Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-3°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-3°C

Utcatárlat és interaktív kiállítás is szerepel a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum őszi kínálatában

2017. szeptember 26. 17:39 // Forrás: mti
Utcatárlat, tárlatvezetés, folyóirat-bemutató és új kiállítások várják ősszel az érdeklődőket a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum szervezésében - mondta keddi sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója.

S. Perémi Ágota közölte, hogy a sokszínű programsorozattal még több látogatót szeretnének megnyerni, hozzátéve, hogy az augusztusi adatok szerint az idei látogatószám a tavalyit több mint hétezerrel meghaladja. Közölte: az idei ősz egyik érdekességének ígérkezik október 14-én, a Balatonról írt versek illusztrációit bemutató utcatárlat, mely egy 1967-ben készült grafikai sorozat darabjait vonultatja fel. Mások mellett Borsos Miklós, Udvardi Erzsébet és Szász Endre alkotásai láthatók a kiállításon - fűzte hozzá.

Az igazgató beszélt arról is, hogy pénteken nyitják meg Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című műve alapján megrendezett interaktív kiállítást, amely a szegedi Móra Ferenc Múzeum vendégkiállítása. Hozzátette: a Bolygón innen, Földön túl című, március 4-éig látható tárlat díszletében gyermek és felnőtt egyaránt végigjárhatja a történet mozzanatait.

Kondor Béla műveiből nyílik kiállítás október 19-én Ez vagyok, ez a formám - Kondor Béla a grafikus címmel. A rézkarcok, litográfiák, monotípiák mellett olyan egyedi rajzok és festmények is szerepelnek majd a december 30-ig látható tárlaton, melyeket az 1984-ben rendezett nagy gyűjteményes kiállítás óta nem láthatott a közönség - fűzte hozzá. S. Perémi Ágota elmondta azt is, hogy Serényi István veszprémi születésű egykori atléta és közéleti ember születésének századik évfordulója alkalmából nyílik kamarakiállítás december 13-án.

Az igazgató közölte: a múzeum csatlakozik a tanárok éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz október 5-én. Bemutatják a múzeum közművelődési tevékenységét, ismertetik a Szent László emlékezete című kiállításhoz kapcsolódó drámapedagógiai foglalkozásokat és az új múzeumpedagógiai programot.

Az intézmény csatlakozik a magyar festészet napjához is: október 18-án tárlatvezetéssel és alkotóműhellyel várja az érdeklődőket a tanulmányi raktárban, ahol festményekkel, grafikákkal, szobrokkal, üveg- és fotógyűjteménnyel ismerkedhetnek és elkészíthetik saját palettafestményüket is.

November elején mutatják be a múzeum első online folyóiratát. A tudományos ismeretterjesztő magazin elindításával minél szélesebb kör számára szeretnék hozzáférhetővé tenni a múzeumi gyűjteményeket, kutatásokat - hangsúlyozta az igazgató. Hozzátette: a tanulmányi raktár udvarán helyt adnak majd egy olyan rendezvénynek, amely nem megszokott a múzeumok szomszédságában: egy helikopter működését lehet megismerni, a járműbe bele lehet majd ülni.

Második alkalommal szervezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót október 11. és 15. között, október 24-én pedig szaktárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a Szent László emlékezete című kiállításon. Egy közelmúltban elnyert pályázatnak köszönhetően az intézmény tanulmányi raktárában képzőművészeti képzésen vehetnek részt általános iskolás diákok - fűzte hozzá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.