Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
13°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
13°C

Ezek lesznek a legsikeresebb munkák 2030-ra

2018. szeptember 7. 12:00 // Forrás: Origo.hu
Főként a pályaválasztás előtt álló fiataloknak lehet érdekes, hogy a Fast Future Research jövőkutató cége szerint, mely foglalkozások lesznek a legnépszerűbbek 2030-ra. „A világ változik”, szokták mondani, és hát lehetséges, hogy a harmincas években született generáció nagyokat pislog majd néhány, már-már forgalomban lévő foglalkozás láttán.

Először is vegyük sorra azokat a tényezőket, amelyek az átlagos munkák és az egészen extrém foglalkozások cseréjének közvetlen okozói. Az egyik a globális felmelegedés, a másik a népességnövekedés, és a harmadik a technikai fejlődés. Mondani sem kell, mindhárom jelenség állandó napirendi téma, mégis nehéz elképzelni, hogy az életnek mennyi apró szegmensét befolyásolja, megváltoztatja.

A digitális világ fejlődése miatt előfordulhat, hogy virtuális ügyvédekre, rendszerezőkre vagy adatkezelőkre lesz szükség.

A környezet fokozottabb védelme érdekében megjelennek a klíma-visszafordító szakemberek, vagy az időjárás módosítását ellenőrző rendőrök. A kutatócég szerint az idősödő társadalom kiszolgálására memóriabővítő sebészekre és testrészkészítőkre lesz igény. A robotika és a plasztikai sebészet fejlődése teszi majd lehetővé szervek és testrészek előállítását.

Feleslegesadat-kezelő a következő foglalkozás. Erre azért lesz szükség, mert az emberekről egyre több információ gyülemlik fel online, viszont ezektől biztonságosan kell megszabadulni, hogy ne lehessen az adott személyiséget lenyomozni, felkutatni.

Azoknak az embereknek, akik a közösségi hálózatok használata során sérültek, szociális „networking” munkások segítik fejlődésüket.

A számomra legijesztőbbet hagytam utoljára, ami nem más, mint a virtuális tanár, amely az osztálytermekben helyettesíti az oktatót. Az ezzel foglalkozó szakemberek oktatási háttérrel rendelkeznek, és a programozás sem lesz tőlük idegen.

Szabó Eszter
további cikkek
Együtt élés, külön alvás? életmód Együtt élés, külön alvás? Ha egy pár külön ágyban, ne adj isten külön szobában hajtja álomra a fejét, legtöbbször már temetjük is a kapcsolatot. Ez a szokás azonban jobb minőségű alváshoz segíthet minket, ami pozitívan hathat a kapcsolatra is.  2024. április 28. 22:24 Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.