Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
19°C

Estére csillapodhat a szél

2013. március 15. 10:27
Újra járható az M7-es autópálya és a 6-os főút. Még mindig számos település megközelíthetetlen. Percről percre a hóhelyzetről.

22:45 - "A hír az, hogy az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül is, tehát nincs olyan magyar ma este, aki ne kapna enni, inni, és ne lenne biztonságban" - jelentette be Orbán Viktor kormányfő. 

Ezzel a vehir.hu közvetítése véget ért. Az utakat az éjszaka során isfolyamatosan takarítják. Olvasóinknak azt javasoljuk, hogy lehetőség szerint éjszaka ne induljanak el, az úton lévők a reggelt a kijelölt pihenőhelyek valamelyikén várják meg. A vehir.hu reggel részletesen beszámol az éjszakai úttakarítás eredményéről és a várható közlekedési helyzetről.


22:15 - Javult a helyzet megyénkben

Megszűnt az útlezárás a
- 7312. számú úton Óbudavár és Szentantalfa között,
- 7339. számú úton Devecser- Kolontár- Ajka között,
- 7324. számú úton Devecser-Nemeshany között
- 8403. számú úton Dáka és Nagyalásony között,
- 8305. számú úton Vaszar-Gecse között, valamint
- 8216. számú úton Nagyesztergár község után, Dudar irányába.

Minden egyéb, korábban jelzett lezárás érvényben van.

Jelenleg már csak 7 elzárt település van megyénkben:
Lókút, Pálihálás, Felsőpere, Jásd, Szápár, Csetény, Bakonynána.
Tés az este folyamán megközelíthetővé vált.  


21:46 - A Volánbusz szombaton rendkívüli közlekedési rend szerint indítja járatait

(MTI) - A Volánbusz szombaton rendkívüli közlekedési rend szerint indítja járatait - közölte a társaság péntek este az MTI-vel.

A Budapestről induló távolsági járatok a Nyugat-Dunántúl - Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy,Vas és Zala megye - kivételével a tervek szerint az útviszonyok függvényében a menetrendben meghirdetett időpontban indulnak.

Nem indul ugyanakkor 19 nyugat-dunántúli járat, például a Budapest-Hévíz-Zalaegerszeg, a Budapest-Veszprém-Ajka, a Budapest-Veszprém-Szombathely, a Budapest-Bakonybél-Pápa, illetve a Budapest-Kisbér vonalon. Emellett részlegesen nem közlekedik három járat Veszprém és Székesfehérvár, illetve Veszprém és Zirc között.

Számos járat menetrend szerinti közlekedése az M7-es autópályán kialakult helyzettől függ (például Budapest-Kaposvár, Budapest-Nagyatád, Budapest-Zalakaros-Nagykanizsa, Budapest-Hévíz-Zalaegerszeg vonal). Más járatok akkor indulnak, ha a 8-as főút sem lesz lezárva (például Budapest-Veszprém, Székesfehérvár-Budapest, Veszprém-Budapest vonal). A kisbéri járatokat az M1-es autópálya és 1-es főút megnyitása esetén indítják.

Ha az autópályákon nem lehet haladni szombat reggel, akkor a társaság autóbuszai nem indulnak el. Az Alba Volán, a Bakony Volán, a Balaton Volán, a Kapos Volán, a Kisalföld Volán, a Somló Volán, a Vértes Volán és a Zala Volán Budapestről induló járatai abban az esetben közlekednek, ha Budapestre menetrend szerint megérkeznek - áll a közleményben.


20:55 - A felére csökkent a létszám a Veszprém megyei melegedőkben

(MTI) - Hozzávetőlegesen a felére csökkent a létszám a Veszprém megyei melegedőkben, korábban még mintegy hatszázan voltak ezeken a helyeken - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek este az MTI-vel. Révész András elmondta: a legtöbb embert Veszprémben és Várpalotán helyezték el, a melegedőkről az emberek egy részét a Honvédség segítségével szállították haza, mások meg tudták oldani maguk a hazautazásukat. Hozzátette: a megye tűzoltói most is műszaki mentéseket végeznek, sok, korábban kritikus útszakaszt sikerült megtisztítaniuk.A Bakony Harcikiképző Központ katonái Várpalotáról Ural típusú és lánctalpas járművekkel, 20-25 ősi és berhidai embert szállítottak haza, Hajmaskérnél pedig az E.ON gépkocsiját segítettek kimenteni - közölte a központ kommunikációs tisztje az MTI-vel.


20:45 - Szombatra már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki a hófúvás miatt

(MTI) - Szombatra már csak nyolc megyére és Budapestre, és csak a hófúvás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint Somogy, Tolna, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint a főváros területére adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben szombaton is várható gyenge hófúvás, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 Celsius-fok között alakul, de a derült, szélcsendes, hóval borított helyeken mínusz 15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez péntek este eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: éjszaka a Dunától keletre helyenként még kialakulhat kisebb havazás, de már csak 1 centiméter körüli hó hullhat. Az északnyugati szelet a késő esti, éjféli órákig a Dunántúl középső területein továbbra is kísérhetik még helyenként viharos, óránkénti 60-75 kilométeres erősségű széllökések, ami ezeken a területeken hófúvást okozhat. Az éjszaka második felében a szél további mérséklődése várható, így a Dunántúl döntő részén a hófúvás jelentősebb gyengülése várható. 


20:30 - A Veszprém - Tapolca közötti 7301-es út Nemesvámosig járható, azonban csak a nemesvámosi és veszprémfajszi lakosok részére.


20:00 - Újra járható több főút a Dunántúlon

(MTI) - Az útviszonyok javulásával péntek este több utat is megnyitott a forgalom előtt a rendőrség, mostanra mindkét irányban teljes szakaszon járható az M7-es autópálya, járható továbbá az 1-es főút teljes szakasza is - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a honlapján kitért arra is: az M1-es autópálya Győr és Hegyeshalom közötti szakasza minkét oldalon járható, de Tata és Budapest között a sztráda főváros felé vezető szakaszát is megnyitotta a rendőrség. A Győr-Moson-Soprom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese péntek este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az M1-es autópályáról a rendőrök levezetik a hófúvás miatt feltorlódott kamionokat Győrnél. Tóth Gabriella elmondta: hét járművet rendőri felvezetéssel irányítottak át az 1-es főútra. Az első kamionok már megjelentek Győr határában, azokat még további tíz tehergépjármű követi.


