Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 13. Szervác
Veszprém
16°C
2024. május 13. Szervác
Veszprém
16°C

Ön mennyire nagylelkű?

2015. szeptember 26. 15:34 // Forrás: címlapfotó:Andrew Burton
A nagylelkűség sok helyzetet megnyit. És ez nem valami Oravecz Coelho-i álbölcsesség.

Nehéz sorsú embereken segíteni jelenleg nem csak politikai kérdés, hanem európai viselkedésünk egyik meghatározó eleme. DE! És itt most elmennék amellett, hogy időt és pénzt nem spórolva ki hord, vagy nem hord tonnaszámra ruhát és élelmet akár még Ausztriáig is a menekülteknek, vagy amellett, hogy kik azok a lelkes civilek, akik épp a „másik oldalt”, a rendőröket és a katonákat támogatják. (Ezek alapján egyébként úgy látszik, hogy az adakozás és összefogás megvan. Csak nem mindig ugyanarra a célra. Lesz ez talán másképp is!)

A címben feltett kérdés inkább arra irányul, hogy a hétköznapokban is mindig az érdemli-e ki a nagylelkűségünket, akinek valóban szüksége van rá? Valószínűleg mindenki környezetében vannak, akik nehezebb körülmények közt élnek, mint ön, netán éheznek. Nekik nem csak akkor kelhet a segítség, mikor pár órát/napot töltenek el Magyarországon.

Vagy ők majd csak akkor érdemelnek támogatást, amikor óriási médiafelhajtás lesz körülöttük? Luxus volna.

Ha pedig már adakozás, van egy másik nehéz sorsú közösség, akik nagy valószínűséggel igénylik a nagylelkűséget: a háborús övezetben élő kárpátaljaiak.

Ge. Á.
további cikkek
Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? tegnap 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.