Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ellenzéki összefogás új városfejlesztési irányt szabna Veszprémnek

2019. szeptember 6. 15:43
Az ellenzéki összefogás szerint átgondoltabb városfejlesztésre van szükség.

Az ellenzéki összefogás (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) péntek délután sajtótájékoztató keretében fejtette ki véleményét az utóbbi évek veszprémi fejlesztéseiről.

A közös polgármester-jelölt, Katanics Sándor szerint a városban több helyen érzékelhető, hogy a korábban tervezett fejlesztések és beruházások vagy csúsznak, vagy több részletben készülnek el. Úgy látja, egy átgondoltabb stratégiára lenne szükség.

Amennyiben október 14-től ők vezetnék a várost, új városfejlesztési irányt szabnának, melynek lényege, hogy teljes beruházások valósuljanak meg és ne részletekben készüljenek el a korábbi tervek. „Olyan élhető, zöld, otthonos Veszprémet szeretnénk, ahol figyelünk az itt élők lakhatási és szociális problémáira, valamint a közlekedési és a parkolási gondokra”- mondta.

Ungár Péter, katanics Sándor és gerstmár FerencUngár Péter, katanics Sándor és gerstmár Ferenc

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő-jelölt szerint a felvázolt hozzáállásra azért is van szükség, mert a „patyomkin falu szemlélet” a múlté. Szerinte gyakran megesik, hogy a tervek helyett csak látványtervek készülnek, miközben hatalmasra duzzadnak a költségek és beláthatatlan jövőbe tolódnak a határidők. Példaként említette a Petőfi Színház és a kulturális belvárosi negyed kialakítását.

Az ellenzéki összefogás szeretné azt is, ha a fejlesztésekbe nem csak a kormánypárt, hanem a veszprémi lakosok is beleszólnának. Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kifejtette, az októberi választáson hatalmas a tét, ugyanis aközött kell választani, hogy a Fidesz akarata, vagy a veszprémiek parancsát végrehajtó emberek kerülnek-e az önkormányzat élére.

Szerinte hiába kampányol sok kormánypárti jelölt az országban azzal, hogy az ő megválasztásuk fejlesztések sokaságát jelenti, miközben látszik, hogy a Modern Város Program néhány eleme csúszik. Kiemelte, az elmúlt napok MSZP-s tárgyalásai azt mutatják, hogy az EU-s forrásokat közvetlenül is lehívhatja egy-egy önkormányzat.

Ide kapcsolódik az a nyár eleji hír, hogy a Modern Városok Program keretében megkezdődhet az új veszprémi völgyhíd tervezése:

Indulhat a veszprémi völgyhíd tervezése - vehir.hu

Az uniós közbeszerzési közlöny adataiból kiderül: megkezdődhet a műtárgy tervezése-írja a Magyar Építők. A Modern Városok Program részeként felépülő viadukt mintegy 350 méter hosszú lesz és a kerékpáros közlekedés is kap sávot rajta. A portál pénteki cikkében számolt be arról, az uniós közbeszerzési közlöny adataiból kiderül, megkezdődhet a műtárgy tervezése: a feladatot az ÚT-TESZT Mérnöki és Szolgáltató Kft.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.