Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Bemutatkoznak az Erasmus+ Veszprémbe érkezett önkéntesei

2019. szeptember 7. 4:04
Pénteken flashmobbal, jövő szerdán kulturális délutánnal mutatkozik be az a tíz fiatal, akik Európa négy országából érkeztek Veszprémbe.

A fiatalok az Európai Szolidaritási Testület pályázata révén, az Erasmus+ programban jutottak el Veszprémbe, ahol 59 napot töltenek önkéntesként. A tíz európai fiatal Törökországból, Litvániából, Olaszországból és Lengyelországból érkezett.

Péntek délután egy flashmobbal igyekeztek megszólítani a veszprémieket a Kossuth utcán, ahol egy-egy közös szelfivel és rövid beszélgetéssel mutatták be saját kultúrájukat a vendéglátó város polgárainak.

A kultúrák közötti párbeszédben fő célcsoportjuk persze saját korosztályuk, a fiatalok lesznek: az itt töltött hetekben a megye több középiskolájában tartanak előadásokat, különböző városi- és megyei eseményeken jelennek meg.

Szerdán 18 órától pedig egy interkulturális estet szerveznek az Ádám Iván utcában található Ifjúsági Házban. A mindenki számára nyitott programon előadásokkal, gasztronómiai és kulturális bemutatókkal idézik meg Veszprémbe hazájuk szellemiségét. A program részleteiről a Lélektér Alapítvány Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30 Oh Happy Day a Gyárkertben Hétfőn ismét emlékezetesre sikerült a Veszprém Arénába szervezett második Gospel karácsony. Előtte azonban a virginai együttesből négyen kilátogattak a téli Gyárkertbe, hogy rögtönözve előadják az "Oh Happy Day" című slágert. Portálunknak sikerült elcsípnie a flashmobot, ezt pedig meg is mutatjuk olvasóinknak. 2023. december 13. 13:14 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.