Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
15°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
15°C

„Kifizetem, de hadd hívjak egyet a telefonodról!”

2015. szeptember 29. 17:32
Most komolyan. Ki dől még be ezeknek az utcai leszólításoknak?

A héten már kétszer esett meg velem a következő: hazafelé tartva este odalép mellém egy huszonpár éves srác, kezében felém nyújt egy csomó aprót, és egyből baráti hangon, mintha országos cimborák lennénk, a mobilomat kéri telefonálásra. „Kifizetem, de hadd hívjam fel xy-t, lefogyott a kártyámról a pénz, csak add oda a telefont, hogy beszéljek vele” - mondja. Persze nem adtam neki oda, mert véletlenül láttam, hogy nem én voltam az első, akinél bepróbálkozott a McDonald’s előtt.

Lehet, hogy én vagyok bizalmatlan, és feltételeztem róla rosszat, de nem kapta meg a hőn áhított mobilt, ami amúgy csak méretben és formában hasonlít a legújabb iPhone 6-ra. Ha elmondtam volna neki, hogy nem az, lehet mégsem akart volna telefonálni.

Ez nem a veszprémi, de a legöb McDrivenál hasonló bokor sor vanEz nem a veszprémi, de a legöb McDrivenál hasonló bokor sor van

Másik. Szintén Meki, csak annak a McDrive azon része, ahol egy sor bokor áll a kanyarban. Jómagam kocsiban, előttem kettő, mögöttem szintén két-három autó várakozik, hogy sorra kerüljön. „Halló-halló uram, lát engem? Hall engem?”-hangzik a bokor mögül. Mire kiszóltam, hogy igen, egy nagyobb darab fiatalember ugrik elő a bokor mögül, kezében benzines kanna. Elkezdi ecsetelni, hogy a robogójából kifogyott az üzemanyag, és benzinre kellene neki a párszáz forint. Lehet, hogy szívtelen vagyok, de nem adtam neki, és felhúztam az ablakot. Kérdem én: ki az, aki benzineskannával jár motorozni? Van ilyen?

A harmadik „kedvenc” trükk a képeslapok árusítása a Kossuth utcán. Ők mindig „beteg gyermekeknek gyűjtenek”, és még felkészültek is, többségének valamilyen igazolványa is van.

Ennél egy kicsit agresszívabb módszer, amivel főleg a budapesti Vörösmarty téren találkoztam, ahol rengeteg turista fordul meg. Szó szerint az ember kezébe nyomják a vackot, és amikor szólok, hogy nem kell, akkor kikelnek azon, hogy vásárlásra utaló a magatartásom, mivel a kezemben tartom a naptárt. Nyilván visszaadtam a feladónak, de elsőre nem akarta a visszárut.

Kedves olvasók, a kérdésem ezek után a következő: Önöket milyen módszerekkel akarták eddig lehúzni az utcán? Sőt! Szoktak adni pénzt idegeneknek?

Ge. Á.
további cikkek
Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.