Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Hogyan lehetünk sikeresek? – tippek, módszerek

2018. szeptember 6. 4:00 // Forrás: forbes.hu
„Okosan kell dolgozni, nem sokat” – hangzik az oly sokszor szajkózott karriertipp. De mégis hogyan dolgozzunk „okosan”?

Mike Maddock, a Forbes.com külsős szerzőjének legsikeresebb barátai minden nap elkészítenek két listát. Lássuk, mit rejtenek ezek az emlékeztetők!

Az egyik lista segítségével kitisztulhatnak előttünk a mindennapi feladatok. Esténként érdemes felírni magunknak, hogy mi lesz a teendő másnap. Mindezeket próbáljuk meg fontossági sorrendbe állítani, így a lényeges dolgok sosem fognak elmaradni.

A másik lista gondolatban játszódjon le: alvás előtt mindig gondoljuk végig, hogyan kellene megoldanunk, kezelnünk problémáinkat, majd aludjunk rá egyet. Ébredéskor, miután a tudatalattink már eleget dolgozott, könnyebben megválaszolhatjuk kérdéseinket. Főleg a reggeli zuhanyzás adhat ihletet a problémamegoldásra, hiszen amellett, hogy jobb esetben kipihentek vagyunk, a monoton, megszokott tevékenység felszabadítja agyunkat, így kreatívabb gondolatok támadhatnak bennünk.

igenelet.huigenelet.hu

Először tehát listázzunk, majd kezdjünk el ténylegesen dolgozni! Hogyan végezzük munkánkat, hogy minél sikeresebb eredményt érjünk el?

Rachel Ritlop 6 tippjét követve kevesebb idő alatt, de ugyanakkor hatékonyabban dolgozhatunk:

Mérjük az időnket!
Nem elég, hogy listát írunk, a teendőkhöz határidőket is szükséges szabni. Ezáltal később már könnyebben felmérhetjük, hogy mennyi idő alatt tudjuk a különböző feladatokat teljesíteni.

Jelöljünk ki célokat!
Mielőtt bármihez hozzáfogunk, fogalmazzuk meg magunknak a célt: mi lesz az eredménye, ha elkészülünk a munkával? Emellett értsük meg a szándékot: miért dolgozunk vele? Kellő motiváció gyűjtése után pedig tisztázzuk a munkaköröket is: ki mivel veszi ki a részét a projektből?

Rendszerezzük az időnket!
Érdemes a munkánkat naptárban vezetni: beosztani a napokat, heteket, hónapokat, így könnyebben tudunk előre tervezni; akár a munka és a magánélet között is megtalálhatjuk az egyensúlyt.

Készítsünk új e-mailezési stratégiát!
Az értesítések miatt is dolgozunk manapság túl sokat, hiszen amikor kapunk egy üzenetet, rögtön azzal a munkával kezdünk el foglalkozni, és félbehagyjuk a másikat. Csináljunk az e-maileknek napi vagy heti címkéket, könyvtárakat, rakjuk be oda őket, és csak az előre kijelölt időben kezdjünk el velük dolgozni!

Ne kezdjünk semmit nulláról!
Időpocsékolás mindig mindent a nulláról kezdeni, nem kell mindig kereket feltalálni. Mielőtt nekiállunk egy munkának, keressünk fel valakit, aki már jártas az adott témában, és tud nekünk segíteni!

Jegyzeteljünk!
Sokszor zavarnak meg minket munka közben, és előfordulhat, hogy amikor visszazökkennénk, már nem is tudjuk, hogy hol tartottunk – írjuk fel részletesen, így később akadálytalanul folytatódhat gondolatmenetünk!

Ezek a tippek általánosságban hasznosak lehetnek. Nem szabad viszont elfeledkeznünk arról, hogy minden egyéniség másképpen dolgozik, mindenkinek más tipp segíthet jobban céljai elérésében. Próbáljátok ki, hogy melyik válik be számotokra!

Ágel Zita Krisztina
további cikkek
Együtt élés, külön alvás? életmód Együtt élés, külön alvás? Ha egy pár külön ágyban, ne adj isten külön szobában hajtja álomra a fejét, legtöbbször már temetjük is a kapcsolatot. Ez a szokás azonban jobb minőségű alváshoz segíthet minket, ami pozitívan hathat a kapcsolatra is.  2024. április 28. 22:24 Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.