19:55 - Járható az M7 autópálya és az 1. számú főút

A rendőrség megnyitotta az M7 autópályát, így az M7 autópálya mindkét irányban teljes szakaszon járható - tájékoztatott az ORFK. Járható továbbá az 1. számú főút teljes szakasza is.


19:30 - Már csak kilenc település van elzárva Veszprém megyében

(MTI) - Kilencre csökkent az elzárt települések száma péntek estére Veszprém megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a honlapján. A 8-as főúton a 72-es főút elágazójától Várpalota irányában a hajmáskéri, az ösküi, a litéri, a sólyi, illetve a várpalotai lakosok csak lakcímkártya felmutatása után utazhatnak tovább, míg Veszprémtől Bakonygyepesig a 8-as főúton korlátozás nélkül lehet haladni.

A rendőrség tájékoztatása szerint Pécsely, Lókút, Pálihálás, Felsőpere, Jásd, Tés, Szápár, Csetény, Bakonynána még el van zárva a külvilágtól. (Péntek délelőtt az elzárt települések száma még tizenöt volt a megyében.) Veszprém és Zirc között a 82-es főúton a 7,5 tonnás teherautók számára forgalomkorlátozás van érvényben. Zirctől teljes az útlezárás Győr felé, Veszprémtől Balatonfüred, Balatonalmádi felé szabadon járhatóak az utak, míg Balatonfüred felől Pécsely megközelíthetetlen. Késő délutántól fel lehet hajtani mindkét irányból az M7-es autópályára - tették hozzá. Le van zárva a Tapolca és Gyulakeszi közötti út, a 7301-es út teljes hosszában (Veszprém-Tapolca), a Sümeg és Devecser közötti 7324-es út, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 7304-es út, az Óbudavár és Szentantalfa közötti út, a Devecser, Kolontár és Ajka közötti 7339-es út, a 8301-es út a Zirc-Akli és Pénzesgyőr közötti szakaszon, a 8302-es út Nagygyimót után, a 8303-as út Homokbödöge után, a 8305-ös út Vaszar után, valamint a 8216-os út Nagyesztergár után - áll a rendőrség közleményében. Tájékoztatásuk szerint a 8-as főutat Ajka-Bakonygyepestől - Vas megye irányában - lezárták a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek előtt. Járható viszont a 8308-as út Adásztevelig, a 8402-es út Pápakovácsiig, a 8403-as út Dákáig a helyi lakosok számára - tájékoztatott a rendőrség.


19:15 - Mávinform: Többórás késések

(MTI) - A havazás és a viharos erejű szél még okoz fennakadásokat a vasúti forgalomban, néhol még többórás a várakozás, de a helyzet valamelyest javult, számos elővárosi vonalon mérséklődtek a késések - közölte a Mávinform péntek este az MTI-vel.

A szerelvényfordulókból adódóan az észak-alföldi, az északkeleti térségben, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Szombathely-Székesfehérvár és a Budapest-Pécs vasútvonalon a távolsági közlekedésben még jelentős, akár többórás késésekre is számítani kell. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Komárom és Győr közötti szakaszán az egyik vágányon keletkezett méteres hóakadályokat hóekés mozdonnyal lehet csak áttörni. A közúton elakadt autósokat a vasúttársaság vonatai felveszik az Ács és Nagyszentjános közötti megállókban. A Szombathely-Székesfehérvár vonalon jelentős, 60-140 perces késéssel járnak a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a martonvásári elővárosi járatok nem közlekednek, a távolsági vonatok személyvonatként minden állomáson és megállóhelyen megállnak.Az Észak- és a Dél-Dunántúlon, valamint az észak-alföldi és az északkeleti térségben újabb vasutasok álltak külső szolgálatba a vasúti pálya mentén, így már több mint ötszáz hómunkás dolgozik a váltók és a peronok tisztításán. Péntek éjfélig az InterCity, a Railjet és EuroCity vonatokon nem kell helyjegyet váltani.

A vasúttársaság továbbra is arra kéri az utasokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak vonattal. Azok az utasok, akik lemondanak az utazásról, nemcsak pénteken, hanem a következő napokon is jelezhetik jegyár-visszatérítési igényüket.


19:00 - Ritka jelenség okozta a gyors lefagyást csütörtökön, ami rövid idő alatt járhatatlanná tette az utakat a Dunántúlon - írja a VMeteo.hu. A jelenség hátteréről részletesebben is írnak.


18:15 - A honvédség lánctalpasokkal és teherautókkal szállítja haza Várpalotáról az embereket

(MTI) - A honvédség lánctalpas járművekkel és teherautókkal szállítja haza a Várpalotán rekedt embereket - erősítette meg az MTI értesüléseit a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának főtisztje pénteken. Tabiné Darabos Anna elmondta: Várpalotán, egy bevásárlóközpont parkolójában két PTSZ áll a katasztrófavédelem rendelkezésére, a járművek egyenként 40-50 embert képesek szállítani; úti céljuk Tés és Jásd.

Ural teherautóval Székesfehérvár, Ősi és Berhida irányába visznek majd embereket, ha az útviszonyok lehetővé teszik - tette hozzá. Révész András, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Tésre és Jásdra mintegy húsz ember már hazajutott; itt a lánctalpas öt dialízisre szoruló beteget vett fel és szállított Zircre, ahonnan mentővel jutottak el a veszprémi kórházba. A szóvivő megjegyezte: megyeszerte több helyütt a honvédség segítségével juttatják el a művese-kezelésre váró betegeket a kórházba; szombatra nyolc ilyen beteg szállítását jegyezték elő, de lehet, hogy az időjárási viszonyok ezt "felülírják".



Szükségszállás előtt várakozó autók Fejérben


18:10 - Útviszonyok Veszprém megyében

Gyengült a szél, megkezdték az utak takarítását, már a fél órával ezelőtti jelentéshez képest is látható a javulás egyes szakaszokon.

