Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az év végén megkezdődhet a stadion felújítása

2017. március 1. 16:43
A Modern Városok Program forrásai mellett uniós támogatásból, többlépcsős ütemben újítják meg a Wartha Vince utcai sportkomplexumot.

Veszprém önkormányzata 2017. január 1-jével átvette a Wartha Vince utcai sportkomplexum üzemeltetési jogát, amellyel ezt megelőzően a Pannon Egyetem és Veszprém önkormányzata által közösen felügyelt Stadion Kft. bírt.

A stadion üzemeltetési feladataival a – komoly szakmai tapasztalattal rendelkező – VKSZ Zrt.-t bízta meg az önkormányzat, a terület tulajdonosa pedig továbbra is a Magyar Állam marad.

A tulajdonosi és üzemeltetői jogkörök tisztázása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy fejlesztéseket eszközöljenek a sportlétesítmény területén – tudtuk meg Lamos Pétertől, a városi önkormányzat Városfejlesztési Irodájának vezetőjétől.

Lamos PéterLamos Péter

A szakember arról is beszélt, hogy milyen pénzforrásokra támaszkodhatnak a rekonstrukciós munkák során. – Alapvetően két nagyobb és sok-sok kicsi lába van azoknak a fejlesztéseknek, melyeket elterveztünk. Az egyik ilyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP). Ebben a programban 13,2 milliárd forint uniós pályázati pénzhez juthat Veszprém városa – árulta el Lamos Péter, aki leszögezte, ennek csak egy részét, mintegy 250 millió forintot szánnak a stadion főépületének, s a munkacsarnok energetikai megújítására. A fennmaradó keretösszeget óvodafelújításokra, bölcsődeépítésre, s további városi beruházásra szánja Veszprém városa.

– Fontos megjegyezni, hogy ezt a forrást a pályázat értelmében kizárólag energetikai célra használhatjuk fel. Nyílászárócseréket tervezünk, modernizálni szeretnénk a villamos berendezéseket, továbbá az épület fűtésrendszerét is kicserélnénk. Jelen pillanatban a tervezési megbízások előkészítésén dolgozunk, ha minden jól alakul március közepén elindulhat a közbeszerzési pályázat – tette hozzá. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben kora ősszel végleges kiviteli tervekkel rendelkezhet a város és a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás elindítható.

A Modern Városok Program keretein belül 1,2 milliárd forintos forrással számol a Városfejlesztési Iroda vezetője. A központi költségvetési forrásból új futópályát, dobópályákat, s kor kívánalmainak megfelelő futófolyósót álmodtak a területre. Új köntöst kaphat a labdarúgópálya lelátója, s a közvetítőállás is – tudtuk meg Lamos Pétertől.

A tornászok is új otthont kaphatnak. – A tornacsarnok kiszolgálta az idejét, már a jelenlegi igényeknek sem felel meg. Szeretnénk egy új épületet felhúzni a meglévő helyén, de ez még nem eldöntött kérdés. Egyeztettünk a Veszprémi Torna Club vezetőivel, ők húszmillió forintos szövetségi támogatás elnyerésén dolgoznak. A szövetségi forrásból új öltözővel bővítenénk a jelenlégi épületet, méghozzá úgy, hogy az a későbbi bontási, építési munkálatokat ne érintse, s az új tornacsarnokhoz kapcsolható legyen – tette hozzá.

A stadion előtti parkoló helyzetét is rendezné a város. Útburkolat-javításról, új közlekedési tervről, s csapadékvíz-elvezetésről szólnak a tervek.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.