2019. november 22. // Cecília névnap

A magyar étkek mérkőznek meg hétvégén

2019. június 17. 12:21
Közel 30 csapatot várnak szombaton a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérre a II. Magyar Étkek Főzőversenyén, ahol idén a pörkölt kapja a főszerepet. Az eseményen befolyt teljes összeggel az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomását támogatják a szervezők.

Remek hangulatot teremtve, szórakozás közben szeretnénk mindenkit arra ösztönözni, hogy segítsünk egymáson – emelte ki Szabó Péter a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetője a II. Magyar Étkek Főzőversenyének egyik fő célkitűzését az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Tavaly hagyományteremtő céllal hívták életre a rendezvényt, amelynek lényege, hogy minden évben más-más helyi egyesületet, intézményt támogassanak.

A tavalyi sikeres rendezvényen felbuzdulva idén reális célnak tűnik az, hogy megduplázzák a résztvevő csapatok számát. Így közel 30 helyi csapatot, baráti társaságot várnak, akik összemérhetik gasztronómiai tudásukat egy igazi magyaros sertéspörkölt elkészítésével.

A sajtótájékoztatón Szabó Péter kiemelte, hogy az idei rendezvény a jótékonysági főzőversenyen túl is kínál szórakozási lehetőségeket az érdeklődőknek. A kondérokban készülő pörköltek mellett a „Finomságok sétányán” helyi kézművesek portékái közül is lehet válogatni, a Jezsuita templomban pedig az „Ízek mozija” keretében különböző, gasztronómiai témájú filmeket lehet megtekinteni.

Békefi József a SKICC Reklámstúdió Kft. ügyvezetője, mint a rendezvény megálmodója és társszervezője elmondta, hogy a tavalyi sikeres rendezvényt követően idén további veszprémi civil szervezetek jelezték, hogy szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Ilyen egyesületek a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület, valamint a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör. Leitold László és Heiter Sándor, a két civil szervezet vezetője kiemelték, hogy a szórakozás és a jótékonyság nem egymást kizáró tényezők, valamint azt, hogy a közösségépítés alapvető célkitűzésük, amelyre kiválóan alkalmas a Magyar Étkek Főzőversenye.

Az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomásának vezetője, Nátán Albin elmondta, hogy a jótékonyságból befolyt összegből egy kerékpártárolót szeretnének építeni a mentőállomáson, amely már régi vágya a veszprémi mentősöknek.

Az esemény házigazdája Szőke András színész, filmrendező lesz, aki a magyar gasztronómia nagy kedvelője és lelkes művelője is egyben. Az egész napos színpadi előadások során az ő stand-up műsorát is megtekinthetik az érdeklődők, valamint megkóstolhatják az általa készített vaddisznópörköltet is.

A június 22-ei II. Magyar Étkek Főzőversenyének részletes programja ezen a linken érhető el.

Hajas Bálint
Domján Attila
2019. november 22. // Cecília névnap