Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
16°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
16°C

Idén először lesz Design Hét Veszprémben

2018. október 6. 10:05
Idén először több programmal Veszprém is csatlakozott a nagyszabású budapesti Design Hét eseménysorozathoz. A Design Hét Veszprém Veszprém város, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Paradigma Ariadné Stúdió szervezésében, a Veszprémi Építész Műhely, a Művészetek Háza és az Árkossy Bútor részvételével valósul meg.

A veszprémi design hét egyik legnagyszabásúbb programja a Paradigma Ariadné építészstúdió és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. együttmőködésével létrejövő 12 fal című kiállítás lesz. A tárlat helyszíne a régi Iparostanoda, később Ének-Zenei Általános Iskola 30 éve üresen álló, hamarosan azonban a szemközti Petőfi Színház használatába kerülő épülete lesz.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra is készülve nemzetközi fiatal építészcsoportok: brit, amerikai, olasz, spanyol, ukrán, és magyar szakemberek 12 falat festenek meg 12 építészeti díszítő grafikával. A kiállítás felhívja a figyelmet az építészeti motívumok használatára és az építészet kísérletező eszközeire, emellett pedig a Petőfi Színház tervezője, Medgyaszay István ornamentizáló építészete és ornamens-gyűjtő tevékenysége előtt is tiszteleg.

A 12 fal kiállítás fontos csatlakozási pontja a Veszprém-Balaton 2023 pályázathoz, hogy szellemiségében azt az újfajta nyitottságot és kísérletezőkészséget képviseli, ami az elmúlt években megmutatkozni látszik egy, a válság után megjelent építészgeneráció körében, és olyan eseményekben is visszaköszönt, mint a Rekonstruktivista építészeti kiállítás vagy a 2017-es Chicagoi Építészeti Biennále. Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023-programjában ezekkel az építészekkel összhangban nem az új kulturális infrastruktúra létrehozására, hanem a meglévő, használaton kívüli épületek hasznosítására törekszik.

A 12 fal című kiállítást Porga Gyula, Veszprém polgármestere nyitja meg 2018. október 17-én 15.00 órakor a Veszprém, Óvári Ferenc út 1. szám alatti épületben.

A Design Hét Veszprém programjai:

Művészetek Háza: Kari Pippoworkshop és Kari Pipporeflexiók című kiállítás
Részletek ITT

Veszprémi Építész Műhely: A Historia Malomkert épületének története és épületbejárás
Részletek ITT

Paradigma Ariadné és Veszprém-Balaton 2023 Zrt.:
12 Fal kiállítás a Volt Ének-Zenei Általános Iskola épületében

Részletek ITT

Árkossy Bútor Kft.: Bútor prototípusok kiállítása és műhelybejárás
Részletek ITT

EKF
vehir.hu
további cikkek
Müller Mihály: Nem égtem ki az EKF-ben, mindennap örömmel mentem be az irodába Müller Mihály: Nem égtem ki az EKF-ben, mindennap örömmel mentem be az irodába Müller Mihály a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sajtófőnöke, legalábbis még bő egy hónapig. Akik nem a sajtó világában élik munkás napjaikat, valószínűleg nem tudták, ki az a személy, aki végig egy kézben tartotta az EKF sajtókommunikációját, aki megbízható személyiségével minden kérdést megválaszolt. Kitartó típus, még az El Camino-t is megjárta. Müller Mihály újságíróként kezdte pályafutását, dolgozott a BBC-nél is, és akárhol járt eddigi életében, oda mindig a kíváncsiság vitte… 2024. május 8. 22:27 Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   2024. április 29. 17:13 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. 2024. április 26. 18:01 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.