Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
6°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
6°C

Ismét feléledt a Kenyérlelke Veszprémben

2022. július 3. 2:57
Immáron második alkalommal adott otthont Veszprém a Kenyérlelke fesztiválnak szombaton az Óváros téren.

Az otthoni kenyérsütés reneszánszát bő tíz éve Vajda József pék élesztette fel, ő a megálmodója a Kenyérlelke fesztiválnak is, amivel ismét ráirányították a figyelmet, hogy a pékáruk elkészítése amellett, hogy megköveteli a pontos precizitást, valójában egy alkotófolyamat, amit otthon bárki tud gyakorolni.

A végeredményért pedig különösen megéri, hiszen a friss kenyér illata és állaga olyan természetű, amiért sokan képesek hajnalban már a pékségek előtt sorakozni.

Most szombaton ezt elevenítették meg egy egész fesztivál keretében, ráadásul immáron második alkalommal Veszprémben, ahová idén is ellátogatott a Kenyérlelke fesztivál.

Az Óváros téren egész napos programok várták az érdeklődőket, amellett, hogy felvonult a térség, valamint az ország összes neves péksége kiváló minőségű árukkal, a színpadon az ismert televíziós műsorvezető, Till Attila konferálása mellett hasznos tudnivalókat is megosztottal a látogatók előtt a kenyérsütés rejtelmeiről.

Az esemény megnyitóján Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, hogy Veszprém ismét otthont adhat ennek a rendezvénynek, valamint hozzátette, ahogy az EKF is a célt célt tűzte ki, hogy közelebb hozza a helyi közösségeket, úgy most a gasztronómia szerelmeseinek kínáltak egy kiváló találkozási alkalmat.

A fesztiválon a vásár és az előadások mellett versenyre is invitálták az érdeklődőket. Az előzetesen regisztráltak saját kenyerükkel nevezhettek, ahol szakmai zsűri értékelte a legjobb otthon készült kenyereket.

Korábban az Ecoport magazinban mi is írtunk a jó kenyér ismérveiről a veszprémi Makmoiselle pékség termékein keresztül.

Kapcsolódó cikk
A jó kenyér csak víz, liszt és só
Már a környéken is más az illat, mint egy átlagos pékség közelében. Az idén tavasszal nyílt Makmoiselle pékség kizárólag kovásszal készült prémium termékeket árul, a veszprémiek hamar rá is kaptak az ízére.
vehir.hu
további cikkek
Veszprém decemberi borünnepe: ismét érkezik a Vehír Borszalon Vehír Borszalon Veszprém decemberi borünnepe: ismét érkezik a Vehír Borszalon Van, amikor nem kell megvárni a naptár szerinti piros betűs ünnepet a koccintással. Egy palack kiváló bor megbontásával magunk is ünnepet teremthetünk. A december 12-ei Vehír Borszalon pedig kiváló alkalmat kínál erre bárkinek. ma 10:47 Hippolyt: bemutatják Dolhai Attila első színházi rendezését közélet Hippolyt: bemutatják Dolhai Attila első színházi rendezését December ötödikén mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Nóti Károly-Zágon István-Eisemann Mihály Hippolyt, a lakáj című történetét, melyet Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész állított színpadra. Első színházi rendezése tehát a királynék városához kötődik, elsősorban erről kérdeztük a színész-rendezőt, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatóját. tegnap 22:52 Amikor a tél életre kel – kulisszatitkok A jégbarlang éneke előadásról CODE Amikor a tél életre kel – kulisszatitkok A jégbarlang éneke előadásról A Kabóca Bábszínház közel negyedszázados szakmai munkájával régóta meghatározó kulturális szereplője Veszprémnek, míg a CODE Digitális Élményközpont a város legújabb innovatív helyszíneként ötvözi a technológiát és a művészetet. A két intézmény idén közösen álmodta meg A jégbarlang éneke című előadást, melynek kulisszatitkairól Szántó Viktóriát, a Kabóca Bábszínház igazgatóhelyettese beszélt. tegnap 13:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.