Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
18°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
18°C

Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra

2024. április 30. 10:45 // Forrás: VEB2023
Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon!

Veszprém kiemelt összművészeti fesztiválja tavaly ünnepelte három évtizedes jubileumát. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a város talán legnagyobb hagyományú kulturális eseménysorozata már 2022-ben, az EKF-re való felkészülés évében már szintet lépett, majd az Európa Kulturális Fővárosa cím viselésének évében és idén a korábbiaknál is sokrétűbb, gazdagabb programkínálattal jelenik meg a város kulturális vérkeringésében. A Gizella Napok nemcsak a helyi közösségek számára jelentős, az ország minden szegletéből vonzza a látogatókat, akik kíváncsiak Veszprém és régiója gazdag kulturális életének értékeire és sokszínűségére.

A fesztivál programkínálatában a koncertek, kiállítások, előadások, színházi és tánc produkciók mellett képzőművészeti, gasztronómiai, és családoknak, gyermekeknek szóló programok is szerepelnek.

A Gizella Napok hagyományos, Gizella királyné alakjához kapcsolódó programelemeinek idén is Veszprém történelmi belvárosa ad helyet. A Gizella-díjak átadása és a Honvéd Férfikar ünnepi koncertje az Óváros téren, az Ünnepi szentmise pedig a Szentháromság téren kerül megrendezésre. A látványos történelmi felvonuláshoz a hagyományőrzők, zászlóforgatók, gólyalábasok, Passaui vendégek, a helyi közösségek és nemzetiségek csoportjai és a pálinka lovagrendek mellett idén harmadik alkalommal Veszprém városrészeinek képviselői is csatlakoznak.

Kapcsolódó cikk
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok
Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.
 

A fesztiválhétvégén, május 10-11-12-én gazdag könnyűzenei kínálat várja az érdeklődőket. A koncertek idén négy helyszínen zajlanak: az Óváros téren, a Hangvilla előtti téren, a Vár Áruház előtti téren és a Fortuna udvarban. A Follow The Flow, a 4S Street, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, Horváth Tamás és Charlie mellett többek között a Szabó Balázs bandája, a Napfonat, a Jazzbois és a Söndörgő is színpadra lép. A fesztiválszínpadokon idén is helyet kapnak a veszprémi és helyi kötődésű előadók, fellépnek a Hangár Könnyűzenei Központ növendékei, a Sofi & The Funktazi, az LGT Emlékzenekar, a Fix Alibi, az Ancient Spaceships, a Caroline Street és a The Crazy Rogues. A város ikonikus vendéglátó helyének számító Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a fesztiválhétvége előtt és alatt is különleges produkciók váltják egymást, érkezik a Kéknyúl, Szűcs Krisztián és a Balázs Elemér Group is.

A képzőművészeti programkínálat sokszínűségéről idén is a Művészetek Háza Veszprém gondoskodik. A Csikász Galériában és a fixir galériában a Lighthouse Egyesület alkotóinak kompozícióiból nyílik térspecifikus, csoportos kiállítás. A Művészudvarban interaktív grafikai workshoppal, családi alkotóudvarral és vándorfényképész bemutatóval készülnek a szervezők.

A veszprémi Színházkert májusban már harmadik alkalommal változik át Gizella királyné udvarává, és várja a családokat és a gyerekeket egy feledhetetlen mesés mulatságra. A GyereKert három hétvégén kínál izgalmas kalandokat, játékos programokat koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, kalandjátékkal. A legkisebbeket és kicsit nagyobbakat kacagtató meglepetésprogramok várják Veszprém szívében, a Színházkert ligetének minden szegletében. 

A Gizella Napok hétvégéjén, május 11-én és 12-én kerül megrendezésre a Veszprémi Városi Stadionban a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság. A VEDAC, a VESC és a Pannon Egyetem által szervezett bajnokságon a legjobb hazai, felsőoktatásban résztvevő atléták küzdenek meg az országos bajnoki címekért, valamint nyílt versenyek keretében magyar és külföldi atléták számára nyílik lehetőség a nyári világversenyekre, a felnőtt Európa-bajnokságra és a Párizsi Olimpiára történő kvalifikációra.

vehir.hu
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. tegnap 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. tegnap 14:40 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33 Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség. 2024. május 13. 8:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.