Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Simicska a jobbikos Varga-Damm Andreával nézett kézimeccset a hétvégén

2017. április 4. 10:06
A helyi Fidelitas szerint a Jobbik jelöltje csúsztat, pedig Veszprém közvéleményének fontos tudnia, hogy ki kit támogat, és ki mögött ki áll.

A Jobbik veszprémi politikusával fényképezték le Simicska Lajost a hétvégi Telekom- Zágráb meccsen: a Közgép-vezér Varga-Damm Andreával, a térség jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltjével ült a VIP-páholyban – írta a Blikk még hétfőn.

Blikk fotó: Fuszek Gábor

A Veszprémi Fidelitas szerint a Jobbik politikusa Facebook oldalán korábban azt írta, hogy egyetemi társaival nézte a mérkőzést, majd amikor a képek napvilágot láttak, Varga-Damm „zavaros magyarázkodásba” kezdett:

„Immár negyedik alkalommal hívott meg Simicska Lajos és családja, akik a Veszprém megyei 1. számú választókerület választói, a veszprémi kézilabda csapat meccsére engem és családomat. 1986 óta, az egyetemről ismerjük egymást. Amikor 2015-ben az ő választókerületükben indultam jelöltként, természetes volt, hogy rám, volt egyetemi társukra, kollégájukra szavaztak. Miután pedig megtudták, hogy nagy szurkolója vagyok a veszprémi kézilabda csapatnak, sőt, már korábban ott is összefutottunk egymással, természetes volt, hogy meghívtak szurkolni”- áll a Jobbik jelöltjének Facebook oldalán.

Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke szerint Varga-Damm erősen csúsztatott a magyarázatával, és joggal merül fel a kérdés, hogy „ha így kezdődik a Jobbik kampánya a kerületben, vajon mit várhatunk a következő egy évben? Ha nem mond igazat a választóknak, mire számíthatunk?”

Bóka Bence a Fidelitas veszprémi csoportjának vezetője és Hegedűs Barbara kedd délelőtt a Veszprém Aréna előtti sajtótájékoztatónBóka Bence a Fidelitas veszprémi csoportjának vezetője és Hegedűs Barbara kedd délelőtt a Veszprém Aréna előtti sajtótájékoztatón

„Nem zavaros magyarázkodásra, hanem egyenes beszédre van szükség. Veszprém közvéleményének fontos tudnia, hogy ki kit támogat, és ki mögött ki áll”- fogalmazott Hegedűs Barbara.

A Jobbik a napokban kezdte meg országos plakátkampányát, melyből Veszprémben is sokat látni, a 444.hu szerint Vona Gáborék Simicska hidertőcégével, a Publimont Hirdetésszervezővel vagy a Mahir Cityposter Kft.-vel állapodtak meg.

Jobbik: A Fideszen eluralkodott a pánik

A sajtótájékoztató után Varga-Damm Andrea közleményben reagált, amelyben azt írja: "Szánalmasnak tartom, hogy a fideszes urak félelmükben nem merik vállalni saját véleményüket, hanem gyermekeket tolnak maguk elé élő pajzsként. Nem is kívánok a fiataloknak reagálni, ugyanis szellemi érésük ütemében fognak ráébredni, milyen politikai maffiához adták a nevüket. Anyaként meglehetősen rosszul érintene, ha gyermekemet ilyen értelmetlen, demagóg ügyhöz használnák fel. Nevük örökre fennmarad, nem a dicsőség tábláján."

A Jobbik politikusa azt is írja, Simicskát az egyetemről ismeri, személyes boldogulását pedig sosem segítette. Úgy véli, a Fidesz a Jobbikot Simicska Lajossal a félelem és a pánik okán igyekszik összemosni, valamint a saját korrupt rendszere leplezése érdekében. "Ki kell ugyanis mondani, a Fidesz a rendszerváltás óta eltelt időszak legkorruptabb és legerkölcstelenebb rendszerét építette ki, melyet a Jobbik 2018 után végleg fel fog számolni"... "Az egyenes beszédről pedig ne azok oktassanak, akik közpénzekkel próbálják talpon tartani a baloldalt és megtűrik a Mészáros Lőrinc-jelenséget"- írja.

Frissítve: 20:22

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.