Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

HÚSZMÉTERES LÁNGOKKAL ÉG EGY KÉTEZER NÉGYZETMÉTERES CSARNOK HERENDEN

2016. szeptember 26. 10:09 // Forrás: Katasztrófavédelem

Tűz keletkezett egy bútorgyártó csarnokban Herenden, a vasúti átjáró után hétfő délelőtt.

A lángok hamar továbbterjedtek az épületben, ahol rengeteg éghető anyagot tároltak, a közel kétezer négyzetméteres épület teljes terjedelmében húszméteres, hatalmas lángokkal ég.

A tűz egyelőre folyamatosan terjed, a nagy erőkkel a helyszínre riasztott tűzoltók nyolc vízsugárral dolgoznak a továbbterjedés megakadályozásán. A helyszínre Veszprémről, Ajkáról és Balatonfűzfőről összesen öt tűzoltórajt, valamint két vízszállítót és egy magasból oltani képes létrás szert riasztottak, valamint a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor is.

Az elsődleges felderítés szerint mindenki elhagyta az üzemet és senki sem sérült meg a tűzben.

FRISS: 13:30

Több órás megfeszített munkával, habosított vízsugarak segítségével oltották el a tűzoltók a herendi vasútállomás közelében még délelőtt kigyulladt 2000 négyzetméteres bútorgyártó csarnokot. Veszprémből, Balatonfűzfőről és Ajkáról vonultak tűzoltóegységek a helyszínre, Veszprémből, Ajkáról és Pápáról az oltóvizet szolgáltató vízszállítók érkeztek, a munkálatokat egy magasból oltani képes létrás szer is segítette és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mobil labor méréseket végzett, amelyek nem mutattak ki veszélyes anyagokat a levegőben.

Az oltást az épületben tárolt rengeteg éghető anyag és a nagy füst nehezítette. A habosított vízsugarakkal végül a matracok tüzét is sikerült megfékezni, így a tűz más épületekre nem terjedt át.

A tűz által nem érintett anyagokat ezekben a percekben is folyamatosan mentik az épületből, a tűzben senki sem sérült meg. A műveleti szolgálat tűzvizsgálati eljárás keretein belül vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit. Az utómunkálatok több órát vesznek igénybe.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.