Lezárt utak:

- 83-as számú főút a 7,5 tonna feletti járművek számára le van zárva.
- A 82-es számú főúton Veszprém – Zirc között 7,5 tonna feletti járművek nem közlekedhetnek, Zirctől teljes útlezárás Győr felé.
- M7 autópályára mindkét irányból fel lehet hajtani.
- Tapolca-Zalahaláp közötti út ideiglenesen járható, de nem javasolt.
- Tapolca Gyulakeszi közötti út továbbra is le van zárva.
- 7301-es út teljes hosszában lezárva (Veszprém-Tapolca).
- 8-as úton a 72-es főút elágazótól Várpalota irányában a Hajmáskér, Öskü, Litér, Sóly, Várpalotai lakosoknak lakcím igazolása mellett szabad a közlekedés.
- A 8-as számú főút Devecsernél - Vas Megye irányában - lezárva továbbra a 7,5 t tehergépjárművek számára.
- Sümeg-Devecser közötti 7324. számú út lezárva jelzőtáblával.
- Balatonfüred felől Pécsely megközelíthetetlen
- Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 7304-es számú út nem járható.
- Az Óbudavár és Szentantalfa közötti út lezárva.
- 8-as főút Bakonygyepestől Vas megye irányába járható, 7,5 tonnás járművek számára forgalomkorlátozás van.
- Ajka térségében az összes mellékút nehezen járható, lezárva egy sincs.
- A Devecser- Kolontár- Ajka közötti 7339-es számú út járhatatlan.
- A 8308-as számú út Adásztevelig járható.
- A 8402-es út Pápakovácsiig járható.
- A 8403. számú úton Dákáig járható, dákai lakosoknak lakcím igazolással.
- A 8301. számú út Zirc-Akli és Pénzesgyőr közötti szakaszon járhatatlan.
- A 8302. számú út Naggyimótig járható, utána le van zárva.
- A 8303. számú út Homokbödögéig járható, utána le van zárva.
- A 8305. szmáú út Vaszarig járható, utána le van zárva.
- A 8216. számú út Nagyesztergár község után nem járható.

Az elzárt utak a megyében szám szerint:
7301, 7304, 8214, 8216, 82112, 82104, 8213.

Veszprém megye elzárt települései:

Pécsely, Lókút, Pálihálás, Felsőpere, Jásd, Tés, Szápár, Csetény, Bakonynána.


18:00 - Buszokat indítottak Fejérben

Az Alba Volán tájékoztatása szerint Fejér megye egyes útszakaszain elindult a helyközi autóbusz forgalom, és az első járatot követően a lehetőségekhez mérten a menetrend alapján közlekednek a járatok:

Az első járatok az alábbi időpontban indultak/indulnak el Székesfehérvárról az autóbuszállomásról a célállomásra:

16:15 Polgárdi
17:35 Sárbogárd
16:30 Budapest
16:40 Iszkaszentgyörgy
16:30 Enying
17:00 Sárosd
17:00 Jenő
16:45 Úrhida
17:30 Szabadegyháza
17:15 és 18:30 Kálóz
17:40 Magyaralmás


17:50 - A Mór-Zirc összekötő út Dudarnál. A jármű nem az árokban, az úttesten áll. (Fotó: Gallai Péter, Facebook)


17:40 - Mentőautókat mentettek Fejér megyében

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat lánctalpas járműve Mór és Székesfehérvár között a 81-es főúton 2013. március 15-én. A mentőszolgálat dolgozói Fejér megyében beteget szállító mentőautókat mentettek ki a hó fogságából.


(MTI Fotó)


17:35 - Veszprém megye útjai

A 8-as főút a megye teljes szakaszán a nap folyamán bekövetkezett több baleset és elakadás miatt részleges lezárásra került. Kritikus pontok a főúton Inota-Hajmáskér közötti szakasz, Bakonygyepes és Somló környéke.

Járhatatlan, lezárt utak:

- 8-as főút Várpalota és Veszprém között 14.00-00.50 óra között lezárva
- 7339.j.ök.út Ajka-Kolontár között
- 710.sz. főút 0+000 – 12+500 km
- 7301.j. ök. út 45 – 54 km sz. között, 0 – 10 km között
- 8216. j. ök. út Zirc-Csetény
- 7317.j.ök.út Zalahaláp-Tapolca

A Pápáról kivezető lezárt utak: 8403, 8406, 82108 jelű út

Kamion STOP: 82-es 83-as főutak

Elzárt települések:

Tés, Jásd, Nagyesztergár, Sáska, Zalahaláp, Taliándörögd, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Káptalantóti települések vannak elzárva.


17:30 - Komárom-Esztergom megye útjai

Járhatatlan utak:

- 13 sz. u. Kisbér - Komárom között
- 8137 sz. Tata - Kömlőd összekötő út
- 8146 sz. út Nagyigmánd-8149 sz. út kereszteződéséig
- 8134 sz. u Naszály – Grébics összekötő út
- 81132 sz. u Szőny belterületi út
- 1125 sz. út Bajna – Bajót
- 1126 sz. út Lábatlan
- 1123 sz. út Gyarmatpuszta – Gyermely
- 8147 sz. út Nagyigmánd – Ács autók elakadva
- 1123 sz. út Gyarmatpuszta – Tarján
- 1127 sz. út Tardos - Bikol között
- 11134 sz. út Tardos – Gorbatető
- 1129 sz. út Dunaalmási átkötő
- 8154 sz. út Bokod – Kömlődi elágazás
- 8155 sz. út Oroszlány – Kecskéd
- 8119 sz. út Tata – körforgalom (Ipari park)
- 1128 Tarján – Tardos
- 8135 Tatabánya - Környe
- 8141 sz. út Mocsai bekötő
- 8143 Bokod – Oroszlány - Majk
- 8135 Dad – Kömlőd – 8154 kereszteződés
- 1119 Sárisáp - Bajna
- 8136 Tata - Kocs

Elzárt település:

Csatka,Oroszlány, Vértestolna, Bajna.



Söréd faluvége a 81-es út felé (Facebook)


17:15 - Három helyszínen vannak már csak elakadt gépkocsik Fejérben

(Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság) - A példaértékű összefogásnak, valamint a mérséklődő szélnek köszönhetően a folyamatos műszaki mentések eredményeként Fejér megyében mindössze már csak három helyszínen vannak elakadt gépjárművek, illetve roncsok az utakon. A többi hóban elakadt jármű kimentése a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, valamint a Honvédség összehangolt munkájának köszönhetően megtörtént. Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a csütörtökön délután történt halálos tömeges baleset roncsainak a műszaki mentése illetve az elszállítása, valamint az útnak a tisztítása még jelenleg is folyamatban van. Így a gépjárműforgalom számára a rendőrök ezt csak a későbbiek folyamán tudják megnyitni.

