Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A mozi, ahol a panelházak ablakában volt a VIP páholy

2019. szeptember 6. 11:30
Megtartották az első felvonását a „Filmek a falon” című rendezvénysorozatnak csütörtök este a Haszkovó lakótelepen. A különleges kertmozi élmény egyenesen Franciaországig repítette az érdeklődőket.

Régóta készült az Agóra Művelődési Központ az ősz első nagyobb dobására, amikor a mozi-élményt kiköltöztették a szabad ég alá. A mozivásznat viszont ebben az esetben a Stromfeld 5. társasház homlokzata helyettesítette. Az élmény majdnem ugyanaz volt, mint egy igazi moziban. Pattogatott kukorica, közös nevetések és romantikus összebújása a pároknak.

De mindez a Haszkovó lakótelep közepén, ahová népes filmszerető tábor gyűlt össze, illetve olyanok is, akiket csak a kíváncsiság hajtott. A végén egyik csoport sem csalódhatott.

Az Eszeveszett esküvő című francia film egy tapasztalt rendezvényszervező kálváriáját mutatta be, amikor egy tökéletesen megszervezett esküvő kártyavárként látszik összeborulni, miközben komikus és szürreális szituációkon keresztül igyekszik a főhősünk menteni a menthetőt.

Ez a könnyed európai vígjáték már önmagában is képes kizökkenteni a panelházak és a hétköznapok monotonitásából, hát még így, hogy az élményt pont ezeknek az épületeknek köszönhettük. A legszerencsésebbek talán azok voltak, akik otthonukból, az ablakon kikönyökölve élvezhették az ingyenes mozi-élményt.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre. Az élményt különböző mintájú fényfestésekkel fokozták, méltó módon a 2023 Európa Kulturális Főváros projekthez, amely a Filmek a falon megvalósulását is támogatta.

Ha az időjárás is kegyes lesz, akkor ma és szombaton folytatódik a szabadban a filmvetítés.

A Mindenki tudja című spanyol-olasz filmben Penelopé Cruz főszereplésével rég elfelejtett titkokkal és drámákkal találkozhatunk péntek este.

Szombaton pedig a Szerelembe gurulva című francia romantikus vígjátékban élvezhetjük, ahogy a hősszerelmes főszereplő a saját elképesztő ötletei által keveredik egyre nagyobb bonyodalmakba.

A filmvetítések este 8 órakor kezdődnek, rossz idő esetén pedig az Agóra színháztermében vetítik le őket.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.