Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

Hétköznapi hősök

2013. január 19. 21:59
Ők a szereplői Vujity Tvrtko legújabb könyvének, ami A királynő beszéde címmel jelent meg az elmúlt év végén. A szerző a címadó Weisz Fannival látogatott Veszprémben nem régiben.

Veszprém különleges helyszín számunkra, a Fannival való közös munka ebben a városban kezdődött el több mint két évvel ezelőtt, amikor egy MKB Veszprém - Pick Szeged kézilabda rangadó elején a 18 éves, gyerek kora óta süket ifjú hölgy mintegy ötezer embert tanított meg egyszerre jeltapsolni. Mindenkit elvarázsolt, ahogy a tömeg csendben integetett a levegőben - mesélte érdeklődésünkre kötődését városunkhoz Vujity Tvrtko egy veszprémi könyvesboltban tartott dedikálás alkalmával.


Vujity Tvrtko

- A kiráynő beszéde című könyv címadója Weisz Fanni, de ebben az országban több tízezer Weisz Fanni él. Valakinek nagyothallókészüléke, vagy fehér botja van, esetleg kerekesszékkel közlekedik, de valaki ép és egészséges, csak nem hallgatják meg - vélekedett az újságíró. Hozzátette, hisz abban, hogy mindenkinek meg kellene fognia egy Weisz Fanni kezét és megnéznie az ő hétköznapi csodáját.

Weisz Fanni élete sokat változott az elmúlt években. - Tvrtkonak köszönhetem, hogy ennyire pörgős életet élek. Sok-sok előadást tartottunk már, rettenetesen megváltoztam, nagyon boldog vagyok, hogy most itt tartok a közös munkának köszönhetően - tudtuk meg az egykori szépségkirálynőtől.


Weisz Fanni

Elmondta, az egyik legnagyobb célja, hogy a tavaly februárban alakult Csend Hangja Klaszter közreműködésével minél több anyukának segítsenek kommunikálni süketen született gyermekükkel.

(“A Csend Hangja többek között azért fog tevékenykedni, hogy népszerűsítsék és ösztöndíjakkal támogassák a jeltolmács képzés bővítését, valamint, hogy az esélyegyenlőség már születésünk pillanatában élni kezdjen” - olvasható Fanni honlapján.)

Vujity Tvrtko 11. Magyországon megjelent könyve egyébként nyolc fejezetből áll, többek között megismerhetik benne a szerelemféltésből megölt golfbajnoknő tragikus történetét, a lakásmaffia módszereit, hallhatják a parkolóhelyek barbárjainak kifogásait, de belepillanthatnak a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic mindennapjaiba is.

Cseh Zoltán
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.