Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjat nyert a Séd-völgyi rehabilitáció

2012. november 13. 15:49
Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált.

A Magyar Tájépítészek Szövetsége „Acélvirág díjat” adományozott Veszprémnek „azon példamutató szakszerű munkáért, amit a településen átfolyó Séd patak mentén végeztek. A völgyben a természeti elemek, a játszó, a pihenő, a sétáló és a történelmi emlékhelyek építményei, maradványai művészi összhangban, együtt élve a táj értékeit növelik.” – ismertette a Virágos Magyarországért verseny eredményét Brányi Mária sajtótájékoztató keretében kedden. Az elismerést múlt pénteken vehette át az alpolgármester a Hévízen tartott ünnepélyes díjkiosztón.

Az utóbbi évek legmarkánsabb közterületi uniós fejlesztése zajlott a városban, amit nem csak az idelátogatók, a helyiek, hanem ezúttal a szakma is honorált – mutatott rá Brányi Mária. Hozzátette, a megújuló belváros a következő években méltó lehet a Virágos Magyarországért verseny fődíjára is város kategóriában, amit egyébként idén Hévíz nyert el, faluként pedig Csopak győzedelmeskedett. Országszerte közel háromszáz település nevezett.

Brányi Mária úgy fogalmazott, az épített környezet a természeti adottságokkal kiegészülve, széles lakossági összefogással további sikereket érhetünk el ezen a megmérettetésen.

Tavaly a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. tegnap 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. tegnap 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   tegnap 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. 2024. június 24. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.