Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyár, szabadtér, színház

2016. június 21. 15:09
Nyáron sem feledkezik meg rólunk Thalia: a színházak szerelmeseinek továbbra is kínálnak előadásokat a színházak.

Bár a 2015/16-os évad véget értével nyárra a teátrumok bezárják kapuikat, teljesen nem állnak le, turnézásba kezdenek. Így aki továbbra sem szeretné megfosztani magát a színház élményétől, csatlakozhat hozzájuk – igaz, ehhez időnként ki kell lépni Veszprém városából. Cserébe viszont páratlan élményekben részesülhetünk. A színházak ilyenkor gyakran a szabadtéren játszanak, ez pedig egy hangulatosan kialakított környezetben pont olyan érzést kelthet, mintha az ókori Görögország egyik amfiteátrumán ülnénk, miközben végig követnénk a komédiák, tragédiák, vagy éppen tragikomédiák alakulását.

Veszprémi Petőfi Színház

A szezon végén a Petőfi Színház turnéba kezd az országban és a határokon túl is.

 • Balatonföldvár – június 25. – Love Letters
 • Békéscsaba – július 7. – Múlnak a gyermekévek…
 • Balatonfüred – július 15. – Család ellen nincs orvosság
 • Szarvas – július 30. - Család ellen nincs orvosság
 • Tihany – augusztus 6. - Család ellen nincs orvosság

Július 18-23 között a társulat Erdélyben tartózkodik, ahova a korábbi darabokban feltűnt tehetséges gyerekek is elutaznak.

Nem marad színház nélkül azonban a veszprémi közönség sem: július 9-én érkezik az Arénába Oberfrank Pál rendezésében a Magyar Állami Operaház és a Petőfi Színház közös produkciója, Georges Bizet világhírű Carmen című operája.

CarmenCarmen

Pannon Várszínház

Mozgalmas nyár elé néz a Pannon Várszínház is: közel negyven előadással vágnak neki a legforróbb évszaknak. Fellépnek Budapesten és Kalocsán, több ízben Balatonlelle Szabadtéri Színpadán, az Alsóörsi Amfiteátrumban – itt debütál a jövő évad egyik premier előadása, a Mária evangéliuma is –, az Ajkai Strandszínházban, de a veszprémi Várbörtönben is játszanak.

 • Balatonlelle Szabadtéri Színpad – július 2. (esőnap: július 3.) – A Padlás
 • Alsóörs – Amfiteátrum – július 6. (esőhelyszín: Aréna) – Mária evangéliuma
 • Balatonlelle Szabadtéri Színpad – július 8. (esőnap: július 11.) - Mária evangéliuma
 • Alsóörs – Strandszínház – július 22. – Egy bolond százat csinál
 • Balatonlelle Szabadtéri Színpad – július 28. (esőnap: július 30.) – A dzsungel könyve
 • Veszprém – Várbörtön udvara – július 29. (esőhelyszín: Hangvilla) – A Padlás
 • Veszprém – Várbörtön udvara – július 30. (esőhelyszín: Hangvilla) – Egy darabot a szívemből
 • Alsóörs – Amfiteátrum – augusztus 6. – Mária evangéliuma
 • Balatonlelle Szabadtéri Színpad – augusztus 12. (esőnap: augusztus 15.) – Egy bolond százat csinál
 • Ajka – Strandszínház – augusztus 13. – A dzsungel könyve
 • Balatonlelle Szabadtéri Színpad – augusztus 18. (esőnap: augusztus 21.) – Egy darabot a szívemből

Egy darabot a szívembőlEgy darabot a szívemből

Kabóca Bábszínház

Számos meghívásnak tesz eleget a nyáron a legkisebbek örömét szolgáló Kabóca Bábszínház is: a külföldi helyszínek mellett jelen lesznek a VOLT fesztiválon (július 2. – Állatok farsangja), a budapesti Városmajori Szabadtéri Színpadon (Mosó Masa mosodája – július 3., Az égigérő paszuly – augusztus 14.), Győrben (Az égigérő paszuly – augusztus 14.), de a megyében és a Balaton körül is több helyen megfordulnak.

 • Siófok – július 10. – Mosó Masa mosodája
 • Taliándörögd – július 31. – Volt egyszer egy…
 • Csopak – augusztus 17. – Danny mesél: A fán lakó gyermekek
 • Balatonfenyves – augusztus 18. – Az égigérő paszuly
 • Balatonföldvár - augusztus 18. – Danny mesél: A fán lakó gyermekek
 • Balatonboglár – augusztus 20. – Az égigérő paszuly
 • Veszprém, Laczkó Dezső Múzeum – augusztus 20. – Az égigérő paszuly
 • Csopak – augusztus 21. – Az égigérő paszuly

Mosó Masa mosodájaMosó Masa mosodája

Megyei fesztiválok

Nemcsak a veszprémi színházak indulnak turnézni, de a nyáron megyénkbe is többen érkeznek Thália követei közül, jórészt fesztiválok keretében.

Mindjárt a jövő héten, június 30. - július 5. között rendezik meg Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Fesztivált. 6 nap, 6 színházi előadás, és számos érdekes kísérőprogram. Látható lesz Kisfaludy Károly A kérők című vígjátéka a Rádiószínház előadásában, a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója, az Aranytó, A hétpróba címmel mesejátékra hívnak a gyerekek aktív részvételével, opera keresztmetszetet hallhat-láthat a közönség Mozart: Figaro házassága című operája nyomán, érkezik a Telefondoktor című egyszemélyes bohózat Göttinger Pál előadásában és a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda közös játéka, az Egyasszony.

A szív hídjaiA szív hídjai

Színes programokat kínál másik balatoni városunk, Tihany is: július 8. és augusztus 27. között rendezik meg a Tihanyi Szabadtéri Játékokat, ahol kicsik és nagyok is megtalálhatják a számításukat. Többek között látható lesz a Thália Színház Ketten egyedül című előadása, az Udvaros Dorottya és a POSZT-on a legjobb főszereplő díját elnyerő László Zsolt főszereplésével készült A szív hídjai, A Dumaszínház előadása, a Mekk Elek az ezermester, a kicsik kedvence, Vuk, és az örök klasszikus Indul a bakterház is. Pontos információk a tihanyiszabadterijatekok.hu oldalon olvashatók.

Bertalan Melinda
további cikkek
Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Bizonyára sokan emlékeznek a népszerű magyar televíziós filmsorozatra, a Lindára, ami az 1980-as években futott, és azonnal hatalmas sikert aratott. A címszereplő Görbe Nóra megkeresésünkre visszaidézte a legendás korszakot, de mesélt arról is, milyen mértékben bélyegezte meg a szerep, s hogyan élte meg a sorozat sikerének társadalmi hatásait. Görbe Nóra ma nagy utazó, ahogy megtudtuk, még az sem kizárt, hogy idén ősszel a tengeren túlra költözik, noha megtapasztalta, a távolban sem minden fényes és felhőtlen. 2024. május 18. 22:27 A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. 2024. május 7. 22:05 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.