Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Az új érsek első útja a hajléktalanokhoz vezetett

2019. augusztus 31. 18:31
Udvardy György szombat délután a Befogadás Házába látogatott el, és vendégelte meg a város hajlék nélküli lakóit.

Szombat délelőtt a Szent Mihály Székesegyházban iktatták hivatalba a Veszprémi Főegyházmegye új érsekét, Udvardy Györgyöt. A Márfi Gyulát 22 év után váltó érsek már a beiktatása napján munkához látott, első útja a Máltai Szeretetszolgálathoz tartozó Befogadás Háza - Nappali Centrumba vezetett, ahol étellel vendégelte meg Veszprém hajléktalanjait.

A találkozó alkalmat adott arra is, hogy az érsek jókívánságait fejezze ki az otthont használóknak és közösen imádkozzon velük. Mint mondta, sokan az egyházból csak a liturgiákat és a ragyogó templomokat ismerik, pedig gyakran támogatnak iskolákat és segítenek ott, ahol a szükség megkívánja.

-Amikor az ember bajban van, nem feltétlenül az anyagi körülmények okozzák a legnagyobb nehézséget, hanem az egyedüllét. Az egyháznak nem feladata megoldani minden problémát, de a reményt a Máltai Szeretetszolgálat, a hasonló szervezetek és az egyház karitatív tevékenysége fenn tudja tartani és enyhíthet a nehéz sorsokon. A reményt szeretném erősíteni, hisz van lehetőség továbblépni- mondta a nappali centrumban lévőknek.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.