2021. március 3.
//
Kornélia névnap

Huszadik helyen zárt a magyar hajós

2008. augusztus 19. 19:49
Magyar Vitorlás Szövetség
Berecz Zsombor egyedüli magyar vitorlázóként jutott ki a Nyári Olimpiai Játékokra Pekingbe. A fiatal sportoló végig a középmezőnyben vitorlázott, majd kedden a 20. helyen végzett. A magyar eredményről, illetve Zsombor teljesítményéről Sigmond András szövetségi kapitány nyilatkozott.


- Mennyire elégedett a helyezéssel?

- A helyezéssel elégedett vagyok, az előzetes elvárasoknál jobban sikerült teljesíteni. Nem is volt elvárás, a kvóta szerzést a sportág vezetése már sikernek tekintette. Én ennél jobbat akartam! A mezőnyt és a Zsombit megismerve, az étvágyam közben jött meg, és magamban a mezőny 50%-ban való befejezést tűztem ki. Utólag is azt mondom, elérhető volt. Ha a felfogásán az első nap után tudunk változtatni, simán meg is lett volna.
 

- Milyen hibái voltak Zsombornak?

- A fő hibája, hogy nagyobb szabadságot enged meg magának a taktikában, mint ami a biztonságos teljesítményhez szükséges. Magyarul, túl sokat kockáztat, - és nem akkor, amikor kellene. Gyakran túl korán, már a rajt pozíció megválasztásánál, amikor meg semmi nem történt, nincs mire kockáztatni! Jobban kell bízzon önmagában, a képességeiben, és ezek következményeként a sebességében. Ha ezt felépítjük, és elhiszi magáról, hogy együtt tud haladni a mezőnnyel, mert ugyanazt tudja mint a többiek, akkor letisztul az egész taktikája, és egyszerűbb, kockázatmentesebb, egyenletesebb teljesítményt fog produkálni. Ez a sikere feltétele.

 - Mi lesz a következő verseny, amire együtt készültök?

A jövő év, már az új Világ Kupa sorozat rendszerben fog zajlani, így azt a programot áprilisban kezdjük versenyzéssel, de a felkészülés ez év november végétől indul! Szeptember - október a csapat kiválasztásával és a feltételek megteremtésével fog eltelni. Rengeteg tárgyalás, egyeztetés, főleg szervezési munka.Zsombi és a laser

 - Együtt készültök a 2012-es londoni Olimpiára is?

- Igen! Én most az elkövetkező évben kevesebbet fogok "csak a Zsombival" foglalkozni, mert egy csapatot kell felépítenem, akik a következő olimpiai felkészüléshez kapcsolódhatnak. Ebben benne van a laser is Zsombival együtt, de lesznek más hajóosztályok is, és több versenyző. Először a csapat kialakítása, menedzselése, a munka megindítása és szervezése lesz a fő feladatom. Utána, ahogy mindenki teszi a dolgát, megint többet koncentrálok a laserre, és így - remélhetőleg - a Zsombira is.
Füssy Angéla

További cikkek

Legyen a magyar kultúra a közös nemzeti minimum!
Legyen a magyar kultúra a közös nemzeti minimum!
A kultúra harcmezején vállalt tábornoki szerepet, a taktikáját pedig a párbeszédre építi. Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, akivel irodalomról, zenéről, évszázados kultúrvitákról és a magyar kitörési lehetőségekről is beszélgettünk.
Elmarad a PSG-Szeged BL-mérkőzés
Elmarad a PSG-Szeged BL-mérkőzés
Elmarad a Paris Saint-Germain és a MOL-Pick Szeged csütörtökre tervezett mérkőzése a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában.
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái négy érmet szereztek a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett korosztályos magyar bajnokságon.
Sikeresen lezárult a Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának valamennyi eseménye
Sikeresen lezárult a Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának valamennyi eseménye
A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) 2020. március 1-jén megindította és 2021. február 28-án a támogatási programnak megfelelően befejezte a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” című uniós program lebonyolítását. A program megfogalmazása után kialakult járványhelyzet ellenére sikerült az időszakosan zárva tartó vendéglátó szakmát a programba bevonni és az aktuális problémák megoldását is a projekten belül elősegíteni.
ÓVODAI BEÍRATÁS
ÓVODAI BEÍRATÁS