Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne vegyünk állatot húsvétra!

2019. április 18. 17:22
A húsvét - keresztény tartalma mellett - ősi, népi, pogány gyökerekre visszanyúló termékenységi ünnep is, melynek a friss szaporulat állatkái: kisbirkák, nyuszik, csibék is elmaradhatatlan részesei.

Nem is csoda, ha az ünnep népi elemeiben gyakran felbukkanó kisállat-motívum miatt a gyerekek is szeretnének saját bárányt vagy nyulat. Fontos azonban észben tartani, hogy bármekkora is gyermekünk lelkesedése a húsvét közeledtével, minden csoda három napig tart, és a nagy örömmel fogadott állatkák hamar kieshetnek a pixisből.

Nagyszüleink gyerekkorukban még játszhattak a kisbirkákkal, hiszen az állatoknak később is megvolt a szerepük az otthoni gazdaságban, de manapság a megunt házikedvencekkel nem tudunk mit kezdeni. Az élményről nem kell lemondani: az ország számos pontján szerveznek kisállat-simogató rendezvényeket, ahol csemetéink a húsvéti ünnep tradícionális szereplőivel is találkozhatnak. Érdemes a hétvége programjába betervezni egy ilyen kirándulást, hiszen ezzel mindenki jól jár: a család olcsóbban megússza, mintha bekellene fogadnia otthonra a kisállatokat, a gyerekeknek meglesz az élmény, és az állatnak sem okozunk maradandó sérülést.

Veszprémben az állatkertben lehet nyuszikat simogatni az ünnepi hétvégén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.