2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A serdülőkben az erő

2019. szeptember 13. 8:45
VEDAC
Ismét nagyot mentek a serdülők: a korosztályos ligadöntő után a csapatbajnokságon is kitettek magukért a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) atlétái, akik nyolc dobogós és számos értékes helyezéssel tértek haza, a lány csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Székesfehérváron rendezték meg Magyarország Serdülő Csapatbajnokságát. A két napos megméretésen hazánk legügyesebb, legtehetségesebb serdülő atlétái versenyeztek a minél előkelőbb helyezésekért, a végelszámolásnál pedig külön értékelték a klubok fiú, lány és összesített csapatait.

A fiúk részéről Honti Marcell két ötödik helyet és két új egyéni csúcsot zsebelt be: 1000 méteren 2:48.26 percet, míg 3000 méteren 9:36.75 percet ért el.

Magasugrásban Kovács Gábor alig maradt le a dobogóról, 1.69 méterrel a negyedik lett. Súlylökésben Csekő Miklós 15.27 méterrel végzett negyedikként, viszont kalapácsvetésben mindenkit maga mögé utasított 63.01 méterrel, Görföl Benedek 54.21 méterrel az ötödik helyezést szerezte meg.

A lányoknál több olyan sportoló is akadt, akik kétszer is dobogóra állhattak ragyogó teljesítményükkel.

Fekete Júlia 300 méteren és 300 gáton remekelt. Az előbbi számot 41.38 másodperccel megnyerte, míg gáton 46.44 másodperccel ezüstéremnek örülhetett.

Rédling Renáta 600 méteren harmadikként haladt át a célvonalon, az 1:38.17-es ideje ráadásul új egyéni rekordot is jelentett. A hosszabb számában, 2000 méteren viszont, szintén új egyéni csúccsal, 6:50.35-ös idővel mindenkit maga mögé utasított. Ugyanebben a számban csapattársa, Szemán Kitti is jól teljesített, szintén egyéni csúcsot futott, és 6:59.28 perccel a negyedik lett.

Kövér Fanni két számban is legyőzhetetlen volt: diszkoszvetésben 42.79 méterrel, öt és fél méteres előnnyel nyert, míg gerelyhajításban 48.03 méterrel, majdnem három méterrel előzte meg az ezüstérmest. Kalapácsvetésben Csatári Jázmin 57.26 méterrel a harmadik helyen végzett.

Összesítésben a VEDAC öt arany-, egy ezüst- és két bronzérmet gyűjtött. A csapatbajnokságon klubonként a legjobb 15 eredményt veszik figyelembe, mely alapján a VEDAC-os lány csapat nagyon szoros csatában, a rendkívül értékes harmadik helyen végzett 107 ponttal, az ARAK (128) és az UTE (121) mögött. A fiúk 66 ponttal nyolcadikak lettek, összesítésben a VEDAC ötödikként zárt 173 ponttal, alig lemaradva a dobogóról.

Az országos bajnokság és a Liga döntő után a csapatbajnokságon is az élmezőnyben végzett a VEDAC, ami megmutatta, hogy nagy potenciál van az U16-os korosztályban. Sok munka vár még a fiatalokra, de közülük többen jövőre már részt vehetnek életük első világversenyén, az ifjúsági Európa-bajnokságon.

vehirsport.hu

További cikkek

Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián. A veszprémi SVSE atlétája, Szögi István bemutatkozik 1500 m-en.
Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.
Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren
Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren
Az élete első olimpiáján szereplő veszprémi Bartha-Kéri Bianka kiesett 800 méteren a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.
Koszár Zsolt nyerte a tízkilométeres távot
Koszár Zsolt nyerte a tízkilométeres távot
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Koszár Zsolt nyerte a nemrégen megrendezett Vivicittá Városvédő Futás 10 kilométeres számát.
Egyre szebb az ezüst
Egyre szebb az ezüst
Az U20-as atlétikai Európa-bajnokság egyik legizgalmasabb fináléjában, a leány 3000 méteres akadályfutás döntőjében két századdal lemaradva az első helyezettől szerzett ezüstérmet a 17 éves Varga Gréta, akivel az utanpotlassport.hu elevenítette fel a tallinni pillanatokat.