A 64-es főúton Enying és Dég között mintegy 15 gépkocsi vesztegel még. Az utasok innen korábban már elszállításra kerültek a közeli melegedőkbe. A műszaki mentés és az út megtisztítása jelenleg folyamatban van. A legkritikusabb helyzet a 81-es főúton van Söréd és Magyaralmás között, ahol még jelenleg is több, mint száz gépkocsi van a hóban elakadva. Itt vannak olyan utasok, akik korábban nem akarták elhagyni autóikat, és jelenleg is járműveikben tartózkodnak. A többségüket, akik autóbuszok utasai voltak – összesen mintegy háromszáz főt – hajnalban a rendőrök és a Katasztrófavédelem munkatársai átkísértek Sörédre, ahol a templomban, illetve a művelődési házban tudtak melegedni. Jelenleg az Alba Volán autóbuszai szállítják át őket Mórra. Amennyiben nem ottani lakosok, akkor vonattal tudnak onnan továbbutazni.

Ezen túl azonban továbbra is sok út járhatatlan még. Azonban a 18 korábban a külvilágtól elzárt település közül már csak mindössze kilenc van jelenleg Fejér megyében. feloldotta a gépjárművezetési tilalmat Fejér megye rendőr-főkapitánya egész megyére vonatkozóan. Ugyanakkor a kamionstop országszerte továbbra is érvényben van, egészen 2013. március 17-én 22.00 óráig.

A sok járhatatlan út illetve nehezen járható út miatt ha tehetik, ne induljanak útnak!

A megyében elzárt útszakaszok:

8 sz. főút megyehatárig (+Veszprém megyei rész is).
62-es út Dunaújváros- Perkáta –Szabadegyháza járhatatlan.
64 sz. főút 17 és 30 km között (Mezőszilas – Dég).
81 sz. főút 12 km (Magyaralmásnál).
7202 j. Sárkeszi és Nádasdladány között baleset miatt.
8117 j. út Vereb és Lovasberény között kamion keresztbefordult.
8123 j. út Zámoly és Gánt között.
8123 j. út Szfvár és Zámoly között.
8126 j. út Teljes hosszában járhatatlan.
61-es számú főút Alsószentiván és a megyehatár között járhatatlan.
6209 j. út Sárosd és Sárkeresztúr között.
6311 sz. út (Vajta-Pálfa) megyei szakaszán elakadt járművek (két busz és több gépkocsi) teljes szélességében elzárják a forgalmat. Emberek járműveiket hátrahagyva Pálfára távoztak. Vajta irányából rendőr zárja az utat.
6402 j. út Lajoskomárom és Mezőkomárom között.
8202 j. út Szfvár. és Iszkaszentgyörgy között.
8203 j. út Moha és Iszkaszentgyörgy között.
6301 j. út Mátyásdomb és Polgárdi között.
6205 Besnyő és Pusztaszabolcs közötti út járhatatlan.
6209 j út Sárosd – Sárkeresztúr között.
6215 sz.(Mezőfalva-Sárbogárd).
6305 sz. (Sárbogárd-Nagyhörcsök).
6306 sz (Sárbogárd-Mezőszilas).
6228-as számú út (11.00).
6215 Mezőfalva-Sárbogárd közötti szakasz.
M7 jobb pályatest.
8123-as mellékút Gánttól Zámolyig.
6402-es mellékút Lajoskomárom és Mezőkomárom között.
8202-es mellékút Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy között.
8203-as mellékút Iszkaszentgyörgy és Moha között.
6301-es mellékút Mátyásdomb-Polgárdi között.
81-es számú főút Söréd-Mór közötti szakasz felszabadult, egyebekben útzár.
8126-os számú út Felcsút-Csákvár közötti szakasza lezárásra került a felcsúti oldalról.
81-es számú út 8 és 18 km szelvényében elakadt kamionok miatt áll a forgalom Mór és Székesfehérvár irányába is. Katasztrófavédelem, Közútkezelő és civil traktorok segítségével történik az út felszabadítása, a személyek megközelítése.
8126-os számú út Söréd és Csákvár között lezárt.
8127-es számú út Pusztavám és Bokod között.
8209 bodajki bekötő a 81-esről.
8205 fehérvárcsurgói bekötő a 81-esről.
Pusztaszabolcs- Felsőcikola- Szabadegyháza mentén az út járhatatlanná vált az időjárási viszonyok miatt.
8216-os számú út Mór és Bakonycsernye között Veszprém Megye irányába.
82101 Mór és Nagyveleg között.
Dunaújváros és Mezőfalva (6219-es sz. út) járhatatlan, tükörjég, látó távolság kb 1 m.
6208-as út Adonynál.
6228-as sz. út nem járható Mezőfalva-Székesfehérvár között.
6219-es nem járható Mezőfalva-Dunaújváros között.
6215-ös út nem járható.
8116-os út Pákozd-Sukoró között járhatatlan.

Elzárt települések:

Zámoly, Csákberény, Nagyveleg, Vértesboglár, Bodmér, Újbarok, Gánt, Kincsesbánya, Mány.



16:55 - Az áramkimaradások miatt a mobilszolgáltatásban is vannak fennakadások

(MTI) - A mobilszolgáltatásban is vannak részleges fennakadások azokban a térségekben, ahol akadozik az áramellátás, amiatt ugyanis a mobilszolgáltatók bázisállomásai sem kapnak áramot.

A Telenor a Facebook-oldalán közölte, hogy a rendkívüli időjárás okozta áramszünetek miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, valamint a Dél-Dunántúlon szórványosan akadozik a szolgáltatás.
Közleményük szerint a bázisállomásokat áramkimaradás esetén a saját tartalék akkumulátoraik látják el árammal, de ezek kapacitása is véges. A szolgáltató szakemberei igyekeznek az érintett területeken aggregátorokkal biztosítani az áramellátást, de vannak olyan bázisállomások, amelyek nem megközelíthetőek. Hozzátették, hogy a kimaradó állomások forgalmát ideiglenesen a környező állomások veszik át.

