Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem veszik félvállról őket

2017. február 21. 21:02 // Forrás: veszpremkosar.hu
Hazai környezetben gyakorlatilag kötelező nyerni a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek február 24-én (péntek, 17 óra) a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen, kosárlabdázóink azonban úgy vannak vele: éllovasként hiába favoritok, ezt a pályán is bizonyítaniuk kell.

Ha az előttünk álló mérkőzésre lehetne tippelni, a fogadóirodák tíz feletti odds-szal (számszerűségi eséllyel) hirdetnék a Baranya-megyeiek esetleges sikerét, lévén, az NB I/B Nyugati-csoport tabellája komoly tudásbeli különbséget mutat a felek között. A mieink tizennégy–kettes győzelmi–vereség mutatóval listavezetők – úgy, hogy majd’ öt hónapja veretlenek –, ezzel szemben a leendő, egy találkozóval többet vívott vetélytársuk hatodik, kilenc-nyolcas mérleggel. A hátsó régióba tartozó csapatokkal általában elbánnak, miközben odahaza az Oroszlányi SE Lionst (!), a Motax-Pápai KC-t és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t is felülmúlták. A Demeter Attila, Antóni Csanád, Dragasevic Veljko és Krnjajski Boris húzta klub múlt héten az Alba Fehérvár II. otthonából hozta el a pontokat (78-88). Sportolóink októberben megszenvedtek a sikerért Pécsett, akkor kemény csatába bonyolódtak a dél-magyarországi megyeszékhelyen (66-68). Végül – ha nehézségek árán is, de – megnyerték a fordulatos összecsapást, aminek során a bírók nem mindig álltak a helyzet magaslatán. Emiatt a néha megingott egyetemisták faultproblémákkal küszködtek, nem mertek igazán agresszíven védekezni. A gárdák az első félidőben is fej-fej mellett haladtak, aztán a mezőnyből addig pontatlan vendégek produkciója a fordulás után már kellő energiát tartalmazott. Csakhogy a Mecsek-aljaiak a szorult pozíciójukban is megmutatták, hogy jó kollektívájuk van és újra egyenlítettek. A hajrá izgalmasan alakult, a hazaiak négy ponttal is vezettek, így a végén Jilling László triplái aranyat értek.

A bakonyiak legutóbb újabb rangadót „pipáltak ki’ – a Bonyhádi KSE ellen –, s folytatták szenzációs sorozatukat (66-76). Körtélyesi Gergelyék a nyitó negyedben bátran vállalkozva nem engedték magukhoz közel az ellenfelet, később viszont célt tévesztettek a próbálkozásaik és kizökkentek a ritmusból. A másik oldal felzárkózott, kihasználta a mintegy ötperces gólcsendünket, ám a vezetést a kosárszegény időszakban sem engedték át. A derbi a nagyszünet után is szoros és kiélezett maradt, a Tolna-megyeiek két pontra is feljöttek, aztán a lefújás előtt Kámán Tamásék érvényesítették az akaratukat, s – noha hoztak rossz döntéseket – megérdemelt győzelmet arattak.

– Számunkra minden mérkőzés fontos, mivel valamennyi ellenfelünket tiszteljük; remélhetőleg most is olyan hozzáállással bírunk, mintha az oroszlányiakkal viaskodnánk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A dobogó-elsőhöz méltóan kell teljesítenünk, vagyis a győzelem reményében futunk ki a parkettre. Részünkről más eredmény nem fogadható el. Kemény viadalra számítok, hiszen a pécsiek már többször tanújelét adták, hogy az esélyesebb körök ellen igazán jól tudnak játszani. Biztosan megpróbálják ellenünk is a maximumot nyújtani – hogy kibabráljanak velünk –, ezért jó védekezést és fegyelmezett előadást várok, ám abban is bízom, hogy a közönség majd támogat bennünket. Papíron kötelező számunkra a győzelem, de rendszerint ezek nehéz fellépések. Az őszi „odavágónk” bizonyította: a pécsieket nem lehet fél vállról venni, oda kell rájuk figyelni. Nem lesz tehát egyszerű dolgunk, de ha csapatként működünk, akkor nem érhet minket meglepetés.

vehir.hu
Tál Dominik
további cikkek
Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 A hazai sportolók is az állatvédőket támogatják! A hazai sportolók is az állatvédőket támogatják! Idén is arra buzdítja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány az adózókat, hogy állatvédőknek ajánlják fel 1%-ukat. tegnap 20:21 Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! 1. Futsal Club Veszprém Fehér Zsolt: Mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját! Alázatot, szenvedélyt, győzni akarást, bizonyítási vágyat, szívvel-lélekkel való küzdelmet vár játékosaitól a veszprémi futsalcsapat vezetőedzője, Fehér Zsolt a címvédő, éllovas Haladás ellen pénteken (kezdés: 18.30) az NB I felsőházi rájátszásának utolsó hazai meccsén. tegnap 16:12 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.