Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
5°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
5°C

Első alkalommal adott át pálinka különdíjat a Pannon Egyetem

2025. június 25. 13:54 // Forrás: Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem idén első alkalommal csatlakozott az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny különdíjat adományozó partnereihez. A díjat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megtartott ünnepélyes díjátadón Csillag Zsolt kancellár és Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke adták át a Zimek Pálinka Manufaktúra részére, Hordóban érlelt Alma pálinkájukért.

A Pannon Egyetem ezzel a gesztussal is megerősíti elkötelezettségét a minőségi élelmiszeripari fejlesztések, a hagyományokon alapuló innováció, valamint a térségi értékek fenntartható támogatása mellett. A XII. Országos Pálinka-és Törkölypálinka Verseny ünnepélyes díjátadóján, Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja ünnepi beszédében hangsúlyozta: bár az intézmény jelenleg nem rendelkezik agrár- vagy élelmiszertudományi képzésekkel, mégis fontosnak tartják, hogy a gasztronómiai kultúra – így a pálinka, mint hungarikum – szerves részévé váljon a Pannon Egyetem közösségi és kulturális életének. Hozzátette: „Egy 21. századi egyetemnek nemcsak az oktatásban és a kutatásban kell helytállnia, hanem a gazdaság, az innováció és a kultúra területén is aktívan kell szerepet vállalnia.”

Az egyetem évek óta megválasztja hivatalos borát, idén pedig új hagyományt indítva a hivatalos pálinkáját is kiválasztotta. Ebben a szakmai segítséget a Pálinka Nemzeti Tanács biztosította. A megtisztelő címet elnyerő pálinka készítőjét a Pannon Egyetem egy különleges, kézzel készített herendi porcelánvázával jutalmazta.

A Pannon Egyetem számára ez az együttműködés új távlatokat nyit és reményei szerint hozzájárulhat ahhoz is, hogy a pálinka, mint hungarikum, méltó helyére kerüljön a gasztronómia és a kulturális értékmegőrzésben egyaránt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.