Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
15°C

A konzorciumi partnerek is építkeznek

2012. július 31. 20:41
A tervező, a közútkezelő, valamint a közlekedési hatóság sem támogatja a Vásárcsarnoknál lévő gyalogátkelőhely idő előtti megszüntetését, de szükség esetén néhány méterrel arrébb kerülhet.

A napokban újabb helyszíneken kezdődött meg a munka a belvárosi rehabilitációhoz kapcsolódóan. – Egy ilyen volumenű, rengeteg közművel szabdalt közterületi építés során természetes, hogy a kivitelező gyakran problémákba ütközik, amit igyekszik minél előbb és hatékonyabban kezelni – ismertette érdeklődésünkre Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője.

Változó, előre nem látott talajszerkezeti viszonyok miatt át kell tervezni a Kossuth utca végén épülő aluljárót, valamint a talajkiemelés során nem jelzett közművekbe futottak a munkagépek. Nehezíti a feladatot, hogy az innen korábban elbontott épületek pincéjét bontási törmelékkel töltötték fel, amely statikailag alkalmatlan az építkezésre, ezért azonnal le kellett állítani a munkát – sorolta a nehézségeket az irodavezető, hozzátéve, az áttervezés folyamatban van.

Elmondta még, a Vásárcsarnoknál lévő gyalogátkelőhely még hónapokig megmarad, esetleg pár méterre arrébb festik fel. A tervező, a közútkezelő, valamint a közlekedési hatóság sem támogatja ennek idő előtti megszüntetését, ezért a városrehabilitációs munkálatok kivitelezési ütemezésében változtatásokra lesz szükség, ami jelentős kihatással van a körforgalom Jutasi úti ágának végleges befejezésére is – jelezte Schmidt István.

A belváros közterületein még jellemzően a közműkiváltások miatt dolgoznak a munkagépek. Komolyabb felszíni építkezés várhatóan először a hotel és a húszemeletes mögötti területen indul el – tájékoztatott az irodavezető.

Mindeközben a konzorciumi partnerek is nekiláttak az építkezéseknek. Folytatódik a húszemeletes alatti épületek homlokzatépítése, illetve hamarosan elindul a Hangvilla kivitelezése is. Ez várhatóan a Kórház utca felőli bővítésekkel veszi kezdetét. Hamarosan elkészülnek a Lovassy iskolával szemközti parkolóház tervei, az engedélyezés után pedig hamar elkészül a vasbeton szerkezet. A Vas Gereben utcai parkolóház építése is augusztusban indul, valamint a Korona szálló homlokzat-felújításának augusztus végén, szeptember elején állnak neki.

Schmidt István aláhúzta, a nehézségek miatt a projekt véghatárideje nincs veszélyben, annak ellenére, hogy a 2013. március 30-ig prognosztizált kivitelezési határidőbe körülbelül egy hónapos csúszás várható. 

Cseh Zoltán
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.