A Vodafone-nál a kialakult áramszünetek csütörtök kora estétől szakaszos szolgáltatáskiesést okoznak Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli, délkeleti részén, Hajdú-Bihar észak és északkeleti területein, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg egyes részein - közölte a szolgáltató az MTI-vel pénteken. A hang- és a mobilinternet szolgáltatásban egyaránt kiesést észlelhetnek a három megye egyes városaiban, így Nyíregyháza, Kisvárda, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Sárospatak egyes részein is. A helyreállítást nehezíti, hogy a havazás miatt egyes bázisállomások szinte megközelíthetetlenek. A Vodafone közölte azt is, a szokatlan márciusi időjárás miatt elakadt vagy vészhelyzetbe került ügyfeleit kívánja segíteni azzal, hogy a vészhelyzet során lebonyolított hívások költségeit jóváírja.

A Magyar Telekom vezetékes és mobil szolgáltatásában is okoznak kiesést az áramszünetek Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, de péntek délelőtt óta már fokozatosan javul a helyzet - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel. A legnagyobb gond azokon a helyeken van, ahol hosszú ideje tart az áramkimaradás, a berendezések ugyanis csak rövid ideig képesek a saját áramforrásukról működni. A Magyar Telekom folyamatos kapcsolatot tart az áramszolgáltatókkal annak érdekében, hogy ahol visszaáll az áramszolgáltatás, ott azonnal működésbe helyezze a hálózati berendezéseit.


16:45 - Veszprém megye útjai (összefoglaló)

(MTI) - Megnyitották a Pápáról kivezető utat Veszprém megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság péntek délután a honlapján. Balatonfüred Aszófő és Pécsely felől megközelíthetetlen, Ajka térségében az összes mellékút járhatatlan, a 7-es főút Veszprém felől sem Székesfehérvár, sem Siófok irányába nem járható.

A közleményben azt írták: a 7,5 tonnánál nehezebb járművek továbbra sem hajthatnak rá a 83-as és a 82-es főútra, érvényben van az M7-es felhajtó lezárása Balatonvilágosnál, a Tapolca és Gyulakeszi közötti zárás, a Veszprémből kivezető utak zárva vannak, ahogy a 8-as főút is Devecsernél Vas megye irányában.

A rendőrség tájékoztatása szerint Tapolca és Zalahaláp között ideiglenesen járható az út, de azt javasolják, hogy aki teheti, a rossz útviszonyok miatt ne válassza ezt a szakaszt. A 7301-es és a 710-es út továbbra is le van zárva, és ismét elrendelték a 8-as főúton a 72-es út kereszteződésétől Hajmáskérig tartó szakasz lezárását.

A Pápáról kivezető utakat fokozatosan megnyitották az arra haladók előtt, így járhatóvá vált a 8404-es út Külsővatig, a 83-as Tétig, a 8406-os Nagyacsádig, a 8408-as Ihászig, a 8308-as Adásztevelig, a 8402-es út Pápakovácsiig - közölte a rendőrség. Le van zárva a Balatonfüred és Balatonszőlős közötti 7338-as út, a Devecsertől Noszlop felé vezető 8402-es út, a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 7304-es út, Balatonfűzfőnél és Balatonakarattyánál a 710-es számú elkerülőút, a 8-as főút Bakonygyepes irányából Veszprém felé (így a 83-as főút sem közelíthető meg), a 7324-es út Devecser és Káptalanfa között, a Devecser, Kolonár és Ajka közötti 7339-es út, a 83-as út Veszprém felőli oldala, a 8-as főút Veszprém és Várpalota között (várhatóan szombat reggelig) - olvasható a közleményben.  A rendőrség tájékoztatása szerint nincs lezárva, de nehezen járható a Sümeg és Bazsi közötti 7327-es út, valamint a Sümeg és Sümegprága közötti út, a Sümeg és Tapolca közötti 7319-es út, valamint az Óbudavár és Szentantalfa közötti út. A 8-as főút Bakonygyepestől Vas megye irányába járható, nincs korlátozás.


16:40 - A Mór és Zirc közötti út Dudarnál


16:30 - Nyolcas út Hajmáskérnél (MTI-fotó)


16:21 - A csapat Facebook-os tájékoztatása szerint az MKB Veszprém játékosai eljutottak Ferihegyre.


16:20 - Komárom-Esztergom és Fejér megyében továbbra sincs helyközi buszforgalom

(MTI) - Továbbra sem indít helyközi autóbuszjáratokat a Vértes Volán Komárom-Esztergom és Fejér megyében, a városokban is akadozik a közlekedés - közölte a társaság kommunikációs munkatársa péntek délután az MTI-vel. Pruzsina Alice elmondta: Tatán és Tatabányán a helyi közlekedés csak részben működik, Oroszlányban az utak mellett a buszmegállókat is befújta hóval a szél, ezért sem indították el a járatokat. Fejér megyében megszüntették a székesfehérvári térség közlekedési tilalmát, de az utak továbbra is járhatatlanok az autóbuszok számára, így a helyközi járatok délután sem indulhatnak el. Székesfehérvár, Mór és Dunaújváros helyi autóbuszjáratai fennakadásokkal, késésekkel, de közlekednek.


16:18 - A TEK folyamatosan menti az embereket az M1-es autópályán

(MTI) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) is folyamatosan menti az embereket az M1-es autópályán - közölte a TEK péntek délután az MTI-vel. A közlemény szerint hajnal óta a TEK 2 BTR típusú harci járműve is menti az embereket az M1-es autópályán. "Több tucat kommandós érkezett az autópálya kritikus szakaszára" - írták.



Környe faluvége Tatabánya felé


16:15 - Elzárt települések régiónkban

Mindszentkálla, Káptalantóti, Szentbékkálla, Zalahaláp, Sáska, Taliándörögd, Nagykarácsony, Oroszlány, Aka, Csatka, Bajna, Tés, Nagyesztergár, Jásd, Enying, Mezőkomárom, Szabadhidvég, Mátyásdomb, Igar


16:05 - Több út is felszabadult Fejérben

(MTI) - A rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M7-es autópálya országhatártól Budapest irányába tartó teljes szakaszát - közölte a rendőrség péntek délután a honlapján. A másik irányba - Budapesttől az országhatár felé - egyelőre a Balatonvilágos és Letenye közötti szakaszt nyitották meg.

