2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Az új érsek első útja a hajléktalanokhoz vezetett

Udvardy György szombat délután a Befogadás Házába látogatott el, és vendégelte meg a város hajlék nélküli lakóit.

Szombat délelőtt a Szent Mihály Székesegyházban iktatták hivatalba a Veszprémi Főegyházmegye új érsekét, Udvardy Györgyöt. A Márfi Gyulát 22 év után váltó érsek már a beiktatása napján munkához látott, első útja a Máltai Szeretetszolgálathoz tartozó Befogadás Háza - Nappali Centrumba vezetett, ahol étellel vendégelte meg Veszprém hajléktalanjait.

A találkozó alkalmat adott arra is, hogy az érsek jókívánságait fejezze ki az otthont használóknak és közösen imádkozzon velük. Mint mondta, sokan az egyházból csak a liturgiákat és a ragyogó templomokat ismerik, pedig gyakran támogatnak iskolákat és segítenek ott, ahol a szükség megkívánja.

-Amikor az ember bajban van, nem feltétlenül az anyagi körülmények okozzák a legnagyobb nehézséget, hanem az egyedüllét. Az egyháznak nem feladata megoldani minden problémát, de a reményt a Máltai Szeretetszolgálat, a hasonló szervezetek és az egyház karitatív tevékenysége fenn tudja tartani és enyhíthet a nehéz sorsokon. A reményt szeretném erősíteni, hisz van lehetőség továbblépni- mondta a nappali centrumban lévőknek.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Udvardy György pünkösdkor: szeretnénk érteni, hogy mi történik
Udvardy György pünkösdkor: szeretnénk érteni, hogy mi történik
Pünkösd napját ünneplik vasárnap a keresztény egyházak. A húsvéti időszakot lezáró ünnepen a keresztények a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Dr. Udvardy György, veszprémi érsek a Szent Mihály székesegyházban tart misét, de videóüzenetében minden embernek üzent.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.