Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Új csoportszobákkal bővül az Aprófalvi Bölcsőde

2016. december 8. 16:59
Az Aprófalvi Bölcsőde jelenleg hat csoportban 72 gyereket tud ellátni. Hamarosan újabb két csoporttal és 24 férőhellyel bővülhet.

A bölcsődét 1982-ben adták át, a nyolcvanas évek végére azonban rohamosan csökkenni kezdett a születések száma, egyre kevesebb gyereket írattak be az intézménybe, kevesebb csoporttal működtek, az üresen maradt épületrészt pedig bérbe adták. Egy ideig fitnesz-centrum működött ezekben a termekben, amiket most újra alkalmassá tesznek eredeti feladatuk ellátására.

Barbainé Bérci Klára intézményvezető arról számolt be, hogy a lakótelepen sok a több gyereket is vállaló fiatal család, és a környéken újabb lakások is épülnek, ami az igény további növekedését vetíti előre, ezért is vált indokolttá az intézmény bővítése.

A munkálatok hétfőn kezdődnek és 110 napot vesznek igénybe – mondta el Kuti Attila, a kivitelező Kuti és Fia Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: igyekeznek az intézmény életritmusához igazodni, és a lehető legkevésbé zavarni az ellátást ebben az időszakban.

Kuti AttilaKuti Attila

Veszprémben ez az első olyan pályázati elem a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban, amiben elkezdődhet a kivitelezés – tájékoztatott a helyszínen Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette: 2016 a Fiatalok Éve városunkban, és ezért különösen örömteli, hogy a legfiatalabb veszprémieket szolgáló fejlesztéssel gazdagodik a Cholnoky városrész.

Brányi MáriaBrányi Mária

A konkrét beruházás 23 millió forintból valósul meg, a projekt teljes költségvetése 40 millió forint, amiben a tervezés, előkészítés és más ráfordítások is szerepelnek. A bölcsődét ezen túl is fejlesztik majd: a következő projektben az épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.