Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
15°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
15°C

Sikeres évet zárt a Petőfi Színház

2014. június 17. 15:24
A veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülését vasárnap rendezték meg a teátrum nagyszínpadán.

Az évadzáró rendezvényt Brányi Mária, Veszprém város alpolgármestere nyitotta meg. A politikus úgy érzi, a színház az idei évben is sikeres volt, és minőségi teljesítményt nyújtottak a Petőfi Színház munkatársai. Elmondta, hogy a város hosszú távú tervei között a kulturális negyed kialakítása is szerepel, melynek fő célja Veszprém közösségi tereinek fejlesztése, többek között beleértve a Petőfi Színházat is.

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója köszöntőjében elmondta, 281 előadást tartottak idén, 16.903-ra nőtt a bérletesek száma, ami országos viszonylatban is kiemelkedően jó teljesítmény. A közönség voksai alapján immár ötödik alkalommal, Kőrösi Csaba vehette át a legkedveltebb színésznek járó Petőfi-díjat, Halas Adelaida színművésznő érdemelte ki a Latinovits-díjat, valamint háttérdolgozóknak járó Medgyaszay-díjat Regenye Adrienn jelmezkészítő kapta meg.

(Fotók: Veszprémi Petőfi Színház)(Fotók: Veszprémi Petőfi Színház)

A díjkiosztó után Tóth Attila szakszervezeti vezető köszöntötte a jubiláló dolgozókat: öt éve dolgozik az intézményben Baranyai Andrea és Balogh Gabriella jelmezkészítők, Farkasréti György akusztikus; húsz éve tagja a társulatnak Balázs István világosító, tárvezető, Csordás Tünde jegypénztáros, Németh Ferenc akusztikus, tárvezető, Lázár Endre díszletfestő, Soltis Eleonóra színművésznő, huszonöt éve a teátrum tagja Kincses Ferenc asztalos, tárvezető és Tóth Attila világosító. Kellerné Egresi Zsuzsanna a színház értékesítési vezetője pedig megköszönte húsz éves munkáját a nézőtéri csoport vezetőjének, Hübner Györgynének, aki idén búcsúzik a társulattól és kezdi el nyugdíjas éveit. A közönség az évad legjobb előadásának A víg özvegy című operettet szavazta meg. 

A jó hírek, és kitüntetések között főhajtással emlékeztek meg a társulat tagjai az idei évadban eltávozottakról: Módli Zita súgóról, Hegyeshalmi László színházigazgatóról, valamint Berényi Gábor rendezőről. 

A Petőfi Színház az idén is kivette a részét a város kulturális életéből, Oberfrank Pál szerint ez a tendencia a jövő évadban is folytatódni és erősödni fog, és mindent megtesz azért, hogy a Petőfi Színház költségvetése ezt lehetővé tehesse. Bízik abban, hogy a kulturális negyed program sikere a színház életét is pozitív irányban fogja befolyásolni.

Horváth Virág

vehir.hu
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. 2024. május 7. 22:05 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.