Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
21°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
21°C

Sokszínű színházi programok a nyáron is

2014. május 14. 16:50
A nyáron sem kell lemondanunk a színházi élményekről: ismét lesz színházi tábor, jön a Honvéd Együttes szereplésével a Dózsa című előadás és megtartják a Bérletek éjszakáját is – derült ki a Petőfi Színház szerdai sajtótájékoztatóján.

Az évad végéhez közeledve sem lassul a Petőfi Színház gépezete, a közeljövőben látható előadások mellett több nyári programmal is készül a teátrum.

Az évad vége előtt, május 25-én érkezik a színházba Orosz Zoltán harmonikaművész, aki Csak játék címmel ad lemezbemutató koncertet. Május 27-én a Zenés Tavasz bérletben lesz látható a Győri Balett két részes előadása, a Kodály és a La vie en rose - Rózsaszínház  című táncjátékok. Május 31-én jótékonysági estre kerül sor a teátrumban a Zonta Club megalakulásának 20. évfordulója alkalmából: Palya Bea énekesnő a Snétberger Tehetség Központ növendékeivel közösen lép fel, a bevételt a növendékek támogatására ajánlják fel. A legkisebbekről sem feledkezik el a színház, a gyereknap alkalmával május 24-én 11 órától kezdődik a Lúdanyó meséi című zenés árnyjáték, majd ezt követően egy kis meglepetéssel is kedveskednek a gyerekeknek. Szintén Bérletszünetben lesz átható június 3-án a Két összeillő ember című előadás, a székesfehérvári színház vendégjátéka – ismertette a közelgő eseményeket Oberfrank Pál igazgató.

Sebe István (b) és Oberfrank Pál (j)Sebe István (b) és Oberfrank Pál (j)

A nyári programok kapcsán elhangzott, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét lesz színházi tábor. A tábort két turnusban rendezik meg, július 1-10 között várják a kisebbeket, július 10-20. között pedig a nagyobbakat, mindkét időpontra június 15-éig lehet jelentkezni. A színház igyekszik megemlékezni a nagy történelmi évfordulókról is, a nyári előszezonban már látható lesz Kéri Kitty rendezésében a Levelek a lövészárokból című előadás, június 28-án pedig Balatonfüreden mutatják be a darabot. A Dózsa György féle parasztfelkelés 500. évfordulójára érkezik a városba a Honvéd Együttes előadásában a Dózsa tánckrónika.

Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Keresztes JánosOberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Keresztes János

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője elmondta, megkezdődött az előbérletezés a 2014/15-ös évadra, és hagyományteremtő szándékkal ismét megrendezik a Bérletek éjszakáját június 6-án.  Az este során rendkívüli kedvezménnyel válthatók teljes árú és nyugdíjas bérletek, látható lesz A kávéház című előadás, fellépnek a társulat tagjai, az utcabáli hangulatról a Csopak Demizson Allstars Orchestra gondoskodik.

Sebe IstvánSebe István

A sajtótájékoztatón részt vett Sebe István, a Magyarpolányi Passió Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke is, aki elmondta, a Petőfi Színház támogatásának köszönhetően egy év szünet után Pünkösdkor és az azt követő hétvégén ismét látható lesz a Polányi Passió. A darab nemrégiben bekerült a Veszprém Megyei Értéktárba és jó eséllyel pályáznak a nemzeti értéktárba is. Sebe István hozzátette, kis egyesületről van szó, akik elsősorban a játék öröméért játszanak, de úgy érzik, közben fontos kulturális üzenetet is közvetítenek, amit szeretnének a jövőben minél több emberhez eljuttatni. Keresztes János, a darab főszereplője elárulta, nagyon sokat jelent neki ez a darab és a szereplői, akik között spanyol cserediákok is megfordultak, ezért is hálás a színháznak és hivatalos médiatámogatójuknak, akik segítették a darab újbóli bemutatását.

A Polányi Passió főszerepét Keresztes János játszaA Polányi Passió főszerepét Keresztes János játsza

Oberfrank Pál megjegyezte, fontosnak tartja, hogy kapcsolatot teremtsenek más színházakkal, egyesületekkel is és kezet nyújtsanak feléjük. Úgy véli, nagy lehetőségek rejlenek mind Veszprémben és környékén, amiket meg kell ragadni, párbeszédet folytatni más intézményekkel is, hiszen mindez a jövőt szolgálja.

Poór Ferenc új könyvével Poór Ferenc új könyvével

A sajtótájékoztató alkalmával mutatták be Poór Ferenc író 50 év Thália szolgálatában című új könyvét is. Varga Róbert sajtóreferens, a kötet szerkesztője a krónikások könyveként jellemezte a kiadványt, amely a színház társulatának elmúlt ötven évét dolgozza fel kronologikusan a sajtó tükrében. A kötet mintegy 546 újságcikk, kritika felhasználásával mutatja be, hogyan látták a sajtó munkatársai a színház előadásait, tevékenységét. Poór Ferenc, a kötet szerzője kifejtette, a színház szeretetét még gyerekkorából hozta magával, s régóta szerette volna megírni a Petőfi Színház történetét, amely mint elmondta, nehéz körülmények között indult, ám mégis sikerült neki egy szép, önálló utat bejárnia. A most megjelent kötet a veszprémi színjátszás 3. fejezetét taglalja, korábban Hudi József számolt be a kezdetekről, a kettő közötti időszak, a színikerületi rendszer megírása azonban még várat magára, így reméli, a közeljövőben erre is sor kerül.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. 2024. május 7. 22:05 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.