a fiatalok nehézségeit is. Kiemelte, hogy elsősorban a lakhatási problémákra összpontosítana, fejlesztené a bérlakásokat, valamint mindent megtenne a jobb minőségű egészségügyi ellátás érdekében is.

Majorné Vörös Anna az 5-ös számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltjeMajorné Vörös Anna az 5-ös számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltje

Sebők István a 6-os számú körzetben a jelenlegi alpolgármesterrel szemben indul. Szerinte az elmúlt időben kiváló kapcsolatot alakított ki az ott élőkkel, megválasztása esetén pedig a korrupció ellen lépne fel elsőként.

Sebők István a 6-os számú választókörzetben indulSebők István a 6-os számú választókörzetben indul

Kavalecz Tibor az egyesület társelnöke, valamint a 2-es számú körzet jelöltje a hajléktalanprobléma elleni fellépést sürgetné leginkább. Szerinte a helyzet egyre rosszabb lesz, Veszprémnek pedig cselekedni kell, hiszen mostanában előfordul az is, hogy az ország távolabbi pontjairól is érkeznek hajléktalanok a városba, amely jelenség a veszprémiek mindennapos közérzetét és biztonságérzetét rontja.

Kavalecz Tibor a 2-es számú körzetben él és indul képviselőnek.Kavalecz Tibor a 2-es számú körzetben él és indul képviselőnek.

A Lokálpatrióták egyébként korábban támogatásukról biztosították Adamecz Zoltán független polgármesterjelöltet, aki viszont azóta visszalépett a jelöltségtől. Kérdésünkre, hogy a visszalépés után Porga és Katanics közül kit támogatnak, egyértelmű választ kaptunk: egyiküket sem. A Lokálpatrióták a saját kampányukra és a lakótelepen élők problémáira szeretnének összpontosítani. Előbbit megnehezíti az, hogy rendszeresen megrongálják a kihelyezett plakátjaikat. (Erre egyébként a Fidesz-KDNP jelöltjei is panaszkodtak a közösségi médiában a saját plakátjaik kapcsán.)

Hogy miért indulnak idén önállóan a Lokálpatrióták az önkormányzati választáson, mi is bővebben foglalkoztunk korábban.

Kapcsolódó cikk
A Lokálpatrióták útja az önálló választási indulásig
Önállóan indulnak a Lokálpatrióták az októberi önkormányzati választáson. Hogy mi vezetett a döntésükhöz, hogyan élték meg belülről az Ellenzéki Kerekasztal egyeztetéseit és kit támogatnak a polgármesterjelöltek közül, arról a szervezet két vezetőjével beszélgettünk.
Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.