Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Kilátásban a világhír?

2016. január 16. 9:38 // Forrás: index.hu
Itt egy négytagú magyar zenekar, ami jó zenét játszik, karrierjük lendületesen ível felfelé. A csapatban teljes az összhang, szinte a semmiből megnyerték a Számot, az Index dalversenyét, ezt követően pedig 181 (!) országot utasítottak maguk mögé a Deezer zene-streaming szolgáltató világversenyén.

Igazság szerint, nem régóta követem nyomon a MMR munkásságát, de pont amiatt váltak különlegessé a szememben, mert anélkül, hogy bármit is tudtam volna róluk, beleszerettem a zenéjükbe. A pszichedelikus rockot játszó banda persze nem az első, és nem is az utolsó a szcénában, de ezzel nincs is semmi baj, amíg azt csinálják, amihez értenek, és amit szeretnek. És egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ezzel nincs baj. Hangzásviláguk igényes, letisztult, sejtelmes.

A négy fiatal srác 2012-ben kezdett együtt zenélni. A Kőbányai Zenestúdió gólyatáborában ismerték meg egymást, rá pár hétre kezdtek el találkozgatni és zenélgetni, végül kialakult a végleges felállás. Aztán egyszerűen olyan zenét kezdtek el játszani, amilyet ők is hallgattak.

Abban egyet értettek, hogy a minőségre kell fektetni a hangsúlyt, és hogy a rock zenének a pszichedelikusabb oldalával szeretnének kezdeni valamit.

Ami megkülönbözteti a Middlemist Redet a többiektől, az az, hogy beleszőtték a zenéikbe a saját ízlésüket és stílusukat is. Ez persze sablonosan hangzik, meg minden zenész ezt mondja. DE. A srácoktól valahogy elhiszem ezt. Ők a zenéért zenélnek. És szerintem ez mindennél fontosabb.

2013 szilveszterén a bandatagok megfogadták, hogy 2014 az ő évük lesz, érezték, hogy most jönni fog valami nagy dobás és nem tévedtek.

Januárban rögtön három koncerttel nyitottak. Deli Soma, basszusgitáros szerint kellett ez, hogy az emberekbe beépüljön a tudat, hogy itt egy friss magyar zenekar, akikre érdemes figyelni.

Aztán jött az Index versenye, ahol a Singlee Switcheroo-t választották meg az év dalának. Kijöttek első önálló nagylemezükkel, a Multicolor Drive-al, első nemzetközi versenyüket élből meg is nyerték, nyáron pedig már láthattuk őket a legtöbb nagyobb fesztiválon.

2015 áprilisában kiderült, a Middlemist Redet meghívták a világ legnagyobb zeneszakmai fesztiváljára, a Cannes-i Midem Tehetséggondozó Programba.

Mentoraik olyan nagy nevek lesznek, mint Rob Hallet, a Rolling Stones, Leonard Cohen és Prince egykori menedzsere, Chris Kaskie a Pitchfork zenei magazin és a Pitchfork fesztiválok elnöke, alapítója, Will Botwin, kiadóvezető, a Columbia Records egykori elnöke.

Joggal remélhetjük, hogy egy gólyatábori barátságból és együtt zenélgetésből indult, abból valami egészen elképesztő siker fog kikerekedni.

Szabó Virág
további cikkek
Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.