Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
6°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
6°C

Tönkölylisztes Alföldi Pajta kenyér lett 2025-ben az ország kenyere

2025. augusztus 2. 9:55 // Forrás: MTI
A balmazújvárosi Balmaz Sütöde tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyere nyerte el 2025-ben az „Ország kenyere” címet.

Az innovatív kenyerek versenyének győztese az ásotthalmi Varga Pékség Mediterrán kenyere lett, amely extraszűz olívaolajjal készül. Az eredményeket a XIV. Szent István-napi Kenyérversenyen hirdették ki – közölte a verseny kommunikációjáért felelős cég az MTI-vel.

A Magyar Pékszövetség tizennegyedik alkalommal rendezte meg a rangos megmérettetést, ahol a Szent István-napi kenyér kategóriában 20 vállalkozás 29 termékkel, míg az innovatív kenyerek kategóriájában 14 cég 26 termékkel vett részt. A hagyományos kategóriában kizárólag magyar és természetes alapanyagokból készült kenyereket nevezhettek, amelyek kovász felhasználásával, legalább kétféle lisztből készültek.

Az Alföldi Pajta kenyér világos és teljes kiőrlésű tönkölyliszt, BL55 és BL80 búzaliszt, valamint víz, só és sertészsír felhasználásával készült. Az innovatív kenyerek kategóriájában olyan termékeket díjaztak, amelyek új alapanyagokat, gyártási eljárásokat vagy megjelenést alkalmaztak, miközben magyar alapanyagokból készültek.

A Varga Pékség díjnyertes Mediterrán kenyere kiváló minőségű magyar lisztből, saját fejlesztésű technológiával és extraszűz olívaolajjal készül, amely a mediterrán életérzés és az egészségtudatos táplálkozás találkozását képviseli.

A győztes kenyereket először a Magyar Ízek Utcájában kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István-napi programsorozat részeként, augusztus 18. és 20. között.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.