Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Turisztikai támogatást nyert Veszprém

2011. november 5. 19:42
Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai különdíját nyerte el Veszprém.

– Veszprém Megyei Jogú Város hagyományaihoz méltó, a település vonzerejét növelő környezetszépítő munkáját, a magas szintű kulturális és turisztikai programok megvalósításában elért eredményét díjazta a turisztikai cég – ismertette Brányi Mária szombati sajtótájékoztatóján. Elmondta, a díj mellé 500 ezer forint értékű promóciós támogatást is kapott a város értékeinek és turisztikai kínálatának megismertetéséhez.

A múlt pénteki ünnepségen mintegy 60 díjat osztottak ki Százhalombattán. A Virágos Magyarországért verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. – Nagy büszkeséggel vehettük át ezt a rangos elismerést – tette hozzá az alpolgármester.

Elhangzott, még egy díjban részesült Veszprém a közelmúltban Tatán, a magyarországi települések biodiverzitás versenyén a 30 ezer feletti lélekszámú települések kategóriában a második helyet szereztük meg. A kiíró célul tűzte ki, hogy az egyes önkormányzatokat, helyi közösségeket ösztönözze a természeti értékek megőrzésére, illetve növelje az értékteremtés presztízsét a biológiai sokféleség védelméhez kapcsolódóan. Az első helyet Kaposvár szerezte meg, a harmadik Miskolc lett.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.