Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C

Az új érsek első útja a hajléktalanokhoz vezetett

2019. augusztus 31. 18:31
Udvardy György szombat délután a Befogadás Házába látogatott el, és vendégelte meg a város hajlék nélküli lakóit.

Szombat délelőtt a Szent Mihály Székesegyházban iktatták hivatalba a Veszprémi Főegyházmegye új érsekét, Udvardy Györgyöt. A Márfi Gyulát 22 év után váltó érsek már a beiktatása napján munkához látott, első útja a Máltai Szeretetszolgálathoz tartozó Befogadás Háza - Nappali Centrumba vezetett, ahol étellel vendégelte meg Veszprém hajléktalanjait.

A találkozó alkalmat adott arra is, hogy az érsek jókívánságait fejezze ki az otthont használóknak és közösen imádkozzon velük. Mint mondta, sokan az egyházból csak a liturgiákat és a ragyogó templomokat ismerik, pedig gyakran támogatnak iskolákat és segítenek ott, ahol a szükség megkívánja.

-Amikor az ember bajban van, nem feltétlenül az anyagi körülmények okozzák a legnagyobb nehézséget, hanem az egyedüllét. Az egyháznak nem feladata megoldani minden problémát, de a reményt a Máltai Szeretetszolgálat, a hasonló szervezetek és az egyház karitatív tevékenysége fenn tudja tartani és enyhíthet a nehéz sorsokon. A reményt szeretném erősíteni, hisz van lehetőség továbblépni- mondta a nappali centrumban lévőknek.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.