Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C

Hartmann: a mélygarázs meg nem építése az ellenzék és a veszprémiek sikere

2016. február 24. 13:05
Visszavonhatják a Színházkertbe tervezett mélygarázs ellen indult népszavazási kezdeményezést is - mondta szerdán az MSZP veszprémi politikusa.
  • A mélygarázs meghiúsítására az ellenzék (Jobbik, DK, MSZP, LMP) népszavazást kezdeményezett januárban - kérdésüket a Helyi Választási Bizottság is jóváhagyta.
  • Az ellenzék nem magát a parkolóházat, hanem csak a helyszínválasztást kifogásolta.

A héten derült ki, hogy semmi nem lesz a Színházkertbe tervezett mélygarázsból, mert azt a polgármester sem támogatja. Hartmann Ferenc szerint ez az ellenzéki összefogás és minden olyan veszprémi sikere, aki a parkolóház ellen indított Facebook oldalt támogatta.

Ahhoz azonban, hogy valóban ne épüljön meg a mélygarázs, módosítani kell az idei költségvetést, a gazdasági programot és a kulturális negyed koncepció azon részeit, ahol még a parkolóház helyszíneként a Színházkert van feltüntetve.

„Ha az ehhez szükséges lépések valóban bekövetkeznek, akkor az ellenzéki képviselők visszavonják népszavazási kezdeményezésüket”

- mondta a sajtótájékoztatón Hartmann Ferenc, aki kifejtette véleményét az idei költségvetési tervezetről is.

Elmondta, hogy az állam a Helyi Önkormányzatok Európai Chartájával szembe menve egyre több felelősséget és jogot von el az önkormányzatoktól. „A kormány azonban mindig több pénzt vesz el, mint amennyi feladatot elvon”. Számokkal alátámasztva kifejtette, hogy míg 2006-ban Veszprém költségvetési főösszege 21 milliárd forint volt, ez az összeg idén csak 12 milliárd, miközben a bevételek alig változtak. Beruházásokra akkor közel 7 milliárd állt rendelkezésre, míg 2016-ban ez az összeg 1,5 milliárd forint.

„A számok is csak arról tanúskodnak, hogy Veszprém a központi hatalomtól függ”-mondta, majd szólt az oktatásról is.

Szerinte ha Veszprém nem a hatalomtól függő önkormányzat lenne, és a demokrácia fontos lenne a helyi képviselőknek, akkor az oktatási rendszer ellen megnyilvánult tiltakozó hullámmal egy időben közgyűlési határozattal kellene követelnie az iskolái feletti teljes önrendelkezési jog visszaadását is, és az oktatási intézmények állapotainak orvoslását is.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.