Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Uram, Királyom! Végy magadhoz!”

2019. augusztus 9. 4:30
Megáldották a Bódi Mária Magdolnáról, a huszonnégy évesen vértanúságot szenvedő munkáslányról készült szobrot.

Csütörtök délutánra egy nem mindennapi eseményre gyűltek össze az Érseki Palotában. A lépcsőfordulóban várakozó tömeg azért jött, hogy szemtanúja lehessen annak, hogy Bódi Mária Magdolna szobrát megáldják. Dr. Márfi Gyula érsek, elsőként magát a művészt köszöntötte, aki ajándékba készítette a szobrot az érsekségnek.

Turi Török Tibor szobrász elmondta, mindig öröm számára, ha olyas valakit formálhat meg, aki ráadásul még pozitív, szerethető, sőt, tiszteletre méltó személyiség.

Bódi Mária Magdolna családja nem volt erősen vallásos, ő mégis átadta magát a kereszténységnek, apácának készült. Gyári munkásként dolgozott, szülei uradalmi cselédek voltak, így nehéz körülmények között nevelkedett. 1945. március 23-án egy szovjet katona támadása elől menekülve érte utol a halál. Utolsó szavai a következők voltak: „Uram, királyom! Végy magadhoz!”.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.