Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az új érsek első útja a hajléktalanokhoz vezetett

2019. augusztus 31. 18:31
Udvardy György szombat délután a Befogadás Házába látogatott el, és vendégelte meg a város hajlék nélküli lakóit.

Szombat délelőtt a Szent Mihály Székesegyházban iktatták hivatalba a Veszprémi Főegyházmegye új érsekét, Udvardy Györgyöt. A Márfi Gyulát 22 év után váltó érsek már a beiktatása napján munkához látott, első útja a Máltai Szeretetszolgálathoz tartozó Befogadás Háza - Nappali Centrumba vezetett, ahol étellel vendégelte meg Veszprém hajléktalanjait.

A találkozó alkalmat adott arra is, hogy az érsek jókívánságait fejezze ki az otthont használóknak és közösen imádkozzon velük. Mint mondta, sokan az egyházból csak a liturgiákat és a ragyogó templomokat ismerik, pedig gyakran támogatnak iskolákat és segítenek ott, ahol a szükség megkívánja.

-Amikor az ember bajban van, nem feltétlenül az anyagi körülmények okozzák a legnagyobb nehézséget, hanem az egyedüllét. Az egyháznak nem feladata megoldani minden problémát, de a reményt a Máltai Szeretetszolgálat, a hasonló szervezetek és az egyház karitatív tevékenysége fenn tudja tartani és enyhíthet a nehéz sorsokon. A reményt szeretném erősíteni, hisz van lehetőség továbblépni- mondta a nappali centrumban lévőknek.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.