Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Díjat nyert a Séd-völgyi rehabilitáció

2012. november 13. 15:49
Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége „Acélvirág díjat” adományozott Veszprémnek „azon példamutató szakszerű munkáért, amit a településen átfolyó Séd patak mentén végeztek. A völgyben a természeti elemek, a játszó, a pihenő, a sétáló és a történelmi emlékhelyek építményei, maradványai művészi összhangban, együtt élve a táj értékeit növelik.” – ismertette a Virágos Magyarországért verseny eredményét Brányi Mária sajtótájékoztató keretében kedden. Az elismerést múlt pénteken vehette át az alpolgármester a Hévízen tartott ünnepélyes díjkiosztón.

Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált – mutatott rá Brányi Mária. Hozzátette, a megújuló belváros a következő években méltó lehet a Virágos Magyarországért verseny fődíjára is város kategóriában, amit egyébként idén Hévíz nyert el, faluként pedig Csopak győzedelmeskedett. Országszerte közel háromszáz település nevezett.

Brányi Mária úgy fogalmazott, az épített környezet a természeti adottságokkal kiegészülve, széles lakossági összefogással további sikereket érhetünk el ezen a megmérettetésen.

Tavaly a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.
 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.