Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C

Nem fog szennyvíziszapot kezelni a királyszentistváni telep

2019. szeptember 26. 10:00
A képviselő-testület szeptemberi ülésén is a királyszentistváni hulladékkezelő telep adta az egyik fő témát a napirend előtt, de a fiatalok napja, a veszprémi fejlesztések és a Klímasztár díj is szóba került.

A királyszentistváni hulladékkezelővel kapcsolatban fogalmazott meg interpellációt Hartmann Ferenc, az MSZP-DK-PM frakcióvezetője. A szocialista politikus azt kérdezte a polgármestertől, hogy milyen álláspontot képvisel a hulladéklerakó bezárásával kapcsolatban? Mint rámutatott, az azt üzemeltető társulás a bezárás helyett a további fejlesztést tervezi.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula polgármester válaszában hangsúlyozta: az ő és a képviselők feladata, hogy a veszprémi szolgáltatásokat biztosítsa, a város jólétéért dolgozzon úgy, hogy ezzel ne okozzanak kárt a környező településeknek. Vannak feladatok, amiket nem egyedül kell megoldanunk: számos olyan kihívással szembesültünk, amit önkormányzati társulásként oldottunk meg. Kijelentette: ha komolyan vesszük a partnerséget, akkor minden település véleménye egyenlően érvényesül, a döntéseket konszenzussal kell meghozni. 185 település érintett a feladatban, ha probléma van, akkor ezt közösen kell kezelni. A felügyelet a társulási tanács feladata, Veszprém város önkormányzatának nincs döntési joga, a veszprémi polgármester csak egy a 185 település vezetői közül.

A hulladékkezelővel kapcsolatban később egy másik kérdés is felmerüt: Katanics Sándor (MSZP-DK-PM) arra volt kíváncsi, "fennáll-e a veszélye, hogy nagyobb mennyiségű, akár veszélyes hulladék is a hulladékkezelő területén kerüljön elhelyezésre, beleértve akár nagyobb mennyiségű szennyvíziszapot is?"

Czaun JánosCzaun János

Czaun János, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás elnöke kijelentette, hogy a királyszentistváni telepen nem kívánnak az eddigitől eltérő hulladékgazdálkodási tevékenységet folytatni (a környezeti terhelést minimálisra csökkentő fejlesztéseken kívül), nem tervezik szennyvíziszapot befogadni, ahogy azt korábban sem tették.


Gerstmár Ferenc (LMP) interpellációjában arról kért tájékoztatást, hogy mostanáig a lakóépületek hány százaléka esett át komplex energetikai felújításon, felel meg minden szempontból a legkorszerűbb elvárásoknak Veszprémben? Milyen ütemezéssel, milyen forrásokból érhető el a 70% 2030-ig? A polgármester írásban ígért választ.

Hartmann Ferenc Hartmann Ferenc

Hartmann Ferenc a Csarnok Kft.-nek a Handball Zrt. irányába fennálló 600 millió forintos követelésével kapcsolatban is interpellált. A polgármester válaszában hangsúlyozta: nem tartja herdálásnak azt, ha a városi sportcsapatok támogatást kapnak, jó látni, hogy egyre többen vesznek részt a sportrendezvényeken. Kijelentette: az önkormányzat attól lesz magasabb minőségű, ha nemcsak a kötelező feladataira koncentrál, hanem önként magára vállal bizonyos feladatokat. Ennek a következménye, hogy Veszprém rendre az élmezőnyben szerepel a magyar városok élhetőségi rangsorában. Hozzátette: az említett követelés határideje december 31., így az ősz során várható előrelépés. Hartmann viszontválaszában kijelentette: nem általában a sporttámogatásokat tartja herdálásnak, hanem csak a hitel formájában nyújtottat.

Forgóné Kelemen Judit (független) arra volt kíváncsi, milyen lehetőségeket lát a polgármester az önkormányzati bérlakásállomány növelésére. A polgármester írásban ígért választ.


A kérdéseket felszólalások követték: Brányi Mária (Fidesz-KDNP) két témában is beszélt. Előbb a 2006 óta elvégzett veszprémi fejlesztéseket sorolta fel, majd megemlékezett arról is, hogy Veszprém immár másodszor KlímaSztár díjas lett. Az éghajlatvédelem témakörében meghonosított intézkedések révén a nagyvárosi kategóriában elismerést vívtunk ki.

Fiatalok napjaFiatalok napja

Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) arról szólt, hogy özel 1000 résztvevővel, idén is nagy sikerrel zárult a már hagyománnyá vált fiatalok napja. Az idei rendezvény központi üzenete a sport és a kultúra összehangolása volt, amelyen színes programokal várták a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. A programok között az e-sporttal is megismerkedhettek az érdeklődők, valamint a város
ismert sportolóival és Porga Gyula polgármesterrel szerveztek kerekasztal-beszélgetést. Ezen kívül a fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek, egyesületek is várták az érdeklődőket, valamint a résztvevők véradással is segíthettek. A nap folyamán a honvédség toborzó irodája által ki lehet próbálni a honvédség hatástalanított fegyvereit is, valamint egy tűzoltóautóval is megismerkedhettek a fiatalok.

Új óvoda GyulafirátótonÚj óvoda Gyulafirátóton

Czaun János (Fidesz-KDNP) a gyulafirátóti óvoda és a kádártai orvosi rendelő elkészüléséről adott hírt. Ismertette a két bberuházás során elvégzett munkákat és számba vette azokat a feladatokat is, amelyekre a jövőben sort kell keríteni. Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik a két intézmény megújulásában az elmúlt években részt vettek.

Forgóné Kelemen JuditForgóné Kelemen Judit

A ciklus végét jelezte Forgóné Kelemen Judit napirend előtti felszólalása: a független képviselő nem indult a választásokon, így októbertől már biztosan nem lesz tagja a közgyűlésnek. Megköszönte a választópolgárok támogatását, akik révén két cikluson át képviselhette őket, valamint köszönetet mondott a hivatal dolgozóinak, képviselőknek, a bizottságok külső szakértőinek a közös munkáért. A képviselőnő az október 13-i választások eredményeként felálló új testület tagjainak jó munkát, józan belátást és a város érdekében szőtt együttműködést kívánt.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. tegnap 11:55 Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. tegnap 20:19 'Mert tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet' 'Mert tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet' 2024. június 15-én, szombat délután a balatonalmádi mólónál ötödik alkalommal rendezi meg a Street Training Balaton tanulási fesztivált a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület a Flow Alapítvánnyal együttműködésben. A másfél órás, ingyenes minitréningeken két idősávban, 14 és 16 órától több, mint 20 trénerrel járhatnak körbe egy-egy témát az érdeklődők kellemes, balatoni panorámás környezetben. tegnap 11:06 Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Ezen a nyáron sem marad borfesztivál nélkül Veszprém, július 12. és 21. között érkezik a VeszprémFest immáron állandó kísérőrendezvénye a Rozé Rizling Jazz Napok az Óváros térre, ahol a zenei felhozatalban visszatér néhány klasszikus elem, gasztronómiailag pedig még inkább az uralkodó trendekhez igazították a kínálatot. tegnap 14:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.