Több utat megtisztítottak a hótól Fejér megyében, ezek ismét járhatók, de a rendőrség továbbra is azt kéri, hogy csak azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül szükséges. Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a 7-es út teljes Fejér megyei szakasza járható, miután Szabadbattyánnál és Pettendnél megszüntették az útakadályokat. Szintén felszabadult a 6-os út teljes megyei szakasza, a 63-as út Székesfehérvártól a megyehatárig, az M8-as autópálya Fejér megyei szakasza, valamint az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldala - utóbbi csak rendőri felvezetéssel használható.

Továbbra is érvényben van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által elrendelt gépjárműtilalom a bicskei, a móri és az enyingi járásban. Ez azt jelenti, hogy az ezen járásokhoz tartozó települések között tilos a közlekedés gépjárművel. Szintén tart még a kamionstop, amely a nehéz tehergépkocsik közlekedését korlátozza országszerte, egészen vasárnap 22 óráig. A szóvivő jelezte, hogy még mintegy ötven út vagy útszakasz van lezárva Fejér megyében, és továbbra is megközelíthetetlen Iszkaszentgyörgy, Zámoly, Csákberény, Nagyveleg, Csákvár, Vértesboglár, Bodmér, Szár, Újbarok, Gánt, Magyaralmás, Csókakő, Bakonycsernye, Balinka, Bodajk, Fehérvárcsurgó, Kincsesbánya, Baracska és Mány.


16:00 - A honvédség reméli, estig sikerül kimenteni az úton rekedt embereket

(MTI) - A honvédség reméli, hogy péntek estig sikerül kimenekíteni a havas utakon rekedt valamennyi embert - erről a Magyar Honvédség műveleti csoportjának vezetője beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

Kádár Pál ezredes a Honvédelmi Minisztérium épületénél újságírók kérdéseire azt mondta, a honvédség több tucat járművel vesz részt a mentésben, illetve a védekezésben. A katonák számáról nem kívánt nyilatkozni, ám jelezte: megfelelő létszámban, folyamatosan dolgoznak és eddig valamennyi felkérésnek, igénynek eleget tudtak tenni. Közölte, a honvédség lánctalpas eszközökkel, terepjárókkal, nehézvontatókkal, vontatókkal, aggregátorokkal segíti a munkálatokat. Az ezredes elmondta, csütörtök este 10 órakor kapta a riasztást a honvédség központi ügyelete, és ekkor azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, és azóta sem volt semmilyen fennakadás a rendszerben. Tájékoztatása szerint már csütörtök este részt vettek a mentésben, így például a hófalakba fúródott buszokról biztonságos helyre vitték az utasokat, de részt vettek egészségügyi feladatok ellátásában is; vérkészítményeket szállítottak, dialízises betegek ellátását biztosították. Kádár Pál hozzátette, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az M1-es autópályán tartó mentési munkálatokhoz is kérte a honvédség közreműködését, itt - például lánctalpas járművekkel - jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak. Közölte, hat helyőrség katonáit "mozgatták meg", ezek között Tatát, Veszprémet, Várpalotát, Pápát és a kaposvári alakulatot említette.


15:50 - Katonai járművel visznek vért a veszprémi Csolnoky kórházba

(MTI) - A rendkívüli időjárási körülmények miatt katonai gépjárművel szállítanak vért Székesfehérvárról a veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba - közölte a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán.


Tatán is lánctalpasokkal segítenek (MTI-fotó)

Draviczné Adamek Krisztina főhadnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MHÖHP) kommunikációs tisztje arról tájékoztatott, hogy a létfontosságú vérszállítmány fél órán belül megérkezik rendeltetési helyére. A főhadnagy azt is közölte, hogy katonák visznek forró teát egy tatai bevásárlóközpont parkolójában várakozó embereknek. Domján László vezérőrnagy, az MHÖHP parancsnoka a Kossuth Rádió délutáni Krónikájában azt is elmondta, hogy Pápán összegyűjtik a dialízis-kezelésre szoruló betegeket, és a honvédség járműveivel időre eljuttatják a kórházba őket.


15:45 - Késnek a vonatok, több vonalon sebességcsökkentést vezettek be

(MTI) - Változatlanul valamennyi vonalon késnek a vonatok, és több vasútvonalon sebességcsökkentést vezettek be a hóhelyzet miatt, ami a késéseket tovább növeli, főleg a keleti országrészben - tájékoztatta a Mávinform péntek délután az MTI-t. Both Ferenc sajtóügyeletes közölte: a sebességcsökkentésre azért van szükség, mert a viharos erejű szél a sínekre hordja a havat, hótorlaszokat okoz, továbbá a felsővezetéket is elmozgatja az áramszedők fölül. Az ország területén több százan dolgoznak a peronok és a váltók tisztításán. A rendkívüli helyzetre való tekintettel még több dolgozót rendeltek be pluszmunkára.

A déli órákban a Székesfehérvár-Veszprém szakaszon tartós felsővezeték-zárlat volt, ezt azóta megszüntették, a vonatok ismét közlekednek.A budapesti pályaudvarok a szerelvényfordulók miatt továbbra is jelentős, többórás késéssel, de fogadnak és indítanak vonatot. A Dunántúl több vonalán a pályatestre olyan magasan hordja össze a havat a szél, hogy a hóekével elhaladó mozdony után sem lehet indítani vonatot, mert a szélvihar pillanatok alatt újra behordja hóval a vasúti pályát. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Komárom és Győr közötti szakaszán a hóátfúvások miatt továbbra is csak egy vágányon járnak a vonatok. A MÁV-START Zrt. a feláras vonatokra feloldotta a helyjegyváltási kötelezettséget. A vasúttársaság továbbra is azt javasolja, hogy aki teheti, ne induljon útra vonattal.


15:40 - A Mór-Zirc közötti út Bakonycsernye és Szápár közötti szakasza


Fotó: Szkok Bálint


15:15 - Becsehelynél a 7-es főút (MTI-fotó)


15:10 - Holnap sem indít buszokat régiónkba a Volánbusz Zrt.

