Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
14°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
14°C

8 éve nyert olimpiai aranyaktól foszthatják meg a sportolókat

2008. július 30. 10:29 // Forrás: ATV
A doppinglaborok egyelőre nem tudják kimutatni az IGF nevű izomrost-növelő szert, így a pekingi olimpián rajthoz állhatnak olyan sportolók, akik doppingoltak - mondta a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
Tiszeker Ágnes szerint azonban a következő években ellenőrizni tudják majd a mintákat, amelyeket nyolc évig meg kell őrizni. Így akár évek múlva is elvehetik a nyári játékokon megszerzett érmeket.

A dopping miatt irreális eredményeket hozhat az idei olimpia, ha a versenyzőket nem rettenti el a jövőbeli lebukás veszélye. Egyelőre a magyar versenyzőket is csak a növekedési hormonnal tudják szűrni, de hamarosan lesz az akkreditált laboratóriumoknak az IGF ellenőrzésesére is a megfelelő teszt - mondta Tiszeker Ágnes.
Füssy Angéla
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   ma 0:10 Egyenlített a Sopron a Veszprém elleni bronzpárharcban Veszprém Kosárlabda Klub Egyenlített a Sopron a Veszprém elleni bronzpárharcban A házigazda SMAFC 1860 Soproni Egyetem csütörtök esti sikerével egyenlített a Veszprém Kosárlabda Klub ellen az NB I/B zöld csoport bronzcsatájában. tegnap 21:44 Férfi kézilabda vb-selejtező: hétgólos magyar előny Litvánia ellen férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda vb-selejtező: hétgólos magyar előny Litvánia ellen Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33-26-ra győzött Litvániában a jövő évi világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén. tegnap 19:41 Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Dr. Csík Zoltán vezérigazgató a Vehírnek csütörtökön adott exkluzív videóinterjújában elmondta, az idény végéig biztosan az Ilics, Gulyás páros irányítja a Telekom Veszprém együttesét. Elmondta, hogy Sevinger Zsolt tizenöt év után távozott a klubot működtető gazdasági társaság cégvezetői posztjáról. Ugyancsak elhangzott, hogy a sportegyesülethez került a Veszprém Aréna vagyonkezelési joga. tegnap 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.