Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

A polgárok őreit díjazták

2024. április 21. 10:07
Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak.

A Herenden tartott eseményen Veszprém város részéről Brányi Mária alpolgármester adta át Lampert Dezsőnek az Év polgárőre kitüntetést.

Lampert Dezső az általános iskolai tanulmányait Gyulafirátóton, középiskolai tanulmányait pedig Veszprémben végezte. Tanulmányai után hamarosan bevonult katonának az MH 87. Bakony Harci Helikopter Ezredhez, ahol leszerelését követően még további 6 évet közalkalmazottként dolgozott. A Honvédség után az Országos Mentőszolgálat következett, majd több mint 20 év értékesítőként eltöltött idő után érkezett meg jelenlegi munkájához: a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Műszaki Osztályán gépjármű ügyintéző.

Aktív tagja az Országos Polgárőr Szövetség motoros tagozatának, számtalan rendezvényt biztosítottak közös szolgálattal a Veszprémi Rendőrkapitányság rendőr motorosaival. Munkáját a Veszprémi Rendőrkapitányság két alkalommal Sárkányölő Szent György plakettel ismerte el.

Lampert Dezső több mint 10 éve tagja a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesületnek, ahol 2022 óta látja el az elnöki tevékenységeket. Aktív, agilis, segítőkész polgárőr, akinek szívügye a polgárőrség. Vezetői feladatát maximálisan ellátja. Veszprém város rendezvényein hol rendőrrel, hol önállóan rendszeresen részt vesz, szolgálatot teljesít. Szakmai tudása, rátermettsége, elkötelezettsége a polgárőr mozgalom iránt biztosítéka a további sikeres és eredményes munkavégzésnek. – állt a laudációban.

A küldöttgyűlésen a díj átadása után Mezei József, a polgárőr szövetség elnöke beszámolt a szervezet eddigi tevékenységéről, valamint Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese is köszöntötte a résztvevőket, és köszönetét, elismerését fejezte ki a polgárőrök áldozatos, segítőkész munkájáért.

A programon elismeréseket vehettek át azok a polgárőrök, akik hosszú ideje kiemelkedő szorgalommal látták el feladataikat. Anda György Sárkányölő Szent György-emlékplakettet adott át a közbiztonság érdekében végzett kiemelkedő, önzetlen tevékenységéért, illetve a rendőrség munkájának támogatásáért:

️Vörös Dezsőnek (Dudari Polgárőr Egyesület),
Mayer Szabolcsnak (Veszprémi Polgárőr Egyesület),
Szántó Zsuzsannának (Ajkai Polgárőr Egyesület),
Noszlopy Dezsőnek (Noszlopi Polgárőr Egyesület),
Pammer Zoltánnak (Pápai Polgárőr Egyesület),
Pálinkásné Hegedűs Szimonettának (Tési Polgárőr Egyesület),
Csécs Zoltánnak (Tapolcai Polgárőr Egyesület),
Szántó Krisztiánnak (Sümegi Polgárőr Egyesület).

Szabó Aladár Tamás polgárőrt pedig a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatával díjazták.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. tegnap 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   tegnap 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. tegnap 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. tegnap 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.