Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

A korrupt prágai rendőr

2016. január 2. 12:30
Avagy ha nincs nálam 2000 korona, a 100 is megteszi.

A két ünnep között volt alkalmam több napot is eltölteni a cseh fővárosban, ahol a nevezetességek felkeresése után ízelítőt kaptam a helyi rendőrök vendégszeretetéből is.

December 30, utolsó nap. Jóval éjfél után a GPS-t követve épp a szállásunk felé haladunk. Egy helyi autót is követve egy utcában a villamossíneken keresztül vezetett az utunk. A helyi policie autóját már a sarokról kiszúrtam, de haladtam tovább, mi baj lehet. Amint elhaladunk mellette, elkezdett követni, mintha arra várt volna, hogy mikor hibázom. Nem voltam berezelve, ugyanis a GPS-t és a helyi forgalmat követtem.

illusztrációillusztráció

Egyszerre hirtelen bekapcsolta a villogót, leállított, ablak le. Utána pedig szó szerint a következő párbeszéd zajlott le (itt megjegyezném, hogy a korábbi napokban a helyi BKV ellenőrökkel is találkoztunk, és mind ők, mint pedig a rendőrök tökéletesen beszélnek angolul!):

- Jó estét kívánok, iratokat kérek. Tudja miért állítottuk meg?

- Nem, fogalmam sincs. Mi a baj?

- Ön egy forgalomtól elzárt területen haladt a gépjárműjével, villamossínen ment.

- Én a GPS-t követtem, és az előttem haladó autók is erre jöttek.

- Igen-igen, mindenki erre hivatkozik, de a szabály az szabály, nincs bocsánat, 2000 korona a büntetés. Van ennyi pénze? (ez körülbelül 20 ezer magyar forint).

Itt hirtelen gyanút fogtam, ugyanis pár évvel korábban szintén a cseh autópályán akartak lehúzni 250 eurót rólunk, merthogy nem volt bekapcsolva biztonsági öv. Persze be volt, és blöfföltek. Akkor végül nem kaptak semmit.

Kinyitottam a pénztárcám, mutatom, hogy szinte üres, összesen 100 koronám, ha maradt, nincs több. Erre a rendőr:

-Ajjaj, nem túl sok. Ha ideadja azt a 100 koronát most, azonnal elengedem.

Itt kínos másodpercek, és farkasszemezések következtek. Oké, nincs más választásom, se pénzem, se időm. Odaadtam neki a körülbelül 1000 forintot, beült az autójába, és a kollegájával rendkívül hosszasan intézkedtek valamin.

Nagy meglepetésemre a papírjaim visszaadása közben a második rendőr az orrom alá dug egy cseh nyelven íródott valamit, hogy írjam alá. Kérdezem, hogy mi ez, és van-e ebből esetleg egy angol nyelvű változat, mert nem tudom, hogy mit írok alá, meg minek, ha az előbb megegyeztünk?

Nincs angol változat, írjam alá, amivel elismerem a szabálysértést, ami 2000 helyett most csak 100(!) koronás büntetés! Aláírtam, de végig ragaszkodtam hozzá, hogy fordítsa le nekem. Megtette, persze nem tudhatom, hogy tényleg az állt-e a papíron.

Elbúcsúztunk, majd hazafelé nem is az összegen, hanem a pofátlan próbálkozásukon mérgelődtem. Ha látja, hogy van nálam 10 ezer korona vajon azt is elkérte volna? Hiába élnek a csehek már rég jobban, mint a magyarok, itthon ez a rendőrökből már kikopott.

Ge. Á.
további cikkek
Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.