Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyílt Kércz Tibor természetfotós kiállítása

2018. szeptember 19. 10:36
Kedden nyitották meg a Pannon Egyetem aulájában Kércz Tibor természetfotós „Természetes szépségek” című kiállítását, amely egészen október 1-jéig lesz megtekinthető.

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja ezúttal is igazán különleges kiállítással készült, hiszen Kércz Tibor, a nemzetközileg is elismert fotós képei láthatóak most az egyetem aulájában. Az intézmény egykori vegyészmérnök szakos hallgatója most is mérnökként keresi kenyerét, de szerencsére marad elég ideje a természetfotózásra is.

A megnyitó során először Dallos Zsuzsa újságíró mondott nosztalgikus hangulatú, régi egyetemi emlékekre visszatekintő köszöntőt. Kércz Tibor már egyetemi évei alatt is terjesztette a kulturális rendezvények hírét és építette a közösséget - tudtuk meg az újságíró beszédéből.

Dallos Zsuzsa köszöntötte a vendégeketDallos Zsuzsa köszöntötte a vendégeket

A kiállítást, amelynek megnyitó ünnepségét Nyőgér József, a Pannon Egyetem hallgatója színesítette zongorajátékával. A tárlatot Szelényi Károly, Magyar Örökség-díjas fotóművész nyitotta meg. Beszédében sorolta a természetfotós erényeit, többek között azt is, hogy a lehető legjobban használja ki a fehér szín lehetőségeit – ezt a kiállítás képein is megtapasztalhattuk.

Mi Kércz Tibor sikerének titka? A téma választása után alapos felkészülés, gépek, kamerák gondos kiválasztása, és a külkereskedelmi gyakorlatból adódóan tehetség, szervezés és a felülmúlhatatlan szorgalom” – dicsérte Szelényi Károly a kiállított fotók alkotóját.

Hóbagoly grafika, Ontario, Kanada / Kércz TiborHóbagoly grafika, Ontario, Kanada / Kércz Tibor

A kiállítás október 1-jéig várja az érdeklődő tekinteteket, aznap zárásként pedig egy érdekes tárlatvezetésre van lehetőség, amely során Kércz Tibor részletesebben fog mesélni a kiállított fotókról.

Kércz Tibor Kércz Tibor

Kércz Tibor:

- elnyerte a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) kiváló fotóművész (Excellence of FIAP) diplomáját
- ​aktív tagja a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének és a Biatorbágyi Fotóklub Egyesületének

Jéghegyek, AntarktiszJéghegyek, Antarktisz

Ágel Zita Krisztina
Domján Attila
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.