Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
17°C

Újjáéled a Kiskuti Csárda

2021. március 26. 11:48
Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyének otthont adó épületet is bekapcsolják az EKF-programba, így 2023-ra ismét vendégeket fogadhat a Kiskuti Csárda.

A Kiskuti Csárda egyike Veszprém kultikus vendéglátóhelyeinek, az első írásos emlék 1830-ból származik, de a csárda történelme még ennél is régebbre, körülbelül 250-300 évre nyúlik vissza. Ráadásul a Veszprémvölgyi utca végén található épület az évszázadok alatt mindvégig vendéglátóhelyként működött.

Ezt az ikonikus épületet és az udvarát vásárolta meg nemrég a város abból a célból, hogy az Európa Kulturális Főváros projekt keretében felújítsák és 2023-ra visszaállítsák eredeti funkciójába, mint egy hagyományos, a népi kultúra jegyeit magában hordozó vendéglátóhelyet.

A Kiskuti Csárda a Veszprémvölgyi út végénA Kiskuti Csárda a Veszprémvölgyi út végén

Porga Gyula polgármester a közösségi médiában jelentette be a fejlesztést, ami megfogalmazása szerint illeszkedik az EKF értékmegőrző célkitűzéseihez. Azaz amellett, hogy Veszprémben létrehoznak valami újat, különlegeset, mint például a digitális élményközpont, ezzel párhuzamosan a történelmi örökséget is ápolják, és felélesztik új, vagy mint a Kiskuti Csárda esetében látható, régi funkciójában.

A polgármester kiemelte, hogy a felújítás után szeretnék különböző népi hagyományokkal – népzenével, néptánccal – is színesíteni, amely megidézi a csárda régi szellemét és ismét kedvelt kikapcsolódási helyszíne lesz a veszprémieknek és az ide látogató turistáknak.

vehir.hu
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.