Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
12°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
12°C

Herend szentmisével, útátadással ünnepel

2016. augusztus 20. 14:13
Kézműves fesztivál is várja a Herendre látogatókat az augusztus 20-i ünnepi programban.

Ünnepi mise keretében áldották meg az új kenyeret szombat délelőtt Herenden. Ezt követően Jánszky Lajos László polgármester mondott köszöntőt, melyben az emlékezés fontosságát hangsúlyozta: véleménye szerint ezeréves történelmünk adhat hitet és erőt a jövő akadályainak leküzdéséhez.

Jánszky Lajos László Jánszky Lajos László

A város első embere két nyugállományba vonuló helyi intézményvezetőt, Dr. Markovszkyné Sindler Ágnes iskolaigazgatót, és Dr. Túróczy Szabolcs főorvos urat is köszöntötte, elismerve több évtizedes közösségi szolgálatukat.

Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületének elnöke egy majd’ hatszázmillió forintos kormányzati beruházást adott át a herendieknek. Ennek keretében a Kossuth Lajos utcában és a Vasút utcában is felújított aszfaltcsíkon autózhatnak a bakonyi település lakói.

Óvádi Péter, a Fidesz veszprémi választókerületi elnökeÓvádi Péter, a Fidesz veszprémi választókerületi elnöke

Ovádi beszédében elmondta, Szent István király életének és munkájának legfontosabb üzenete, hogy Magyarországnak Európa teljes értékű és sikeres államává kell válnia. – Azért, hogy ma büszke magyarként állhassunk itt, kétségkívül ő tette meg az első lépéseket – emlékeztetett. A herendi közösséget is dicsérte, amelyet szorgalmas, építkező, s a környezetét időről időre szépítő, fejlesztő társaságként jellemzett.

– Herend új útra lépett, képletesen és a gyakorlatban is, amikor a fejlődést és a jövőbe mutató utat választotta magának, partnerségben Magyarország kormányával. Magyarországot az itt élőknek, Herendet a herendieknek építjük. Nem idegen hatalmaknak, nem illegálisan határainkon áttörő csoportoknak, hanem magunknak és gyermekeinknek. Ebben pedig Herend példát mutat az egész ország számára – húzta alá.

A Kossuth Lajos utca felújított szakaszaA Kossuth Lajos utca felújított szakasza

Az államalapítási ünnepség egészen késő estig tart, kézműves fesztivál, musicalek, táncos produkciók szórkakoztatják a közönséget.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. 2024. március 29. 16:57 Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. 2024. március 29. 10:20 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.