Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Repohár ötletpályázatot hirdet az Expresszó

2021. július 7. 15:14
Az Expresszó ötletpályázatot hirdet az Utcazene Fesztiválon debütáló repohár széria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a diverzitás és a biológiai sokféleség.

A jelenünk környezeti válsága egyedülálló alkalmat teremt a diskurzusra, hogy megértsük mit jelent valójában a jólét – mint saját jólétünk és mint minden más élőlény jóléte a Földön. A VEB2023 EKF program csapata hisz abban, hogy az emberiség kellő nyitottsággal, elfogadással és együttműködéssel meg tud birkózni a mai kor összetett problémáival.

A VEB2023 ezt a diskurzust egy egyedülálló pályázat indításával támogatja: a művészet eszközeivel szeretnék felhívni a figyelmet környezetünk megóvására. A nyár első nagy rendezvényén, a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütált, visszaváltható repoharak hamarosan visszatérnek a veszprémi Utcazene Fesztiválon - hogy milyen köntösben, azt a pályázat eredménye dönti majd el.

A Repohár Ötletpályázatra olyan pályázók munkáit várják, akik alkotásaikkal szeretnének üzenni a visszaváltható fesztiválpoharakon keresztül, és fontosnak tartják a környezeti fenntarthatóságot. 

Pályázni két kategóriában lehet. Az Amatőr kategóriában skiccekkel, kollázsokkal, vagy akár gyermekrajzokkal is lehet indulni, a Profi kategória viszont már kézzel vagy számítógéppel kiválóan rajzolók jelentkezését várja.  Az Amatőr kategória nyertese közönségszavazás útján kerül kiválasztásra, a Profi kategória pályamunkáit pedig egy háromtagú szakmai zsűri bírálja majd. 

A zsűri tagjai: 
Hegyeshalmi László - festőművész, grafikus, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója 
Szalai Marietta - a VEB2023 fenntarthatósági projektmenedzsere 
Zabó Péter - a VEB2023 art directora 

Mindkét pályázat benyújtására július 20-ig van lehetőség, további részletek:
https://veszprembalaton2023.hu/projekt/repohar-otletpalyazat-2021

A két kategóriagyőztes pályamű és a beküldő neve felkerül a következő repohár szériára, ami a 2021-es Utcazene Fesztiválon debütál augusztusban, ráadásul a nyertesek egy egyedi, molinóból készült hátizsákot is kapnak. A második és harmadik helyezettek egy-egy egyedi, molinóból újrahasznosított strandtáskát vihetnek haza. 

vehir.hu
további cikkek
Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. 2024. április 26. 18:01 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. 2024. április 24. 15:41 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. 2024. április 22. 12:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.