Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Tacskók vették be a völgyet

2019. szeptember 15. 4:00
Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a Tacsi Talit Veszprémben a Kolostorok és kertekben. A négylábúak találkozójára az ország másik feléből is érkeztek.

Már az első is remekül indult, a Tacsi Tali pedig mostanra egyértelműen a veszprémi szeptember egyik legkedveltebb programjává nőtte ki magát. Ez nem is csoda: a tacskókat mindenhol rajongás veszi körbe, akármerre mozgunk is a világban, így aztán a találkozó hamar túllépte a város közigazgatási határait, és ha folytatódik ez a tendencia, pár év múlva akár már nemcsak országos, de nemzetközi vonzerejű rendezvénnyé is válhat – méltatta Porga Gyula polgármester, fővédnök a kezdeményezést.

Úgy látszik, a sikerhez tényleg elég csak ennyi: fogni a tacskó gazdákat és arra buzdítani, hogy gyűljenek össze. Csaba Eszter ötletgazda azért ennél egy kicsit tovább ment, a tacsi tali nem csupán kutyás-gazdis piknik. Az egész napos rendezvény során több bemutató – szarvasgombász kutya, a Veszprém Megyei Kutató Mentő Szolgálat Alapítvány bemutatója, fitnesz, zumba – is szórakoztatja az egybegyűlteket, amihez tombola és koncert, no meg persze ügyességi verseny és szépségverseny is társul.

Egy kis egészséges versenyzés pedig értelemszerűen sokakat vonz, úgyhogy idén már rekordszámú induló volt: a rövid szőrű tacskók között 42, a szálkás szőrűeknél 8, a hosszú szőrűeknél 4, az ügyességi versenyen pedig 9 versenyző.

Közülük a következőképpen alakultak a helyezések:

Ügyességi szám:

3. hely: Stoki
2. hely: Süti
1. hely: Pletyka

Hosszú szőrű tacskók:

3. hely: Dió
2. hely: Picúr
1. hely: Charlie

GALÉRIA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

Szálkás szőrű tacskók:

3. hely: Nutella
2. hely: Manó
1. hely: Hubertus

Rövid szőrű tacskók:

3. hely: Django
2. hely: Mézi
1. hely: Albatros

A szervezők díjazták a legmesszebbről érkezett gazdit is, ezt a különdíjat Szebeni Erika vehette át, aki Gyuláról utazott Veszprémbe, míg a legfiatalabb gazdi különdíját a veszprémi Kiss Juhász László vehette át 26 napos kisbabájával.

A Tacsi Tali a szórakozáson túl jótékonysági célt is szolgált: a verseny nevezési díjaiból és a felajánlott adományokból befolyt összeget a Futrinka Egyesület, az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, az Ultimátum Állatvédő Alapítvány, a Fehér Holló Alapítvány, a Vahur Állatvédő Egyesület és a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgalat Alapitvány javára ajánlották fel a szervezők.

A Futrinka Egyesület 2006 óta végzi három kiemelt faj – német dog, magyar vizsla és a tacskó – mentését, valamint igyekszik segíteni az idős és beteg kutyusokon is. A munkatársak évente körülbelül 250-300 kutyán segítenek. A szervezet nem rendelkezik saját telephellyel. A kutyusok egy része egy bérelt kennelsoron lakik. Itt külön kennelekben laknak a kutyák, jó minőségű tápot kapnak és minden nap futhatnak, játszhatnak is egy bekerített, füves területen. Az egyesület igyekszik idős vagy beteg védenceiket, illetve a kölyökkutyákat ideiglenes befogadónál elhelyezni, hogy melegben, családi környezetben lakhassanak már örökbefogadásukat megelőzően is. A felelős állattartás elvét követve minden kutya ivartalanítás, oltás, féregtelenítés, chipezés, illetve előzetes beszélgetés, ismerkedés után kerülhet új, szerető gazdához.

Galéria
V. Tacsi Tali Veszprémben
Bertalan Melinda
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.