Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Önkéntesekkel készülnek mindenszentekre

2017. október 31. 3:00
Önkéntesek segítségével készült a mindenszentekre a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. - persze a parkgondozók sem tétlenkedtek.

A VKSZ Zrt. által kezdeményezett Városom Veszprém mozgalom keretében igyekeznek a városlakókat is bevonni a közösség tereinek szépítésébe. Ehhez kapcsolódott a hétfői temetőszépítő akció is az Alsóvárosi temetőben, ahol a résztvevők lombgereblyézést, lombseprést, gallygyűjtést végezhettek - a VKSZ Zrt. mellett a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valamint a Magyar Honvédség szervezésében.

Önkéntesek segítségével szépítették a temetőt hétfőnÖnkéntesek segítségével szépítették a temetőt hétfőn

A VKSZ Zrt. egyébként is felkészült a temetőkben várható megnövekedett forgalomra. Az elmúlt hét során kb. 38 m3 murvát helyeztek ki a temetőkbe, amit bárki igényének megfelelő mennyiségben használhat a sírok díszítésére. A Parkgondozási csoport munkatársai munkanapokon folyamatosan jelen vannak a temetőkben és végzik a lombgyűjtő munkát, melyben nagy segítséget jelentenek a Bárczy Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói.

A kihelyezett murvát bárki használhatja a sírok díszítéséreA kihelyezett murvát bárki használhatja a sírok díszítésére

November 1-jén a gyalogosokra való tekintettel gépjárművek már nem közlekedhetnek a temetők területén. Ezen a napon a Veszprémi Rendőrkapitányság, illetve a Cholnoky és Dózsavárosi Polgárőrségek is fokozott jelenléttel ügyelnek a közlekedés és az értékeink biztonságára.

Szerdán 17 órától a Vámosi úti temetőben, a ravatalozó előtti téren Nagy Károly apátkanonok celebrál halottak napi liturgiát.

A sírkertek gyalogosan akár este nyolc óra után is látogathatók.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.