Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbán Éva nem jutott a kalapácsvetés tizenkettes döntőjébe / Búcsúzott Pekingtől az egyetlen veszprémi olimpikon

2008. augusztus 18. 11:12
Orbán Évának a mai selejtezőben elért 65,41 méteres eredménye elmaradt egyéni csúcsától, s nem jutott a női kalapácsvetés döntőjébe a Pekingben zajló nyári olimpiai játékokon.


Az első körben 65,12 métert teljesített a VEDAC dobóatlétája, jelentősen elmaradva a 71.50 méteres döntős szinttől. A második kísérlet nem hozott eredményt Orbán számára, aki a hálóba hajította a kalapácsot. Harmadik nekifutásra 65,41 méterre szállt a szer, ezzel az eredménnyel azonban nem sikerült kiharcolnia a fináléba jutást.

A versenyszámban tizenkettes döntőjét szerdán rendezik Orbán Éva, illetve magyar résztvevő nélkül.

Orbán Évával kapcsolatosan bíztató hírek érkeztek évközben a tengeren túlról. Az Egyesült Államokban készülő sportoló idén márciusban teljesítette az olimpiai A szintet (69,50 méter), a Northridge-ben rendezett viadalt új egyéni csúccsal, a nagyszerű 70,18 méteres eredménnyel nyerte meg. A versenyt követően néhány nappal élete második legjobb produkcióját is elkönyvelhette a kiváló dobóatléta, ugyanis egy Los Angeles-i egyetemi versenyen 69,58 méterig repítette a kalapácsot. Felkészülését az a Dan Lange irányította, akinek neve ismerősen csenghet a sportbarátok számára. Atlanta olimpiai bajnoka, a szintén veszprémi Kiss Balázs is a világhírű tréner irányítás mellett készült, s álhatott a dobogó legmagasabb fokára a tizenkét évvel ezelőtti nyári játékokon.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.