2021. március 3.
//
Kornélia névnap

Orbán Éva nem jutott a kalapácsvetés tizenkettes döntőjébe / Búcsúzott Pekingtől az egyetlen veszprémi olimpikon

2008. augusztus 18. 10:12
Orbán Évának a mai selejtezőben elért 65,41 méteres eredménye elmaradt egyéni csúcsától, s nem jutott a női kalapácsvetés döntőjébe a Pekingben zajló nyári olimpiai játékokon.


Az első körben 65,12 métert teljesített a VEDAC dobóatlétája, jelentősen elmaradva a 71.50 méteres döntős szinttől. A második kísérlet nem hozott eredményt Orbán számára, aki a hálóba hajította a kalapácsot. Harmadik nekifutásra 65,41 méterre szállt a szer, ezzel az eredménnyel azonban nem sikerült kiharcolnia a fináléba jutást.

A versenyszámban tizenkettes döntőjét szerdán rendezik Orbán Éva, illetve magyar résztvevő nélkül.

Orbán Évával kapcsolatosan bíztató hírek érkeztek évközben a tengeren túlról. Az Egyesült Államokban készülő sportoló idén márciusban teljesítette az olimpiai A szintet (69,50 méter), a Northridge-ben rendezett viadalt új egyéni csúccsal, a nagyszerű 70,18 méteres eredménnyel nyerte meg. A versenyt követően néhány nappal élete második legjobb produkcióját is elkönyvelhette a kiváló dobóatléta, ugyanis egy Los Angeles-i egyetemi versenyen 69,58 méterig repítette a kalapácsot. Felkészülését az a Dan Lange irányította, akinek neve ismerősen csenghet a sportbarátok számára. Atlanta olimpiai bajnoka, a szintén veszprémi Kiss Balázs is a világhírű tréner irányítás mellett készült, s álhatott a dobogó legmagasabb fokára a tizenkét évvel ezelőtti nyári játékokon.

Zatkalik Dávid

További cikkek

Legyen a magyar kultúra a közös nemzeti minimum!
Legyen a magyar kultúra a közös nemzeti minimum!
A kultúra harcmezején vállalt tábornoki szerepet, a taktikáját pedig a párbeszédre építi. Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, akivel irodalomról, zenéről, évszázados kultúrvitákról és a magyar kitörési lehetőségekről is beszélgettünk.
Elmarad a PSG-Szeged BL-mérkőzés
Elmarad a PSG-Szeged BL-mérkőzés
Elmarad a Paris Saint-Germain és a MOL-Pick Szeged csütörtökre tervezett mérkőzése a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában.
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
Érmekkel a nyakukban térhettek haza
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái négy érmet szereztek a fővárosi BOK Csarnokban hétvégén rendezett korosztályos magyar bajnokságon.
Sikeresen lezárult a Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának valamennyi eseménye
Sikeresen lezárult a Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának valamennyi eseménye
A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) 2020. március 1-jén megindította és 2021. február 28-án a támogatási programnak megfelelően befejezte a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” című uniós program lebonyolítását. A program megfogalmazása után kialakult járványhelyzet ellenére sikerült az időszakosan zárva tartó vendéglátó szakmát a programba bevonni és az aktuális problémák megoldását is a projekten belül elősegíteni.
ÓVODAI BEÍRATÁS
ÓVODAI BEÍRATÁS