Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
13°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
13°C

Ünnepi állománygyűlést tartott a Honvédség

2016. augusztus 19. 15:09
A Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítás Központja péntek délelőtti ünnepségén számos elismerést, díjat osztott ki, s az államalapításról is megemlékezett.

Szabó György, alezredes tábori lelkész beszédében Szent István király államalapítási érdemeit méltatta. Úgy fogalmazott, Európa szerves részévé vált Magyarország Szent István keze nyomán. Szabó György kiemelte első királyunk elévülhetetlen cselekedeteit, melyek az ország védelmét, keresztény európaiságát erősítették.

– Az államalapításhoz a kereszténység hirdetése, a magyar nép politikai érettsége, a letelepedés és a feudális viszonyok átvétele kellett. István mint keménykezű politikus, megteremtette ennek alapjait, s Európa szerves részévé tette Magyarországot – húzta alá.

Szabó György, alezredes tábori lelkészSzabó György, alezredes tábori lelkész

Az új kenyeret Szécsi Ferenc lelkész áldotta meg. Majd Szűcs Pál ezredes, az Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának képviseletében adta át a Honvédelmi Minisztérium elismeréseit.

A tiszti szolgálati jel babérkoszorúval ékesített fokozatát 40 év után Simon Gyula Mátyás alezredes, a tiszti szolgálati jel I. fokozatát 30 év után Turzó Lajos alezredes vehette át míg a tiszti szolgálati jel II. fokozatát 20 év után Boros Pál őrnagy kapta meg.

Szécsi FerencSzécsi Ferenc

Több katona is a migrációs válsághelyzet kezelése során tanúsított kimagasló helytállásáért vehetett át kitüntetést.

Kulturális tevékenységének elismeréseként Együttműködési Díjat – csapatérmét – adományozott a Honvéd Együttes honvédségi és koordinációs titkárának, Kovács Majának. Díjat vehetett át szintén kulturális szolgálatáért, Dr. Bolvári-Takács Gábor, a Honvéd Együttes ügyvezető igazgatója.

Gaál Nikolett és Kádárné Hegedűs VeronikaGaál Nikolett és Kádárné Hegedűs Veronika

Az ünnepség záróakkordjaként a Military Girls énekegyüttes zenés irodalmi összeállítását tekintette meg a publikum.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. 2024. március 29. 16:57 Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. 2024. március 29. 10:20 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.