Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A szag nem, a tüntetés viszont elérte Veszprémet

2019. szeptember 17. 6:03
Forgalomkorlátozó demonstrációt tartottak kedden a királyszentistváni szeméttelep bezárása érdekében az ott élő civilek, Veszprémben. A félpályás útlezárás egész nap fennakadásokat okozott a belvárosi közlekedésben, ahol ellenzéki politikusok is megjelentek.

Körülbelül 15 autó miatt bénult meg a Budapest út nagy körforgalomba torkolló szakasza kedd reggeltől egészen délutánig. A demonstrációt királyszentistváni és környékbeli civilek szervezték a település határában működő szeméttelep bezárása érdekében.

A tüntetők röplapokon tájékoztatták az araszoló autósokat követelésükről: zárják be a szeméttelepet, mert bár a veszprémiek ezt nem tapasztalják, de ők évek óta szenvednek a bűztől.

Nehezményezik, hogy a 158 település hulladékát feldolgozó üzem illetékeseivel nem tudnak konszenzusra jutni, így nem maradt más választásuk, mint hogy éljenek demokratikus jogukkal és utcára vonuljanak.

Bár a probléma közvetlenül nem érinti a veszprémieket, a tüntetésen több helyi ellenzéki politikus is megjelent a szimpatizánsok között.

Katanics Sándor (DK) polgármesterjelölt mellett Hartmann Ferenc, az MSZP helyi elnöke is jelen volt. Utóbbi esetében konkrét kapcsolódásról is beszélhetünk a hulladékfeldolgozóval. Erre Czaun János fideszes önkormányzati képviselő mai sajtóközleményében világít rá, amit alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

A baloldal ismételten bebizonyította azt, hogy a politikai besározásban és a választók megtévesztésében nem ismer határokat Veszprémben sem. Sajnálom, hogy a mai civil demonstrációra Katanics Sándor és Hartmann Ferenc nevével fémjelzett összetákolt veszprémi ellenzék ilyen hamar rátelepedett. Ezzel megtévesztették a demonstrálókat és a veszprémieket egyaránt.
Ma is megmutatkozott, hogy a baloldal nem ismer határokat a tisztességtelenségben.
Különösképpen furcsa ez annak fényében, hogy a demonstrálók által bezáratni kívánt királyszentistváni hulladékfeldolgozó elhelyezéséről szóló adás-vételi szerződést maga Hartmann Ferenc, a szocialisták helyi elnöke írta alá évekkel ezelőtt.
Így fordul meg a világ a baloldalon és hagyják figyelmen kívül a veszprémi szocialista politikusok pár év elteltével korábbi saját döntéseiket. Mindezt kizárólag a hataloméhségük és a jobboldal lejáratása érdekében, ahogy a mai civil demonstráción is történt.

A tüntetés délután öt órakor békésen ért véget, de a tüntetők ígérete szerint sikertelenség esetén Balatonfüreden és Veszprémben is folytatják a demonstrációkat.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.