Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
20°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
20°C

Fizikusok és vadkacsa a színházban

2014. április 9. 23:21
Bemutatta jövő évi kínálatát a Veszprémi Petőfi Színház. A következő szezonban Dallas, Ibsen, Strauss, Dürrenmatt és Balázs Ágnes műveit állítják színpadra.

„Közösségben a közönséggel” szlogennel hirdette meg 2014/15-ös évadának programját a Petőfi Színház. Szerda délután Oberfrank Pál igazgató számolt be a teátrum terveiről. Az első őszi bemutató Maurine Dallas Chicago című musicalje lesz, amit Eperjes Károly rendez – a színház művészeti vezetőjének régi vágya volt ennek a darabnak a bemutatása.

Guelmino Sándor Ibsen Vadkacsáját rendezheti majd, utána pedig Bozsó József egy osztrák operettet, Johann Strauss Bécsi vér című művét állítja színpadra, amit aztán Ausztriában is bemutat majd a társulat. Dürrenmatt Fizikusok című komédiáját Dömölky János dolgozhatja fel, a szereposztásról jelenleg is folynak a tárgyalások. Március 15-ére tervezik egy kortárs mű bemutatóját, Balázs Ágnes Szerelmem, Petőfi című zenés játékát Juhász Róza rendezésében láthatja a közönség.

Megmaradnak a színház hagyományos programjai is, ismét lesz operett gála és szilveszteri est is, az első világháború centenáriumára pedig külön készül a teátrum. Műsoron marad az Adáshiba, a Víg özvegy, a Légy jó mindhalálig, a Veszedelmes viszonyok, az Éjjeli menedékhely és az Olivér.

A gyerekek a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettet és a Süsü, a sárkány kalandjai című interaktív zenés mesejátékot is láthatják majd a BonBon Matiné mellett.

A játékszínben Kéry Kitty Shakespeare Titus Andronicusát rendezi. Színpadra alakítják a Stalkert; Tóth Loon a Nézőművészeti Főiskolát dolgozhatja fel. Önálló estet kap Hegedűs D. Géza és Eperjes Károly is. Műsoron marad a Jeanne D'Arc, az Agónia, a Tábori piknik.

Oberfrank Pál és Kellerné Egresi ZsuzsannaOberfrank Pál és Kellerné Egresi Zsuzsanna

Felújítják az Anna Kareninát, a fehérvári Vörösmarty Színház elhozza Veszprémbe a Padlást. Az együttműködésekkel kapcsolatban Oberfrank kijelentette: tárgyalásokat folytatnak a Bárka Színházzal is.

Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető elárulta: a jövő évi bérletek május 5-étől vásárolhatók meg, előjegyeztetni pedig már most hétvégén is lehet a Veszprém Expón.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. 2024. május 7. 22:05 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.