2013. március 16-án, szombaton a VOLÁNBUSZ Zrt. törli járatait az alábbi útvonalakon:

1174 Budapest-Székesfehérvár-Kaposvár,
1177 Budapest-Siófok-Marcali-Nagyatád,
1183 Budapest-Zalakaros-Nagykanizsa,
1188 Budapest-Keszthely-Hévíz-Zalaegerszeg,
1190 Budapest-Balatonfüred-Keszthely-Hévíz,
1205 Budapest-Székesfehérvár-Veszprém,
1240 Budapest-Veszprém-Ajka-Devecser,
1241 Budapest-Veszpérm-Szombathely,
1242 Budapest-Veszprém-Sümeg-Zalaszentgrót,
1251 Budapest-Csákvár-Zirc-Bakonybél-Pápa,
1257 Budapest-Tatabánya-Oroszlány-Bokod-Kisbér.

A térségben menetrendszerinti közlekedés 2013.március 17-én várható.

A térségi volántársaságok holnapi menetrendjéről egyelőre nincs információ, a Bakony, a Balaton, az Alba és a Vértes Volán ma biztosan nem indítja meg a járatait.


15:00 Megnyitották az M7-est Budapest irányába

(MTI) - A rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M7-es autópálya országhatártól Budapest irányába tartó teljes szakaszát - közölte a rendőrség a honlapján. Közölték továbbá, hogy a másik irányba - Budapesttől az országhatár felé - egyelőre a Balatonvilágos és Letenye közötti szakaszt nyitották meg kora délután.



14:55 - Folyamatos a mentés Fejérben

A 81-es és a 64-es főúton is tart a bennrekedt járművek utasainak mentése pénteken kora délután Fejér megyében. A katasztrófavédelem továbbra is kéri a lakosságot, hogy semmi esetre se induljanak útnak! A közútkezelő 52 munkagéppel, a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve folyamatosan dolgozik a hótorlaszok megszüntetésén. A mentések során az elsődleges szempont a hó fogságában rekedt állampolgárok mielőbbi kimentése és biztonságos melegedőhelyen történő elhelyezése. Fejér megyében pénteken 30 településen 38 ideiglenes szálláson több mint 4000 állampolgár várja a hótorlaszok elhárítását, ez idő alatt a melegedőhelyeken az elhelyezésük és ellátásuk biztosított. A mentésben részt vesz a Magyar Honvédség 5 járművel, a környezetvédelmi felügyelőség több terepjáróval és egy motoros szán is, valamint a hótorlaszok elhárításában 25 mezőgazdasági gép és 10 homlokrakodó. A katasztrófavédelem 24 órája közel 40 járművel, több mint száz hivatásos és önkormányzati tűzoltóval, valamint önkéntes tűzoltó egyesületi taggal végzi a járművek kiszabadítását.

A 81-es főút Székesfehérvár és Mór közötti szakaszán, valamint a 62-es főúton Seregélyes-Szőlőhegynél rekedt járművek mentése pénteken kora délután már két oldalról folyamatosan történik. A 81-es főúton a kimentett emberek ideiglenesen a magyaralmási, a sörédi és a sárkeresztesi melegedőhelyeken kerülnek elhelyezésre. Mór és Székesfehérvár között a Magyar Vöröskereszt ételt és meleg teát szállított a helyszínre. A 64-es főúton Enying és Lajoskomárom között körülbelül 5 kilométer hosszú szakaszon 30 jármű torlódott fel, amelyek kétirányú mentésén szintén dolgoznak a közútkezelő és a katasztrófavédelem erői. Emellett több alkalommal a feltorlódott forgalom miatt megakadt mentők továbbhaladását kellett segítenie a szervezeteknek.


14:45 - Melegedő helyek a megyében:

Az úton elakadtak a következő melegedő helyeket vehetik igénybe.

- Dudar Művelődési Ház
- Tótvázsony, Hajnal u.1
- Hajmáskér, Kultúrház, Vasútállomás
- Barnag, Fő u. 40.
- Balatonkenese Sportcsarnok
- Veszprém Helyőrségi Művelődési Központ 20 fő+rendőrség épületében
- Devecser Általános Iskola
- Kolontár Művelődési Ház
- Ajka Buszpályaudvar
- Ajka Vasútállomás
- Ajka Bánki Kollégium
- Kapolcs Óvoda
- Taliándörögd Művelődési Ház
- Sümeg Gimnázium
- Pápai Kóter Turistaszálló
- Pápa Buszpályaudvar
- Pápa Vasútállomás
- Pápa Türr István Gimnázium
- Gyarmat központ
- Vaszar Óvoda
- Takácsi Óvoda
- Litér Kultúrház
- Királyszentistván Faluház
- Csetény Polgármesteri Hivatal
- Várpalota Nőtlen szálló
- Várpalota Faller Szakközép Iskola
- Tüskevár
- Balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ
- Balatonfűzfő Kultúrház
- Balatonszőlős központ

A létszámok folyamatosan változnak a mentés intenzitásának függvényében.


14:40 - Fehérvárcsurgóra lánctalpon érkezett a mentő (Fotó: Facebook)


14:35 - Leonba tart az MKB Veszprém, egyelőre Fehérvárig jutottak

Pénteken délelőtt tartotta utolsó hazai edzését a csapatnak Antonio Carlos Ortega, délután egy órakor pedig már indultak is a srácok Leonba a BL nyolcaddöntő első összecsapására - olvasható a csapat hivatalos oldalán. A gépük pénteken fél ötkor indul Budapestről, és nyolc óra körül landol Madridban. Facebookon jelezték: a helyzet mégsem ennyire egyszerű. "Az elmúlt egy óra útvonala: Veszprém - Hajmáskér (itt visszafordultunk) - Litér - Balatonfűzfő - Balatonkenese - Balatonakarattya - M7-es felhajtó (innen 20 perces várakozás után újra visszafordulás) - Balatonfőkajár - Füle - Polgárdi - most ebben a pillanatban Fehérváron vagyunk:)"


14:30 - ORFK: folyamatosan mentik a hóban elakadt járművekben tartózkodókat

(MTI) - A rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak a hóban elakadtak mentésén, a rendőrség azt kéri az elakadt gépjárművek vezetőitől és utasaitól, ne szálljanak ki a járművekből. A hatóságok ismételten arra kérték az állampolgárokat, hogy saját biztonságuk érdekében ne induljanak útnak, és tájékozódjanak a meteorológiai körülményekről. A déli órákban készült összesítés szerint a mentő egységek pénteken több mint négyezer embert és 2138 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, a katasztrófavédelem 409 műszaki mentést hajtott végre. Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közöltek szerint az úton rekedtek ellátása érdekében az érintett megyékben 227 melegedő szálláshelyet alakítottak ki, ahol 6240 embert helyeztek el. Azok számára, akik nem kívánták a gépjárművüket magára hagyni, melegedő buszok állnak rendelkezésre. A rendőrség korlátozta számos település elhagyását, az áramszolgáltatási kimaradással érintett településeken folyamatosan biztosítja a rendőri jelenlétet. Az ORFK közleménye szerint a katasztrófavédelem, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai "embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében az országban kialakult helyzet normalizálása érdekében".


