Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
27°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
27°C

A mozi, ahol a panelházak ablakában volt a VIP páholy

2019. szeptember 6. 11:30
Megtartották az első felvonását a „Filmek a falon” című rendezvénysorozatnak csütörtök este a Haszkovó lakótelepen. A különleges kertmozi élmény egyenesen Franciaországig repítette az érdeklődőket.

Régóta készült az Agóra Művelődési Központ az ősz első nagyobb dobására, amikor a mozi-élményt kiköltöztették a szabad ég alá. A mozivásznat viszont ebben az esetben a Stromfeld 5. társasház homlokzata helyettesítette. Az élmény majdnem ugyanaz volt, mint egy igazi moziban. Pattogatott kukorica, közös nevetések és romantikus összebújása a pároknak.

De mindez a Haszkovó lakótelep közepén, ahová népes filmszerető tábor gyűlt össze, illetve olyanok is, akiket csak a kíváncsiság hajtott. A végén egyik csoport sem csalódhatott.

Az Eszeveszett esküvő című francia film egy tapasztalt rendezvényszervező kálváriáját mutatta be, amikor egy tökéletesen megszervezett esküvő kártyavárként látszik összeborulni, miközben komikus és szürreális szituációkon keresztül igyekszik a főhősünk menteni a menthetőt.

Ez a könnyed európai vígjáték már önmagában is képes kizökkenteni a panelházak és a hétköznapok monotonitásából, hát még így, hogy az élményt pont ezeknek az épületeknek köszönhettük. A legszerencsésebbek talán azok voltak, akik otthonukból, az ablakon kikönyökölve élvezhették az ingyenes mozi-élményt.

A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre. Az élményt különböző mintájú fényfestésekkel fokozták, méltó módon a 2023 Európa Kulturális Főváros projekthez, amely a Filmek a falon megvalósulását is támogatta.

Ha az időjárás is kegyes lesz, akkor ma és szombaton folytatódik a szabadban a filmvetítés.

A Mindenki tudja című spanyol-olasz filmben Penelopé Cruz főszereplésével rég elfelejtett titkokkal és drámákkal találkozhatunk péntek este.

Szombaton pedig a Szerelembe gurulva című francia romantikus vígjátékban élvezhetjük, ahogy a hősszerelmes főszereplő a saját elképesztő ötletei által keveredik egyre nagyobb bonyodalmakba.

A filmvetítések este 8 órakor kezdődnek, rossz idő esetén pedig az Agóra színháztermében vetítik le őket.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.