Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
16°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
16°C

Tábori Piknik a Szarajevói Fesztiválon, közönségsikerek a Petőfi Színházban

2014. február 25. 18:56
Utolsó harmadához érkezett a Petőfi Színház 2013/14-es évada: közkívánatra újra lesz Operett gála, Zenés Tavasz bérlet indul, a nagy sikerű Tábori piknik című előadás pedig részt vesz a Szarajevói Téli Fesztiválon – hangzott el a Veszprémi Petőfi Színház keddi sajtótájékoztatóján.

A tavalyi év egyik legsikeresebb produkciója volt Tóth Loon rendezése, a Tábori piknik című előadás, többször játszották az idei évadban is. A darab ezúttal Szarajevóban bizonyíthat, a XXX. Szarajevói Nemzetközi Fesztivál – „Szarajevói Tél 2014” keretében. A rangos nemzetközi fesztivált február 7. és március 21. között rendezik meg immár 29. éve – a rendezvény ez idő alatt a szabad alkotás és a különböző kultúrák és civilizációk megismerésének jelképévé is vált, tekintve, hogy szervezői még háborús körülmények között sem mondtak le a megtartásáról. Programkínálatában szerepelnek színházi előadások, koncertek, filmek, képzőművészeti kiállítások, szakmai viták, irodalmi estek, vetítések, az építészethez és a kulturális örökséghez köthető témák. Színházi előadásokkal az idei fesztiválon Veszprém mellett többek között Milánó, Prága, Ljubljana, Koper, Zágráb és Tuzla is képviselteti magát, Tóth Loon rendezése, a Tábori Piknik március 5-én látható a Szarajevói Nemzeti Színház színpadán.

Tóth Loon, Oberfrank Pál, Kellerné Egresi ZsuzsannaTóth Loon, Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy beválogatták a Tábori pikniket a Szarajevói Téli Fesztivál programjába. Rengeteg munkát fektettünk abba, hogy idáig eljussunk, most pedig némi izgalommal vegyes örömmel várom, hogyan szerepel majd a darab Szarajevóban. Remélem, ez egy remek lehetőség lesz arra is, hogy kapcsolatokat építsünk és a jövőben további együttműködésekre kerülhessen sor a déli országgal – árulta el Tóth Loon.

A Tábori piknik március 5-én Szarajevóban látható (Fotó: Melczer Zsolt)A Tábori piknik március 5-én Szarajevóban látható (Fotó: Melczer Zsolt)

Oberfrank Pál, a Petőfi színház igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, új, Zenés Tavasz bérletet indít a színház. A bérlettel összesen három előadást nézhet meg a közönség még az idei évadban. Március 11-én Szekeres Adrien ad koncertet, a közönség kérésére és elsősorban a fiataloknak szánva újítják fel az Anna Karenina című musical-operát május elején, az utolsó előadás pedig június elején látható – utóbbiról még folynak a tárgyalások.

Nagy sikerrel szerepelt februárban az Operett gála, melyet a közönség kívánságára március 9-én megismételnek, majd a színház tervei szerint havonta további egy-két alkalommal. A két felvonásos darabban az operett irodalom leghíresebb dalai csendülnek fel. A gyermekekre gondolva tűzi műsorára a teátrum a Székesfehérvári Vörösmarty Színház A Hang-villa titka című előadását, s fontolják a Sing Sing Sing musical show folytatását is.

A színház a jelen mellett már a jövőre is gondol, 95 %-ban kész a következő évad terve, melyre májustól vehetők elővételben bérletek – fűzte hozzá Kellerné Egresi Zsuzsanna, a teátrum értékesítési vezetője.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését. 2024. május 7. 22:05 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.