14:25 - Újra elindult a balatoni kompjárat

(MTI) - Mivel csökkent a szélerősség Somogy megyében, és arra lehet számítani, hogy az utakon is beindulhat lassan a forgalom, pénteken 14 órától újra közlekedik a balatoni kompjárat - közölte Széles János, a rév állomásfőnöke az MTI-vel. A Szántód és Tihany között közlekedő kompot péntek reggel ideiglenesen leállították, azt ígérve, újraindítják, amint azt az időjárás lehetővé teszi.


14:20 - Az Időképre feltöltött fotón látszik, miért nem érdemes útra kelni.


14:00 - A legfrissebb útinformációk Veszprém megyében

Lezárt utak, oldások jelenleg:

- Továbbra sem hajthatnak rá a 83-as és 82-es főútra a 7,5 tonna feletti járművek.
- Tart az M7-es felhajtó lezárása Balatonvilágosnál, valamint a Tapolca-Gyulakeszi közötti zárás.
-Tapolca és Zalahaláp között ideiglenesen járható az út, de aki teheti, a rossz útviszonyok miatt ne válassza ezt a szakaszt.
- A 7301-es és a 710-es út út továbbra zárva, és ismét elrendeltük a 8-as főút, 72-es út kereszteződéstől Hajmáskérig tartó szakaszának lezárását.
-Veszprémből kivezető utak lezárva.
-A Pápáról kivezető utakat fokozatosan megnyitjuk az arra haladók előtt. Így járhatóvá vált a 8404-es számú út Külsővatig, 83-as számú út Tétig, 8406-os szám út Nagyacsádig, 8408-as számú út Ihászig, 8308-as számú Adásztevelig, 8402-es számú út Pápakovácsiig.
- A 8-as főút Devecsernél Vas Megye irányában lezárva.
-Sümeg-Bazsi közötti 7327. számú út lezárva jelzőtáblával.
-Sümeg-Sümegprága közötti 73159. számú út lezárva jelzőtáblával.
-Sümeg belterületén a 7327. számú út lezárva jelzőtáblával.
-Sümeg-Devecser közötti 7324. számú út lezárva jelzőtáblával.
-Sümeg-Tapolca közötti 7319. számú út zárása megszüntetve. Az út nagyon nehezen de járható.
-A Balatonfüred- Balatonszőlős közötti 7338. számú út lezárva.
- Balatonfüred Aszófő és Pécsely felől megközelíthetetlen.
- Devecsertől Noszlop felé vezető 8402 számú út lezárva. Már a személygépkocsik közlekedését sem engedélyezik.
- Szigligetnél 2 fa dőlt az útra, folyamatban az akadály megszüntetése
- Tótvázsony és Balatonszőlős közötti 7304-es számú út nem járható.
- Balatonfűzfőnél és a másik irányban Balatonakarattyánál a 710-es számú elkerülő út lezárva.
- a 72315-ös számú út 1 km-es szakasza Papkeszitől nincs lezárva, de az út nehezen járható.
- Az Óbudavár és Szentantalfa közötti út nincs lezárva, azonban az út nehezen járható.
- 8-as főút Bakonygyepestől Vas megye irányába járható, nincs korlátozás
- A 8-as számú főút Bakonygyepes irányából Veszprém felé teljesen lezárva, így a 83-as számú főút sem közelíthető meg. A Közútkezelő megkezdte az útszakasz takarítását.
- Ajka térségében az összes mellékút járhatatlan.
- 7324-es számú út Devecser és Káptalanfa között Devecsertől a 8-as sámú út Vas megye irányába lezárva
- a Devecser- Kolonár- Ajka közötti 7339-es számú út lezárva.
- a 83-as számú út Veszprém felőli oldalán továbbra is az út zárása folyamatban.
- Veszprém feloldotta a 8-as számú főút korlátozását Várpalota irányába. Várpalota előtt azonban a péti elágazónál továbbra is zárva az út, mert Fejér megyében még nincs feloldva a zárás.
- a 7-es számú út Székesfehérvárig, illetve Siófokig járható Veszprém irányából.

Az elzárt utak szám szerint

7317, 73174, 7301, 7316, 7324, 8402, 7339, 8 sz. főút több szakaszon, 83, 73112, 7304, 7338, 7215, 710, M7, 8214, 8216, 82112, 82104, 8213

Elzárt települések:

Nagyesztergár, Tés, Jásd, Sáska, Taliándörögd, Mindszentkálla, Szentbékálla, Káptalantóti, Csetény, Lókút, Bakonynána, Szápár, Dudar, Felsőpere.


13:58 - A vöröskereszt élelmiszerrel, takaróval segíti a hóban rekedtek ellátását

(MTI) - Szinte az ország egész területén részt vettek a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei az úton rekedtek vagy a leállt vonatok utasainak ellátásában az elmúlt 24 órában - mondta Kardos István főigazgató pénteken az MTI-nek. A legnagyobb feladatot az M1-es és az M7-es autópályán elakadt autósok ellátása jelentette, továbbá Nyíregyházánál több veszteglő vonat utasainak nyújtottak segítséget a vöröskeresztesek - tette hozzá. Komárom-Esztergom megyében az M1-esen elakadt autósok egy részét a tatabányai befogadóállomáson helyezték el, és az ottani védelmi bizottsággal közösen élelmiszert és teát biztosítottak számukra. Fejér megyében az M7-esen a Polgárdinál történt tömeges balesetnél, valamint Enyingnél is segédkeztek a vöröskeresztesek, plédeket és teát osztottak az ott rekedt autók utasainak.



Korábbi cikkeink

- A péntek délelőtti eseményeket itt közvetítettük
- A csütörtök éjszakai eseményekről itt olvashat

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.